Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat
Atunci când vrei să prepari un desert rapid și nu ai timp pentru fierberea cremelor, poți apela cu succes la cremele preparate la rece. Una dintre acestea este și crema de mascarpone cu nucă de cocos.
Galerie foto
Este una dintre cele mai simple rețete de creme, dar pe cât este de simplă, pe atât de savuroasă și aromată. Nuca de cocos oferă cremelor și blaturilor pentru prăjituri o aromă minunată, dar și textură și consistență. Nu mai ai nevoie de altă aromă dacă folosești o cantitate suficientă de fulgi din nucă de cocos. Important este să optezi pentru ingrediente de calitate.
Mascarpone este o cremă de brânză din bucătăria italiană, care se obține din lapte de vacă. Are o textură fină și densă, iar gustul este ușor dulce. Textura ei untoasă o face perfectă pentru a fi inclusă în creme pentru prăjituri, torturi sau deserturi la pahar. Crema de brânză mascarpone este mai poate fi folosită și în loc de unt pentru a a oferi consistență diferitelor sosuri sărate. Cel mai des folosită este în rețetele de Tiramisu, din bucătăria italiană. Descoperă aici și o rețetă de clătite cu cremă de mascarpone și pișcoturi. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a amesteca ingredientele pentru prepararea cremei, clătește bine bolul mixerului cu apă rece și șterge-l. Este bine ca acesta să fie rece în momentul când adaugi smântâna pentru frișcă, pe aceasta o vei adăuga tot rece. Crema mascarpone se adaugă rece, doar nuca de cocos se poate adăuga la temperatura camerei.
Cum prepari cremă de mascarpone cu nucă de cocos
Adaugă smântâna pentru frișcă în bolul rece, așa cum am menționat mai sus. Pornește mixerul și amestec-o până când începe să capete volum. Adaugă zahărul pudră și continuă să amesteci până când ingredientele se omogenizează și crema începe să capete consistență.
Descoperă și cum se bate frișca din smântână.
Adaugă crema de brânză mascarpone și amestecă până la omogenizare. Apoi îndepărtează mixerul și folosește o spatulă pentru a încorpora nuca de cocos. Adaugă toată nuca de cocos, dar și un praf de sare peste crema de mascarpone cu frișcă. Încorporeaz-o ușor cu mișcări circulare, de sus în jos pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. Astfel crema va deveni mai fină și mai delicată.
Dacă continuai să amesteci cu mixerul compoziția ar fi devenit mai fermă și mai greu de întins deasupra prăjiturilor.
După preparare păstrează crema la rece până în momentul în care vei pregăti un desert în care să o folosești. O poți păstra câteva zile la rece, în caserole cu capac sau în borcan de sticlă cu capac.
Delicioasa cremă de mascarpone cu nucă de cocos poate fi folosită la rețeta de prăjitura Raffaello, mult adorată în preajma sărbătorilor de iarnă.