Înghețată de mentă cu ciocolată. Rețeta celui mai aromat desert răcoritor
Dacă adori aroma mentei în deserturi, încearcă și rețeta de înghețată de mentă cu ciocolată. Este una dintre cele mai aromate și mai răcoroase înghețate, care te va cuceri.
Tot ce ai de făcut pentru această înghețată este să prepari o compoziție fiartă în care adaugi frunze de mentă din belșug. Apoi prepari o cremă de gălbenușuri pe care o amesteci cu puțină frișcă bătută și cu compoziția de mentă. Nu este o rețetă complexă și nu necesită ingrediente multe. Sunt ingrediente simple și foarte accesibile, comune rețetelor de deserturi.
Această înghețată combină prospețimea intensă a mentei cu savoarea bogată și texturată a bucăților de ciocolată, oferind o experiență gustativă echilibrată și plină de contrast. Poți adăuga topping-uri precum frunze de mentă proaspătă. Mai poți adăuga sirop de ciocolată sau fulgi de ciocolată suplimentari pentru o prezentare atrăgătoare și un gust desăvârșit. Acest desert este perfect pentru a fi savurat singur sau alături de prăjituri, tarte sau alte deserturi favorite.
Descoperă și o rețetă de lichior de mentă preparat în casă. Poți folosi acest lichior și în rețeta de înghețată. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu înghețată de mentă cu ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea înghețatei constă în pregătirea bazei pentru înghețată
Într-o cratiță medie, încălzește laptele și frunzele de mentă proaspătă până aproape de punctul de fierbere, dar fără să fiarbă. Ia cratița de pe foc, acoper-o cu un capac și lasă frunzele de mentă să infuzeze timp de 15-20 de minute. Apoi strecoară laptele pentru a îndepărta frunzele de mentă.
Descoperă și o rețetă de lichior de mentă preparat în casă. Poți înlocui extractul de mentă cu puțin lichior
Cum prepari crema pentru înghețată de mentă cu ciocolată
Într-un bol mare, amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul până când amestecul devine deschis la culoare și cremos.
Încălzește din nou laptele infuzat cu mentă, dacă s-a răcit.
Toarnă laptele fierbinte, treptat, peste compoziția de gălbenușuri și zahăr, amestecând energic pentru a evita gătirea ouălor.
Toarnă amestecul înapoi în cratiță și fierbe-l la foc mic, amestecând constant. Amestecă continuu până când compoziția se îngroașă ca o budincă. Ia cratița de pe foc și adaugă smântâna pentru frișcă, extractul de mentă, colorantul și un praf de sare. Amestecă bine.
Lasă compoziția să se răcească complet, apoi transfer-o într-un recipient și pune-o la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
După ce compoziția s-a răcit bine, toarn-o în aparatul de înghețată și urmează instrucțiunile producătorului pentru a face înghețata. Sau, poți amesteca compoziția cu mixerul pentru a-i oferi cremozitate, adăugând și ciocolata mărunțită.
Transferă înghețata într-un recipient care se închide ermetic și pune-o în congelator pentru încă 4-5 ore pentru a se îngheța.
Când vrei să servești înghețata, las-o 10 minute la temperatura camerei, pentru a o putea porționa frumos cu lingura.
Tot din categoria deserturilor delicioase cu mentă îți recomandăm să mai încerci și rețeta de cheesecake cu mentă și ciocolată.