Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert răcoritor și aromat, ideal pentru zilele calde de vară, avem pentru tine o rețetă de înghețată de mentă cu lapte condensat. Rețeta este simplă și nu necesită utilizarea unui aparat de înghețată, fiind perfectă pentru a fi pregătită acasă cu minim efort.
Laptele condensat îndulcit oferă o textură cremoasă și bogată înghețatei. Iar infuzia de mentă adaugă o notă proaspătă și revigorantă. Pe lângă aroma răcoritoare și gust delicios, menta aduce organismului o mulțime de proprietăți benefice. Are un conținut bogat de antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Ajută la protejarea celulelor de deteriorare și reduce riscul bolilor cronice. Aroma de mentă are un efect calmant și relaxant asupra sistemului nervos. Are efect benefic în reducerea stresului și anxietății.
Menta este o plantă versatilă cu multiple beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără ameliorarea problemelor digestive și reducerea durerilor de cap. Ajută și la combaterea infecțiilor și îmbunătățirea sănătății respiratorii. Inclusă în diferite preparate, menta este un aliat natural valoros pentru menținerea stării de bine.
Descoperă și o rețetă de limonadă cu ghimbir și mentă, ideală pentru a te răcori în zilele calde. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa înghețată de mentă cu lapte condensat.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti o infuzie din frunzele de mentă. Pune 250 ml de frișcă lichidă la încălzit și las-o până aproape de punctul de fierbere. Singe focul și adaugă frunzele de mentă tocate mărunt. Acoperă vasul cu un capac și lasă menta la infuzat timp de 30 de minute.
Cum prepari înghețată de mentă cu lapte condensat
Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă până când începe să capete volum. Ai grijă să nu o bați prea mult, pentru a nu deveni prea groasă sau să se transforme în unt.
Într-un alt bol, amestecă laptele condensat cu infuzia de mentă răcită și trecută prin sită. Adaugă câteva picături de colorant alimentar verde dacă dorești o culoare specifică.
Încorporează treptat amestecul de lapte condensat și infuzie de mentă în smântâna bătută, folosind o spatulă. Amestecă ușor, cu mișcări de sus în jos, pentru a păstra aerul din smântână.
Toarnă amestecul într-un recipient etanș, nivelează suprafața și acoperă-l cu un capac sau folie alimentară.
Pune recipientul în congelator pentru cel puțin 4-6 ore sau până când înghețata este complet solidificată.
Scoate înghețata din congelator cu câteva minute înainte de servire pentru a se înmuia ușor și a fi mai ușor de porționat.
Servește delicioasa înghețată de mentă cu lapte condensat în cupe, boluri sau în cornete. Dacă dorești, poți decora înghețata cu frunze proaspete de mentă, bucăți de ciocolată, fistic sau topping-uri preferate.
Descoperă și o rețetă de jeleu de zmeură, pe care îl poți prepara pentru a glazura înghețata cu el.