Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Atunci când vrei să prepari un desert rapid și nu ai timp pentru fierberea cremelor, poți apela cu succes la cremele preparate la rece. Una dintre acestea este și crema de mascarpone cu nucă de cocos.

Maria Udrea
Publicat: 13 martie 2024, 05:22

Galerie foto

Crema de mascarpone cu nucă de cocos se prepară și pentru prăjitura Raffaello / Shutterstock

Este una dintre cele mai simple rețete de creme, dar pe cât este de simplă, pe atât de savuroasă și aromată. Nuca de cocos oferă cremelor și blaturilor pentru prăjituri o aromă minunată, dar și textură și consistență. Nu mai ai nevoie de altă aromă dacă folosești o cantitate suficientă de fulgi din nucă de cocos. Important este să optezi pentru ingrediente de calitate.

Citește și

Mascarpone este o cremă de brânză din bucătăria italiană, care se obține din lapte de vacă. Are o textură fină și densă, iar gustul este ușor dulce. Textura ei untoasă o face perfectă pentru a fi inclusă în creme pentru prăjituri, torturi sau deserturi la pahar. Crema de brânză mascarpone este mai poate fi folosită și în loc de unt pentru a a oferi consistență diferitelor sosuri sărate. Cel mai des folosită este în rețetele de Tiramisu, din bucătăria italiană. Descoperă aici și o rețetă de clătite cu cremă de mascarpone și pișcoturi. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a amesteca ingredientele pentru prepararea cremei, clătește bine bolul mixerului cu apă rece și șterge-l. Este bine ca acesta să fie rece în momentul când adaugi smântâna pentru frișcă, pe aceasta o vei adăuga tot rece. Crema mascarpone se adaugă rece, doar nuca de cocos se poate adăuga la temperatura camerei.

Cum prepari cremă de mascarpone cu nucă de cocos

Adaugă smântâna pentru frișcă în bolul rece, așa cum am menționat mai sus. Pornește mixerul și amestec-o până când începe să capete volum. Adaugă zahărul pudră și continuă să amesteci până când ingredientele se omogenizează și crema începe să capete consistență.

Descoperă și cum se bate frișca din smântână.

Adaugă crema de brânză mascarpone și amestecă până la omogenizare. Apoi îndepărtează mixerul și folosește o spatulă pentru a încorpora nuca de cocos. Adaugă toată nuca de cocos, dar și un praf de sare peste crema de mascarpone cu frișcă. Încorporeaz-o ușor cu mișcări circulare, de sus în jos pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. Astfel crema va deveni mai fină și mai delicată.

Dacă continuai să amesteci cu mixerul compoziția ar fi devenit mai fermă și mai greu de întins deasupra prăjiturilor.

După preparare păstrează crema la rece până în momentul în care vei pregăti un desert în care să o folosești. O poți păstra câteva zile la rece, în caserole cu capac sau în borcan de sticlă cu capac.

Delicioasa cremă de mascarpone cu nucă de cocos poate fi folosită la rețeta de prăjitura Raffaello, mult adorată în preajma sărbătorilor de iarnă.

Citește și
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Te-ar mai putea interesa și
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă
Vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver