Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
Clătitele fac parte dintre cele mai apreciate deserturi, atât în bucătăria românească, cât și în celelalte bucătării ale lumii. Rețetele sunt foarte versatile, dar și foarte simple, iar una dintre acestea este rețeta de clătite pufoase de post, pe care ți-o oferim mai jos.
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetalÎți este poftă de preparatele cu care te răsfăța bunica și ești în căutarea acelor rețete? Îți oferim mai jos una dintre ele, și anume, rețeta de brânzoaice cu stafide și aluat pufos.
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunicaS-au copt gutuile și ești în căutare de rețete savuroase pentru deliciul familiei? Îți recomandăm să încerci o rețetă de tartă Tatin cu gutui caramelizate și nuci. Este un desert de toamnă delicios, care combină aroma gutuilor cu cea a zahărului caramelizat. Iar blatul cu nuci completează armonios desertul și oferă consistența necesară.
Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuciDacă ți-au rămas câteva banane în fructieră și te întrebi ce desert poți prepara din ele, avem pentru tine o rețetă de tort de banane cu caramel și ciocolată. Rețeta este ușor complexă, dar ingredientele sunt printre cele mai comune rețetelor de deserturi.
Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulciPariziene cu mere sunt niște cornuri delicioase și aspectuoase făcute din aluat dospit și umplute cu mere aromate. Sunt ideale pentru micul dejun, datorită combinației perfecte între gustul dulce-acrișor al merelor și aroma caldă de scorțișoară. Textura pufoasă a aluatului contrastează minunat cu umplutura suculentă.
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoaseDacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și ușoară, iar ingredientele simple și foarte accesibile.
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejunDacă îți plac deserturile cu fructe, simple și delicioase, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu afine și foi de pandișpan. Te vei bucura de un desert foarte aromat cu un contrast de culori ce cucerește toate privirile. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și mereu la îndemână pentru prepararea foilor de pandișpan. Și mai ai nevoie de alte câteva ingrediente comune rețetelor de deserturi, pentru prepararea cremei.
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut coloratăDacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios de toamnă, îți recomandăm o rețeta interesantă de ștrudel cu prune și cremă de mac. Preparat în acest mod ștrudelul este interesant atât ca gust cât și ca aspect.
Ștrudel cu prune și cremă de mac. Desert delicios de toamnăDacă îți plac clătitele și vrei să experimentezi rețete noi, îți recomandăm să încerci rețeta de clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară. Sunt gustoase și foarte consistente, se pot servi simple, presărate cu zahăr sau glazurate cu diferite sosuri.
Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoarăPentru răsfățul dulce al familiei, de la sfârșit de săptămână, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă cu gem de căpșuni. Este o rețetă, pe cât de simplă și ușoară, pe atât de gustoasă și spectaculoasă. O poate prepara chiar și un începător în ale bucătăriei.
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuosAceastă rețetă de cremă de lămâie este perfectă pentru umplerea prăjiturilor și torturilor sau a diferitelor deserturi fără coacere. Oferă un gust proaspăt, ușor acrișor, care echilibrează gustul dulce al deserturilor. În plus, este o cremă fină și delicată, cu o textură catifelată și o culoare cuceritoare.
Cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturiDacă vrei să prepari un desert delicios și simplu cu fructe, rețeta de pandișpan cu mere poate fi una dintre opțiuni. Este rețeta unui desert clasic, apreciat pentru textura sa ușoară și pufoasă, îmbogățită cu mere suculente și aromate. Acest desert este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o masă în familie sau un moment dulce de răsfăț.
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și deliciosDacă vrei să surprinzi familia și prietenii cu deserturi delicioase și foarte elegante, trebuie să înveți să prepari acasă pastă de zahăr. Pasta de zahăr, cunoscută și sub numele de fondant, este o pastă elastică, dulce și maleabilă, folosită pentru a acoperi torturi, prăjituri sau pentru a crea diferite decorațiuni comestibile. Este ușor de preparat acasă și poate fi colorată sau modelată după preferințe.
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturiDacă îți plac deserturile cu ciocolată și fructe, atunci avem pentru tine o delicioasă rețetă de tartă cu pere și ciocolată. Chiar dacă tarta conține trei elemente, modul de preparare al acestora este simplu și ușor.
Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzatPaharele cu mousse de dovleac sunt un desert elegant și gustos, numai bune pentru zilele de toamnă. Este un preparat aromat, mai cremos decât ți-ai putea imagina și extrem de ușor de preparat.
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnăCiocolata Dubai a fost obsesia oamenilor în ultima vreme și continuă să fie cerută de gurmanzii din toată lumea. Inițial a fost preparată de un ciocolatier din Dubai, însă după ce a devenit celebră pe TikTok a început să fie realizată în toată lumea. Rețeta este simplă, așa că o poți face și tu acasă dacă nu găsești de unde să o cumperi.
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcutPentru atunci când vrei să îți surprinzi familia cu un desert spectaculos, îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Are o combinație de texturi și arome care cuceresc atât papilele cât și privirile. Este și spornică, datorită consistenței straturilor ce compun rețeta.
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculosDacă nu ai încercat până acum să combini perele cu nucile în diferite preparate culinare, îți recomandăm să începi cu rețeta de chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Este un desert de toamnă care nu are cum să nu-i cucerească pe iubitorii gustului dulce.
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnăDacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în toate zonele țării.
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din MaramureșCobbler cu afine este un desert rustic, cu origini în bucătăria americană. Acesta îmbină perfect textura fragedă a aluatului cu suculența și gustul dulce-acrișor al afinelor. Rețeta este foarte simplu de preparat. Este perfectă pentru sezonul estival sau ori de câte ori ai poftă de ceva dulce cu fructe.
Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și deliciosTartele cu fructe sunt printre cele mai simple deserturi, pe care le poate prepara chiar și un începător în bucătărie. Însă rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie, este puțin mai complexă datorită trandafirilor confecționați din felii de mere.
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilieDe data aceasta te surprindem cu o rețetă delicioasă de carrot cake sau tort de morcovi. Deși originile sale exacte sunt neclare, se știe că morcovii au fost folosiți în deserturi încă din Evul Mediu. În acele vremuri, zahărul era scump și greu de găsit, așa că morcovii, fiind unul dintre cele mai dulci legume disponibile, erau folosiți pentru a îndulci prăjiturile și budincile.
Rețetă delicioasă de carrot cake sau tort de morcovi. Ingrediente și mod de preparareDacă îți plac papanașii tradiționali și ești în căutare de rețete interesante, poți încerca și rețeta de papanași cu iaurt în aluat. Preparați în acest mod papanașii ies mai pufoși și mai moi.
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântânăChisăliță de prune este un desert tradițional românesc, specific regiunilor din nordul țării, cum ar fi Maramureș și Bucovina. Este un desert rustic, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare ale României rurale. Acest preparat dulce-acrișor este o combinație simplă de prune, apă și zahăr, fiartă până când fructele își eliberează aromele și se formează un sirop delicios. Chisălița poate fi servită atât caldă, cât și rece, și este perfectă ca desert ușor sau gustare.
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria româneascăDacă ești în căutarea unei idei de desert rapid, delicios, dar și răcoros, îți recomandăm să încerci rețeta de budincă de lămâie. Te va cuceri gustul și aroma acesteia, dar și textura cremoasă și răcoroasă.
Budincă de lămâie. Un desert răcoritor cu gust dulce-acrișorAcest delicios pandișpan cu prune și scorțișoară, decorat cu fulgi de migdale, este un desert simplu, dar deosebit de savuros. Prunele coapte își eliberează sucul în aluatul pufos, iar scorțișoara adaugă o aromă deosebită. Fulgii de migdale crocanți completează perfect această prăjitură, oferindu-i un contrast plăcut de texturi.
Pandișpan cu prune și scorțișoară, decorat cu fulgi de migdaleRețeta de rulada Pavlova cu jeleu de zmeură și mascarpone este rețeta unui desert rafinat și ușor, ideal pentru ocazii speciale. Nu este o rețetă chiar complexă, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor.
Ruladă Pavlova cu jeleu de zmeură și mascarpone. Desert fin cu gust divinPentru că vara cele mai adorate deserturi sunt pe bază de fructe, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu multe fructe și cremă de vanilie, denumită ”Prăjitura Vis de vară”. Te va cuceri atât prin gustul deosebit și explozia de arome, cât și prin aspectul cu contrast spectaculos de culori.
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilieAceastă rețetă de prăjitură de post cu prune este foarte ușor de preparat și este ideală pentru momentele în care dorești un desert simplu, dar plin de arome. Este o prăjitură din categoria celor de post, dar va avea succes și în celelalte zile.
Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparatÎn plin sezon al prunelor coapte, poți beneficia de gustul și aroma lor incluzându-le în cât mai multe preparate, dulci sau sărate. Îți oferim în acest scop o rețetă de chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun.
Chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejunDacă ești în căutare de idei pentru a prepara înghețată cu fructe, avem pentru tine o rețetă de înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos. Te vei bucura de o înghețată mai naturală, ce-ți oferă o explozie de arome și o culoare apetisantă.
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocosLoukoumades sunt mici gogoși grecești, crocante la exterior și moi în interior, înmuiate într-un sirop dulce de miere și presărate cu scorțișoară și nuci. Aceste delicii sunt savurate de secole și sunt o parte esențială a culturii culinare grecești.
Cum să faci acasă loukoumades, gogoși greceștiPrăjitura proteică cu unt de arahide și fulgi de ovăz este o gustare delicioasă și nutritivă, ideală pentru cei care doresc să își crească aportul proteic fără a compromite gustul. Este un desert simplu și rapid de preparat cu multiple beneficii pentru sănătate.
Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamenteDintre rețetele cu fructe cele mai populare în bucătăria românească sunt tartele. Dacă și tu le adori, îți oferim mai jos o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți. Este un desert gustos și aspectuos ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuițiDacă vrei să incluzi prunele în cât mai multe rețete de deserturi delicioase și spectaculoase, trece pe lista de preparat și rețeta de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă. Te va cuceri combinația de gusturi, texturi și arome, dar și contrastul de culori.
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albăCând vrei să învingi căldura zilelor de vară și să te răcorești în mod delicios, rețetele de înghețată sunt printre cele mai utile. Îți recomandăm în acest scop o rețetă de înghețată de mango, simplă și rapid de preparat.
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidăPrintre prăjiturile vedetă ale verii, un loc fruntaș îl ocupă rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Îți oferim mai jos rețeta pentru a o prepara și tu și a-i cuceri pe cei dragi cu un contrast deosebit de arome, texturi și culori.
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al veriiPrăjitură cu mere, bezea și nucă este perfectă pentru orice moment al zilei, fie că este vorba de un mic dejun dulce, o gustare de după-amiază sau un desert savurat la sfârșitul mesei. Combinând texturi și arome, acest desert va fi cu siguranță pe placul tuturor celor care îl gustă.
Prăjitură cu mere, bezea și nucă. Pașii de urmat pentru un desert absolut deliciosDiminețile perfecte pot începe cu un croissant cu ciocolată și o ceașcă de cafea bună. Dacă croissantul mai este și cald, preparat în casă, atunci cu siguranță vei începe ziua cu adevărat bine. Pentru croissant cu ciocolată rețeta clasică nu este foarte complicată, ci mai degrabă necesită timp. Iată cum se face.
Rețeta simplă de croissant cu ciocolată. Ce să pui în compoziție ca să iasă fraged și gustos ca la patiseriePentru atunci când poftești la un desert delicios, dar nu vrei să aprinzi cuptorul, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu iaurt și afine. Este rețeta unui desert simplu și ușor de preparat, fără coacere. Desertul are ca bază pișcoturile și o cremă preparată pe bază de iaurt și topping de afine.
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacereFructele de pădure sunt un grup de fructe mici, comestibile. Sunt foarte apreciate atât pentru gustul lor plăcut, cât și pentru beneficiile lor nutritive și medicinale. Dintre aceste fructe fac parte afinele, zmeura, murele, căpșunile, coacăzele, merișoarele, cătina și agrișele. Folosite separat sau combinate, acestea oferă o combinație unică de gust și nutrienți.
Ultimul lucru care îți trece vara prin cap este să deschizi cuptorul pentru a face o prăjitură. Vestea bună că există deserturi de vară fără coacere care se prepară rapid și sunt gustoase și răcoritoare. Iată câteva idei.
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afarăPrăjitura cu gem de prune este un desert cu un strat generos de gem de prune cu aluat fraged sau pufos, și adesea este completată cu o glazură sau un praf de zahăr pudră. Pentru un plus de savoare, poți adăuga un strat subțire de frișcă sau o lingură de înghețată de vanilie alături când servești o felie de prăjitură cu gem de prune.
Prăjitură cu gem de prune. Pașii de urmat pentru un gust ca la mama acasăTiramisu cu căpșuni și mascarpone este o variantă proaspătă și delicioasă a clasicului desert italian, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Prepararea acestui desert implică straturi de pișcoturi înmuiate, cremă de mascarpone și căpșuni proaspete, rezultând un desert răcoritor și aromat. Iată cum poți face cel mai bun tiramisu cu căpșuni, împreună cu câteva trucuri și sfaturi utile.
Tiramisu cu căpșuni și mascarpone. Rețeta unui desert delicios de varăDacă îți place ciocolata, dar ți se pare puțină tableta respectivă pentru poftele tale, o poți transforma rapid într-un delicios desert din ciocolată și lapte condensat. Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, iar ingredientele le poți alege după propriul gust.
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparatDacă ai preparat deja gemul de zmeură, îți recomandăm o rețetă de vafe inimioare cu jeleu de zmeură, în care să-i testezi gustul. Vafele sunt ideale de servit la micul dejun și sunt perfecte lângă o limonadă rece.
Vafe inimioare cu jeleu de zmeură, perfecte lângă o limonadă receDacă ești în căutarea unei rețete de desert răcoritor și aromat, ideal pentru zilele calde de vară, avem pentru tine o rețetă de înghețată de mentă cu lapte condensat. Rețeta este simplă și nu necesită utilizarea unui aparat de înghețată, fiind perfectă pentru a fi pregătită acasă cu minim efort.
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și coloratăDacă nu mai știi ce desert să prepari pentru deliciul familiei, atunci îți recomandăm să încerci rețeta de brownie cu afine și cremă de lămâie. Este un desert cu o combinație irezistibilă de gusturi și arome.
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert deliciosSe întâmplă uneori să-ți rămână albușuri nefolosite pentru co folosești doar gălbenușurile la anumite preparate și nu știi ce să faci cu ele? Îți recomandăm să încerci rețeta de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolatăDacă nu mai știi cu ce să te răcorești în mod delicios în zilele toride de vară, încearcă rețeta de înghețată cu aromă intensă de citrice. Este un desert răcoritor și revigorant, care te va cuceri de la prima înghițitură.
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant