Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
Tulumba Tatlısı are o istorie bogată în bucătăria otomană, datând din secolul al XVII-lea. În acele timpuri, acest desert era numit „bamiye”, iar forma și rețeta sa inițială puteau fi diferite de cea actuală. Cu timpul, preparatul a suferit câteva modificări și a evoluat, ajungând la forma și gustul pe care îl cunoaștem astăzi.
Tulumba Tatlısı, desertul turcesc potrivit pentru petrecerile în familieDacă adori aroma cafelei și în deserturi, îți oferim o rețetă ce ruladă cu cremă de cafea și mascarpone, care te va cuceri instant. Este rețeta unui desert plăcut, aromat și cu un aspect elegant.
Ruladă cu cremă de cafea și mascarpone. Rețetă pentru iubitorii de cafeaDacă ești în căutarea unei rețete de desert festiv sau pentru un weekend în familie, îți recomandăm să prepari un tort cu mousse din fructe de pădure. Este simplu și ușor de preparat, este delicios și foarte aspectuos.
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festivPentru momentele dulci petrecute cu familia și prietenii, îți recomandăm o rețetă simplă și rapidă de tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată. Pe cât de simplu se prepară tortul, pe atât de delicios și spectaculos este.
Tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată - Bolo de CenouraClătitele sunt acel desert cu care majoritate își începe aventura în bucătărie, urmate de deserturile cu mere. Dacă și tu le adori, combină-le în același desert și prepară rețeta de rondele de mere în aluat de clătite.
Rondele de mere în aluat de clătite. Rețetă de mere în pijamaDeserturile cu fructe sunt unul dintre cele mai delicioase moduri în care poți bucura întreaga familie. Caisele, cu gustul lor dulce-acrișor, cu textura moale, aproape cremoasă, sunt perfecte pentru prăjituri care se coc la cuptor. Iată o rețetă de tartă frangipane cu caise, cu un aspect elegant și un gust bogat.
Tartă frangipane cu caise. Desertul de inspirație franceză pe care îl voi adoraPoți face batoane crocante de ciocolată fără coacere în doar 10 minute, din doar 5 ingrediente. Sunt un desert inedit, dar și o gustare hrănitoare.
Batoane crocante de ciocolată. Gustarea pe care o prepari în 10 minuteRețeta de prăjitură cu lapte fierbinte este una dintre rețetele clasice de deserturi, regăsindu-se în cărți de bucate de la începutul anilor 1900 în spațiul culinar american. Se face foarte ușor și are o textură ușoară și pufoasă.
Prăjitură cu lapte fierbinte. Desertul versatil care poate fi transformat chiar și în tortDacă nu ai idee ce desert să prepari pentru un weekend petrecut alături de familie, încearcă rețeta de Mattonella cu cremă bavareză și ciocolată.
Mattonella cu cremă bavareză și ciocolată, decorată cu fructeDacă ai un aparat de vafe, pune-l la treabă și prepară cu el diferite rețete de gustări sau deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de vafe cu dovleac copt și nuci, simplă și ușor de preparat.
Vafe cu dovleac copt și nuci. Rețetă delicioasă de toamnăDacă adori checurile cu textură umedă și fructe, îți recomandăm să încerci o rețetă de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. Nu este o rețetă complicată și nici ingredientele nu sunt complexe. Cu siguranță deții o parte din ele în frigider sau prin cămară.
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructatăDacă nu mai ai idei ce să mai prepari pentru răsfățul dulce al zilei, încearcă rețeta de plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate. Se prepară simplu și ușor, din ingrediente foarte accesibile.
Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate, simple și savuroaseDacă ești în căutare de rețete cu dovleac, trece pe lista de preparat și rețeta vedetă a toamnei – Pumpkin bread. Este rețeta celui mai simplu chec cu dovleac, dar pe cât de simplu, pe atât de gustos și aspectuos.
Pumpkin bread. Rețeta vedetă a toamneiAtunci când familia îți va cere să îi răsfeți cu câteva clătite, încercă rețeta de clătite Gundel, inspirată din bucătăria ungurească. Este o rețetă de clătite clasice, dar umplute cu o delicioasă cremă de nuci și glazurate cu ciocolată.
Clătite Gundel. Clătite cu cremă de nuci și glazură de ciocolatăPrintre cele mai simple și rapide deserturi se numără și budincile de brânză. Dacă nu le-ai testat încă, îți oferim o rețetă de budincă de brânză cu afine, absolut delicioasă.
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și deliciosDacă îți place aroma morcovilor în preparate, cu siguranță vei adora și rețeta de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză. Are o combinație de ingrediente ce cucerește negreșit.
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânzăMaamoul sunt prăjituri tradiționale în țările din Orientul Mijlociu. Sunt foarte moi, iar acest lucru se întâmplă datorită cantității mari de unt folosite și sunt îndulcite cu pastă de curmale. Se pregătesc în special în perioada sărbătorilor sau a altor evenimente majore.
Maamoul, prăjituri cu pastă de curmale. Rețeta cu parfum de OrientPentru atunci când îți propui să prepari un tort delicios și dorești un altfel de blat, încearcă rețeta de blat umed cu aromă de vanilie. Vei obține un blat de tort cu o textură mai densă și ușor umedă.
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușorDacă îți place aroma de nuci, poți încerca să faci acest cobbler cu nuci pecan. Desertul se potrivește perfect cu o înghețată de vanilie alături. Este o tartă perfectă pentru un weekend liniștit.
Cobbler cu nuci pecan, cea mai crocantă și aromată plăcintăPrintre deserturile pe care ți-ai propus să le prepari cu dovleac plăcintar, încearcă și rețeta de melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză. Rețeta este ușor adaptată după rețeta clasică de cinnamon rolls.
Melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânzăPrăjitura invizibilă cu mere cucerește, în primul rând, vizual, cu aspectul ei interesant. Gustul este delicios, pe măsura aspectului. Rețeta este inspirată din bucătăria franceză și se prepară din ingrediente simple și foarte comune oricărei rețete de prăjituri.
Prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdaleLeche frita, desertul cunoscut și sub numele de „lapte prăjit,” este un desert spaniol care încântă gusturile cu o combinație unică de prospețime și textură cremoasă. Cu o istorie bogată și rădăcini adânci în gastronomia iberică, leche frita s-a răspândit și în alte țări de-a lungul anilor, devenind un desert iubit și apreciat.
Lapte prăjit. Rețeta spaniolă de leche fritaChiar dacă experimentăm o mulțime de rețete noi de deserturi, absolut delicioase, gustul copilăriei nu se va uita niciodată. Una dintre rețetele cu gust de copilărie din caietul bunicii este rețeta de scovergi cu brânză.
Scovergi cu brânză. Rețeta bunicii din caietul îngălbenit de vremeDacă adori deserturile pe bază de dovleac plăcintar, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoară.
Plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoarăDacă obișnuiești să prepari cornulețe, dar te-ai plictisit de forma lor clasică, încearcă rețeta de cornulețe țigarete. Cornulețele se modelează mai simplu și mai ușor și au un aspect spectaculos.
Cornulețe țigarete. Rețetă simplă și ușoarăUna dintre prăjiturile cu care te poți răsfăța toamna poate fi o delicioasă prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată. Rețeta se prepară destul de ușor, cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolatăRețeta de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă, cucerește atât papilele cât și privirile cu așa combinație de culori și arome. Este un desert de toamnă delicios, foarte aromat și spectaculos, mai ales copt în formă de guguluf.
Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albăNu rata sezonul prunelor fără a prepara și o rețetă delicioasă de ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoară. Te va cuceri combinația dintre mult adoratul griș cu lapte și prunele aromatizate cu scorțișoară.
Ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoarăDacă ai dat start preparării rețetelor de deserturi cu dovleac, trece pe listă și rețeta de vafe cu dovleac plăcintar în aluat. Îi vei surprinde pe cei dragi cu un desert de toamnă savuros și frumos colorat.
Vafe cu dovleac plăcintar în aluat. Un desert de toamnă savurosDacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, prăjitura brownie cu brânză și dovleac, poate fi alegerea ideală. Rețeta nu se prepară greu, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune.
Brownie cu brânză și dovleac. Prăjitură delicioasă de toamnăDacă ai preparat gemul de gutui și dorești să-i testezi gustul într-un desert delicios, prepară o rețetă de ruladă cu mere și gem de gutui. Te va surprinde plăcut combinația dintre mere și gutui. Este delicioasă și foarte aromată.
Ruladă cu mere și gem de gutui. Desert gustos și aromatO plăcintă cu caramele este întotdeauna o idee bună. Este o prăjitură foarte dulce și de aceea o poți domoli cu câteva cupe de înghețată de vanilie sau cu o mână de fructe de pădure mai acrișoare.
Cum să faci cea mai bună plăcintă cu caramele. Rețeta pe care o poți prepara la air fryerDacă îți este dor de gustul deserturilor tradiționale, pe care le preparau bunicile în copilărie, poți prepara rețeta de brânzoaice. Aroma de brânză cu stafide și vanilie îți va parfuma casa și îți va aduce aminte de momentele dulci din copilărie.
Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânzăRețeta de prăjitură cu iaurt, în stil franțuzesc, este foarte simplă. Prăjitura este pufoasă, umedă și plină de arome. Va fi îndrăgită de toată familia și poate fi făcută foarte ușor, cu doar câteva ingrediente.
Prăjitură cu iaurt. Rețeta franțuzească a sedus planetaDacă ești în căutarea unei rețete de desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută, încearcă rețeta de sufleu de vanilie. Este una dintre rețetele tradiționale ale bucătăriei franceze.
Sufleu de vanilie. Un desert delicios din bucătăria franțuzeascăDacă ești în căutarea unei rețete rapide și economice de desert, atunci cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente, este ceea ce ai nevoie. Nu îți trebuie nici măcar prea multă experiență în bucătărie pentru că se fac aproape singure.
Cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente. Fără făină, unt sau uleiRețeta de tartă cu fructe, din două ingrediente, este potrivită pentru orice ocazie. Nu vei avea nevoie de ouă și nici de zahăr și îți oferă șansa să folosești fructele pe care nu le mai mănânci. O poți servi simplă sau cu înghețată.
Tartă cu fructe. Rețeta pe care o poți prepara cu doar două ingredienteDacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu cu mere, poți încerca rețeta de prăjitură cu mere și cocos. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt foarte accesibile.
Prăjitură cu mere și cocos, simplă și delicioasăChecul cu lămâie este moale, ușor umed, cu o aromă răcoritoare de citrice. Este ușor de făcut și necesită doar patru ingrediente. La final poți să adaugi și o glazură de lămâie.
Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desertRețeta de chec marmorat cu cafea este rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să faci o prăjitură simplă, cu o aromă care să îl facă deosebit. Este o combinație interesantă de vanilie, ciocolată și cafea, cu un aluat moale, catifelat, ușor umed.
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasicRețeta de prăjitură cu gem și aluat ras face parte dintre deserturile cu gust de copilărie pe care le preparau mamele și bunicile odinioară. Le preparăm și noi în prezent și le transmitem mai departe, pentru a se bucura și generațiile următoare de ele.
Prăjitură cu gem și aluat ras. Rețetă din copilărieDacă ai preparat gem din diferite tipuri de fructe și dorești să-i testezi gustul în deserturi, îți recomandăm să încerci o rețetă de cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe. Îi vei răsfăța pe cei dragi la micul dejun sau în pauza dintre mese cu astfel de cornuri pufoase și gustoase.
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructeDacă dorești să prepari un chec deosebit pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară. Vei obține un chec delicios, cu textură densă și ușor umedă.
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoarăRețetele de cremă preparate la rece sunt din ce în ce mai căutate, atunci când timpul nu ne permite să ne aventurăm prea mult în bucătărie. Una dintre acestea este și rețeta de cremă de mascarpone și lime, pe care ți-o oferim mai jos.
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la recePentru porția de desert de la sfârșitul săptămânii, când vă strângeți cu toții la povești, rețeta de mini tarte cu lămâie și fructe, poate fi una dintre opțiuni. Nu se prepară anevoios, însă necesită puțin mai multă răbdare pentru modelarea aluatului.
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinareDacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită mai ales la umplerea biscuiților, fursecurilor și nucilor din aluat fraged.
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturiPentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți recomandăm să prepari rețeta de mini tarte cu cremă de lămâie. Mini tartele cuceresc instant cu aspectul lor deosebit.
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizatăDacă te întrebi în ce desert delicios și spectaculos să mai incluzi zmeura, poate încerci rețeta de Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Este un desert cu aspect elegant, inspirat din bucătăria franțuzească.
Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegantDacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă combinația de ingrediente, dar nici aspectul prăjiturii nu este mai prejos.
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagrăDacă dorești să încerci combinații mai interesante de ingrediente în rețetele de prăjituri, încearcă și rețeta de prăjitură cu mere și brânză. Te va surprinde plăcut asocierea celor două ingrediente, atât ca gust, cât și ca aspect.
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă