Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase

Fără coacere

Dacă îți plac portocalele roșii și dorești să le conservați aroma și pentru mai târziu, încearcă rețeta de dulceață de portocale roșii. Te vei bucura de o dulceață aromată, perfectă pentru gustări delicioase.

Maria Udrea
Publicat: 1 februarie 2023, 06:00

Galerie foto

Dulceața de portocale roșii este perfectă și pentru prăjituri / Shutterstock

Portocalele roșii sau sângerii provin din Sicilia și sunt sărace în calorii. În schimb sunt bogate în fibre, vitamina C, antioxidanți și alte câteva vitamine și minerale esențiale. Portocalele siciliene conțin un pigment roșu numit antocian, responsabil pentru culoarea acestora. Acesta are proprietatea de a lupta împotriva radicalilor liberi, întărind sistemul imunitar. Din acest motiv portocalele roșii conțin o cantitate mai mare de antioxidanți față de celelalte soiuri de portocale. Iar antocianii le oferă și un gust deosebit, asemănător cu cel de zmeură.

Citește și

Include și tu portocalele roșii în alimentația ta, pentru a profita de multiplele lor proprietăți benefice asupra organismului. Descoperă și o rețetă de prăjitură răsturnată cu portocale, în care le poți folosi. În continuare îți oferim rețeta pentru dulceața din portocale roșii, pentru a te bucura și mai târziu de gustul și proprietățile acestor portocale.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru prepararea dulceții, este curățarea portocalelor. Chiar dacă acest prim pas necesită timp și efort mai mult, rezultatul final merită din plin munca depusă și așteptarea. Nu arunca cojile portocalelor. Le poți confia sau transforma în pudră pentru aromatizarea deserturilor.

Descoperă aici rețeta pentru pudră din coji de portocale.

Cum prepari dulceață de portocale roșii

După ce ai curățat toate portocalele de coajă, următorul pas este să le desfaci în felii. Acum urmează partea cea mai grea pentru că fiecare felie de portocală va trebui curățată de pelicula albă cu care este acoperită. Poți omite acest pas, însă acea peliculă are gust amărui și va influența gustul dulceții.

Descoperă și o rețetă de dulceață de pere, delicioasă, fină și aromată.

După ce ai curățat feliile de portocale roșii de pielița albă, taie-le în 3-4 bucăți. Pune-le într-o cratiță cu pereți dubli. Spală bine merele, șterge-le și dă-le pe răzătoarea mare, fără a le curăța de coajă. Adaugă-le peste bucățile de portocale roșii din cratiță. Merele conțin pectină, element necesar pentru a închega siropul dulceții. Portocalele sunt suculente și va rezulta mult sirop în cratiță. Aici intervin merele și totul se rezolvă perfect.

Adaugă și zahărul și amestecă bine toate ingredientele. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie, pentru început. Lasă dulceața să fiarbă până când zahărul este dizolvat, iar la suprafață se formează spumă. Îndepărtează toată spuma cu o sită deasă, apoi micșorează intensitatea flăcării de aragaz.

Lasă delicioasa dulceață de portocale roșii să fiarbă la foc mic timp de 40-45 de minute, până când siropul devine consistent. Pune dulceața fierbinte în borcane sterilizate. Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură pentru a se răci lent. Apoi, le poți eticheta și transfera pe raftul din cămară.

Descoperă aici și câteva metode pentru sterilizarea borcanelor și sticlelor.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Reguli importante atunci când faci conserve în casă. Sfaturi utile de la specialiști
Reguli importante atunci când faci conserve în casă. Sfaturi utile de la specialiști
Dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason
Dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor