Mini tarte cu vanilie și portocale. Desert în două culori

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru că în sezonul rece găsești portocale din belșug, atât galbene cât și roșii, nu ezita să le încluzi în deserturi delicioase. Îți oferim în acest scop o rețetă de mini tarte cu vanilie și portocale, în două culori.

Maria Udrea
Publicat: 25 ianuarie 2024, 04:00

Galerie foto

Contrastil de culori dinte feliile de portocale oferă un aspect spectaculos desertului / Profimedia Images

Aceste mici bijuterii culinare pot fi deliciul dulce din weekend, când stai la povești cu familia și prietenii. Sunt foarte gustoase și aromate, dar și spectaculoase cu așa combinație de culori. În cazul în care nu găsești portocale roșii, poți folosi grapefruit și mandarine sau clementine, pentru contrast de gusturi și culori. Clementinele sunt foarte dulci și vor echilibra gustul amărui al grapefruits-urilor. Însă poți opta pentru a îndulci mai mult crema de vanilie, dacă nu te împaci cu gustul ușor acrișor.

Citește și

Mini tartele sunt ideale de preparat și pentru platourile cu prăjituri festive. Chiar dacă petreci mai mult timp modelând aluatul în formele de copt, ulterior le ai gata porționate. Vor arăta spectaculos pe platouri, printre alte prăjituri delicioase.

Descoperă și o rețetă de mini tarte cu cremă de lămâie. Pe aceasta o poți prepara în sezonul cald sau tot pentru un platou cu prăjituri festive. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta de mini tarte cu vanilie și portocale în două culori.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea desertului constă în pregătirea aluatului fraged pentru crustele de mini tarte. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat. În acest interval de timp vei prepara crema de vanilie.

Cum prepari crustele pentru mini tarte cu vanilie și portocale în două culori

Trece făina prin sită într-un bol și amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Adaugă oul și untul rece, tăiat în cuburi. cu vârfurile degetelor amestecă rapid ingredientele din vas până când rezultă un aluat nisipos. Dă formă sferică aluatului și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin pentru 30 de minute.

Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt moale interiorul a patru forme mai mari de mini tarte sau 8 forme mai mici.

presară făină me masa de lucru și scoate aluatul de la rece. Împarte-l în patru sau opt părți și întinde-le în foi rotunde de 3-4 mm grosime. Modelează foile de aluat uniform în interiorul formelor de mini tarte. Pune-le în cuptorul încălzit și coace crustele pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Apoi lasă-le să se răcească.

Cum prepari crema de vanilie

Într-o crăticioară amestecă gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare până la omogenizare. Adaugă puțin lapte rece și  amidonul și omogenizează bine compoziția. Apoi adaugă restul de lapte fierbinte, în timp ce amesteci energic pentru omogenizare.

Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema până când devine consistentă ca o budincă, amestecând continuu. După stingerea focului, adaugă vanilia și acoperă cremă, la contact cu o folie de prospețime. Lasă crema să se răcească bine și încorporează în ea untul moale.

Pentru a forma delicioasele mini tarte cu vanilie și portocale în două culori, umple crustele răcite cu crema, de asemenea răcită. Apoi așază deasupra felii din cele două tipuri de portocale, intercalate între ele, pentru un contrast spectaculos de culori.

Tot din categoria rețetelor de deserturi de sezon mai poți încerca și rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone.

Citește și
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Te-ar mai putea interesa și
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:20
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
06:20
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
9 mai, 09:08
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
9 mai, 08:38
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Sora lui William Levy intervine în scandalul momentului. Ce spune despre Elizabeth Gutiérrez, mama nepoților săi
Sora lui William Levy intervine în scandalul momentului. Ce spune despre Elizabeth Gutiérrez, mama nepoților săi
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi
Râsul bebelușului: când începe și cum se manifestă
Râsul bebelușului: când începe și cum se manifestă
50 Cent și-a dat în judecată fosta iubită pentru defăimare, după ce aceasta l-a acuzat public de abuz și violență fizică
50 Cent și-a dat în judecată fosta iubită pentru defăimare, după ce aceasta l-a acuzat public de abuz și violență fizică
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
fresh

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie

Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole

Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole