Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă nu mai ai idei ce desert să prepari pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de gogoși de post cu apă minerală. Se prepară din ingrediente puține și simple, pe care le găsești uitate prin cămara ta.

Maria Udrea
Publicat: 22 aprilie 2024, 08:47 / Actualizat: 12 iulie 2024, 14:37

Galerie foto

Gogoșile se decorează cu zahăr pudră aromat / Shutterstock

Aluatul pentru aceste gogoși se prepară în același mod ca și aluatul clasic, însă nu necesită apă caldă. Vei folosi doar puțină pentru a prepara maiaua de drojdie. Iar timpul de dospire a aluatului nu va fi mai lung decât pentru cel clasic. Important este ca aluatul să fie ținut la loc cald, acoperit. Gogoșile vor ieși la fel de pufoase, dar și gustoase. Poți adăuga în aluat aromele preferate sau poți opta pentru un zahăr pudră cu diferite arome.

Citește și

Apa minerală carbogazoasă are proprietatea de a face aluaturile mai pufoase. Se folosește și la aluaturile fragede precum cele de tarte, de fursecuri sau de cornulețe. Descoperă aici și o rețetă de cornulețe de post cu cremă de nuci, preparate cu apă minerală. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă și detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu gogoși de post cu apă minerală.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti maiaua de drojdie pentru dospirea aluatului. În bolul de frământare trece prin sită 900 gr de făină și creează o adâncitură la mijlocul acesteia. Adaugă în adâncitură drojdia, zahărul și apa caldă. Amestecă bine aceste ingrediente până când se formează o compoziție omogenă. Apoi acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă maiaua de drojdie să se dezvolte timp de 10-12 minute.

Cum prepari aluatul pentru gogoși de post cu apă minerală

După ce maiaua de drojdie s-a dezvoltat și și-a dublat volumul, toarnă peste aceasta apa minerală amestecată cu esența de vanilie și zahărul vanilinat. Adaugă și făina de pe margini, în timp ce torni apa și amesteci ingredientele de la centru.

Presară și sarea și frământă aluatul, mai întâi în bol, apoi pe masa de lucru presărată cu restul de făină. Aluatul obținut va avea o textură ușor fermă, precum aluatul de pâine. Nu va fi un aluat lipicios. Pune aluatul în bol, acoperă-l cu folia de prospețime și lasă-l să se dospească timp de aproximativ o oră, sau până își dublează volumul.

După ce a expirat timpul de dospire, poți modela gogoșile. Dacă vrei să arate mai bine, modelează-le cu gaură la interior. Răstoarnă aluatul din bol pe masa presărată cu făină. Întinde-l într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm, folosind sucitorul de aluaturi, apoi decupează cercuri din el, cu un pahar.

Cu un alt pahar mult mai mic decupează interiorul cercurilor de aluat. Procedează ca la rețeta de papanași. Apoi mai lasă gogoșile să se dezvolte pe masa presărată cu făină timp de 8-10 minute. Decupajele mici ale aluatului le poți coace separat sau le mai frămânți și formezi alte gogoși.

Pentru a prăji gogoșile, pune uleiul la încins într-o cratiță sau o tigaie adâncă și adaugă în el câte gogoși încap. Lasă gogoșile să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-le. Intensitatea focului seteaz-o peste medie.

După prăjire, scoate delicioasele gogoși de post cu apă minerală pe prosoape de hârtie absorbante. Decorează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie sau alte arome preferate.

Pentru atunci când ai poftă de gogoși, dar nu ai timp de frământat aluatul, sau de așteptat până când acesta se dospește, poți prepara rețeta de gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura.

Citește și
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
Te-ar mai putea interesa și
Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver
Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:52
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
05:56
Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios
6 septembrie, 07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
6 septembrie, 06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
5 septembrie, 06:24
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
5 septembrie, 06:17
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
4 septembrie, 07:37
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
4 septembrie, 06:53
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...

Parteneri

Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Mesaje de Sf. Maria Mică. Urări şi felicitări pentru sărbătoriţi
Mesaje de Sf. Maria Mică. Urări şi felicitări pentru sărbătoriţi
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: „Ai un suflet minunat”
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: „Ai un suflet minunat”
Cu ce se ocupă Rareș de la Insula Iubirii sezonul 8, după ce s-a întors din Thailanda. Din ce își câștigă banii iubitul Daianei
Cu ce se ocupă Rareș de la Insula Iubirii sezonul 8, după ce s-a întors din Thailanda. Din ce își câștigă banii iubitul Daianei
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Experții au dezvăluit secretul dunelor de nisip sub formă de stea. Ce se întâmplă în deșert, de fapt
Experții au dezvăluit secretul dunelor de nisip sub formă de stea. Ce se întâmplă în deșert, de fapt
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Ouăle în alimentația copilului. Cât sunt de sigure pentru sănătatea micuțului tău
Ouăle în alimentația copilului. Cât sunt de sigure pentru sănătatea micuțului tău
Lizzo a postat o fotografie în bikini, arătându-le fanilor transformarea sa fizică după ce a slăbit. Admiratorii au lăudat progresul ei
Lizzo a postat o fotografie în bikini, arătându-le fanilor transformarea sa fizică după ce a slăbit. Admiratorii au lăudat progresul ei
Alimente care pot întări imunitatea toamna. Pot reduce riscul de a te confrunta cu răceli
Alimente care pot întări imunitatea toamna. Pot reduce riscul de a te confrunta cu răceli
fresh

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc

Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie

Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie

Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios

Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios