Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și cu crustă crocantă ar trebui să folosești un dispozitiv. Descoperă care este instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți. Rezultatul va fi delicios.
Termometrul de bucătărie sunt un instrument esențial atunci când vine vorba de siguranța alimentelor, dar pot ajuta și la determinarea gradului de gătire a preparatelor. Când vine vorba despre cartofii copți nu se pune problema de siguranță dacă aceștia nu sunt copți.
Nu îți vor afecta sănătatea, dar cina ta nu va fi la cum ai plănuit-o. Din fericire, dacă ai un termometru de bucătărie la îndemână vei putea să știi exact care este momentul în care să scoți cartofii din cuptor.
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Pentru a obține cea mai precisă citire a temperaturii, asigură-te că îl introduci în centrul acestuia, potrivit The Daily Meal.
Cartofii sunt copți atunci când în centrul lor temperatura ajunge la 100°C. Dacă se depășește va deveni mult prea crocant și prea uscat la interior.
Nici înainte să ajungă la această temperatură nu este bine să oprești coacerea pentru că va fi tare. Veți ști că este complet fiert dacă este încă relativ ferm atunci când înfigi o furculiță în el.
Contează tipul de termometru de bucătărie folosit
Există o varietate surprinzătoare de termometre de bucătărie din care poți alege. Fiecare dintre ele are diverse funcții care ți se pot părea utile.
Un termometru tradițional pentru carne poate avea un cadran digital sau analog și este menit să rămână introdus în alimente pe toată durata procesului de gătire. Versiunile digitale au chiar și o alertă sonoră care te va anunța când mâncarea are temperatura corectă.
Dacă acest lucru pare puțin mai sofisticat decât ai nevoie, poți utiliza și un termometru cu citire instantanee, pe care îl introduci periodic în alimente și îl scoți pentru a verifica starea preparatelor.
Temperatura cuptorului este un alt aspect important atunci când faci cartofi copți. Regula generală este că trebuie să fie programat la o temperatură între 190-200°C.
Nu orice cuptor este precis când vine vorba de temperatură, motiv pentru care ar trebui să folosești un termometrele special pentru cuptor.
Încearcă și rețeta de cartofi striviți la cuptor. Este perfectă pentru cina în familie.
Pur și simplu pune-l în cuptor și preîncălzește-l așa cum procedezi de obicei. Apoi poți verifica dacă temperatura din interiorul aparatului este aceeași arătată de displayul cuptorului. Dacă nu este, o poți regla până când ajunge la valoarea de care ai nevoie.
Cum se coc perfect cartofii
Tipul de cartof pe care îl alegi pentru coacere poate avea un impact major asupra preparatului finit. În acest caz, cartofii din soiul Russet sunt perfecți.
Vor avea o coajă crocantă exact cât trebuie, în interior pulpa va avea o textură moale și pufoase. Acest lucru se întâmplă pentru că au o cantitate mare de amidon și un conținut scăzut de apă.
Ingredientele pe care le folosești pentru a pregăti cartofii pentru copt contează și ele. Doar două ingrediente sunt importante: sarea și uleiul de măsline.
Înainte de a-i da la cuptor, freacă-i cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, apoi aplicați sare pe exterior. Dacă vrei să le dai mai multă textură, utilizează o sare mai grosieră.