Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Printre rețetele de prăjituri vechi, de cofetărie, adorate de toți se numără și rețeta de indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Sunt mici prăjiturele preparate din foi subțiri și rotunde, de pandișpan, umplute cu cremă și glazurate cu ciocolată.
Galerie foto
Rețeta acestor prăjituri face parte din colecția de rețete notate de bunici în carnețelele îngălbenite de vreme. Găsim prăjiturile și astăzi în cofetării, dar le putem prepara cu ușurință și în propriile bucătării.
Poate nu sunt mai gustoase decât cele din cofetărie, dar cu siguranță sunt mai sănătoase. Controlul ingredientelor ne aparține, iar satisfacția este mai mare când sunt „home made”.
Din aceeași colecție de rețete cu indienele mai fac parte și amandinele, eclerele, savarinele și multe altele. Una dintre cele mai îndrăgite rețete de prăjituri, de odinioară, este rețeta de prăjitură Excelent.
Dacă nu ai încercat-o încă, îți recomandăm cu încredere rețeta. Iar în continuare ți oferim rețeta detaliată pentru prăjiturile indiene cu frișcă și glazură de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara aluatul de pandișpan din care vei modela în tava de copt mici discuri, precum fursecurile. Acestea se coc într-un timp foarte scurt. Între timp, vei prepara siropul și vei bate frișca. Glazura se prepară după umplerea cu cremă a discurilor de aluat.
Cum prepari blatul pentru indiene cu frișcă și glazură de ciocolată
Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de sare și zahărul peste ele. Folosește mixerul sau un tel și amestecă-le energic până când aproape își triplează volumul, iar compoziția se deschide la culoare.
După ce obții un aluat dens și aerat, adaugă puțin câte puțin din făina trecută prin sită. Încorporeaz-o în compoziție folosind o spatulă și mișcări circulare, de sus în jos. Adaugă și esența de vanilie.
Înainte de a forma discurile în tava de copt, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă. Apoi transferă aluatul într-un săculeț de decorat prăjituri. Cu ajutorul acestuia formează discuri pe hârtia de copt, cu diametrele aproximativ de 6 cm.
Pune tava în cuptor și coace discurile timp de 10 minute la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc ușor pe margini. După coacere, transferă hârtia cu discurile pe o suprafață rece pentru a stopa procesul termic. Se dezlipesc ușor de pe hârtie după răcire.
Siropul se prepară fierbând apa cu zahărul până când acesta se dizolvă, apoi se adaugă vanilia.
Descoperă și o rețetă de savarine de casă.
Cum prepari crema și formezi prăjiturile Indiene
Scoate smântâna de la rece și pune-o în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestec-o până când capătă volum. Adaugă zahărul și continuă să amesteci până când frișca devine fermă.
Pentru a forma prăjiturile Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată așază discurile pe un platou încăpător și însiropează-le ușor, folosind o pensulă. Nu le însiropa în exces pentru că se vor rupe. Lasă-le să se hidrateze și prepară glazura.
Topește pe baie de aburi sau la microunde ciocolata împreună cu laptele, apoi adaugă și uleiul.
Glazurează cu ciocolată jumătate din discuri, iar peste celelalte discuri adaugă frișcă. Așază discurile glazurate cu ciocolată peste cele cu frișcă. Pune platoul cu prăjituri la rece până în momentul servirii.
Tot din categoria rețetelor de prăjituri vechi, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de profiterol cu vanilie și ciocolată.