Metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute poate fi folosit la prăjituri
Multe rețete cer unt înmuiat și, probabil, de multe ori ți-ai dat seama că l-ai scos din timp din frigider. Untul este considerat înmuiat atunci când este maleabil și modelabil cu mâna, dar suficient de ferm pentru a-și păstra forma atunci când nu este manipulat. Descoperă câteva metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute acesta poate fi folosit la prăjiturile tale preferate.
Cel mai simplu mod de a înmuia untul este să îl lași la temperatura camerei 1-2 ore, în funcție de cât de cald este. Dacă uiți să faci acest lucru poate fi frustrant să aștepți. Din fericire, există o modalitate de a-l înmuia fără să stai pe lângă el câteva ore.
Pentru a accelera procesul de înmuiere, ai nevoie de două obiecte pe care cu siguranță le ai în bucătărie: un sucitor și puțină hârtie cerată, potrivit Daily Meal.
Metode de a înmuia untul rapid
Apoi trebuie să desfaci pachetul de unt și să îl pui între două foi de hârtie cerată. Folosind sucitorul, începe să bateți untul și să îl întinzi. Învelișul neted al hârtiei cerate va împiedica lipirea untului, permițându-ți să-l scoți de acolo cu ușurință pentru a-l folosi în rețete.
Untul se bate mai întâi cu sucitorul pentru că în felul acesta se va desface în fâșii mai mici. Acestea vor fi mai ușor de întins apoi. Odată ce untul a fost prelucrat într-un strat mai plat, având suprafața mai mare se va înmuia mult mai repede.
Cât timp este o bucată mare și compactă se poate simți moale la atingere la exterior, dar centrul său va avea nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a se înmuia. Prin extinderea suprafeței sale, untul se va încălzi mai repede la temperatura camerei.
După ce untul s-a înmuiat, pur și simplu dezlipește stratul superior de hârtie ceară și folosește untul așa cum este necesar în rețetă.
Alte sfaturi simple de a înmuia untul
Dacă nu ai hârtie cerată la dispoziție, poți folosi și pungă de plastic sau hârtie pergament, spun specialiștii de la Delish.
Îți va fi mai greu să îndepărtezi untul de pe ele odată înmuiat, dar metoda funcționează. Poate va fi nevoie să răzui mai bine untul. În cazul pungii ai grijă să nu se rupă atunci când o bați cu sucitorul.
Cel mai bine este să utilizezi una dintr-un plastic mai gros. Nu doar că îți va fi mai greu să dezlipești untul, dar există riscul ca bucăți de plastic să ajungă în preparatul pe care îl pregătești.
Utilizarea unei răzătoare cu găuri mari pentru a răzui untul înghețat sau foarte rece poate face ca acesta să se înmoaie mai rapid.
Bucățile subțiri vor încălzi mai repede la temperatura camerei. Dacă ai nevoie de unt moale pentru o rețetă, poți tăia untul rece în bucățele mici sau felii subțiri. Cu cât sunt mai mici bucățile, cu atât se va înmuia mai repede.
Alte metode de înmuiere a untului presupun folosirea cuptorului cu microunde sau a unui vas dublu rezistent la căldură. Deși par mult mai rapide, nu sunt tocmai potrivite. Cel mai probabil vei reuși nu doar să înmoi untul, ci și să îl topești de tot. Acest lucru nu este de dorit, dacă rețeta nu o cere.