Mini tarte cu vanilie și portocale. Desert în două culori
Pentru că în sezonul rece găsești portocale din belșug, atât galbene cât și roșii, nu ezita să le încluzi în deserturi delicioase. Îți oferim în acest scop o rețetă de mini tarte cu vanilie și portocale, în două culori.
Galerie foto
Aceste mici bijuterii culinare pot fi deliciul dulce din weekend, când stai la povești cu familia și prietenii. Sunt foarte gustoase și aromate, dar și spectaculoase cu așa combinație de culori. În cazul în care nu găsești portocale roșii, poți folosi grapefruit și mandarine sau clementine, pentru contrast de gusturi și culori. Clementinele sunt foarte dulci și vor echilibra gustul amărui al grapefruits-urilor. Însă poți opta pentru a îndulci mai mult crema de vanilie, dacă nu te împaci cu gustul ușor acrișor.
Mini tartele sunt ideale de preparat și pentru platourile cu prăjituri festive. Chiar dacă petreci mai mult timp modelând aluatul în formele de copt, ulterior le ai gata porționate. Vor arăta spectaculos pe platouri, printre alte prăjituri delicioase.
Descoperă și o rețetă de mini tarte cu cremă de lămâie. Pe aceasta o poți prepara în sezonul cald sau tot pentru un platou cu prăjituri festive. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta de mini tarte cu vanilie și portocale în două culori.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea desertului constă în pregătirea aluatului fraged pentru crustele de mini tarte. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat. În acest interval de timp vei prepara crema de vanilie.
Cum prepari crustele pentru mini tarte cu vanilie și portocale în două culori
Trece făina prin sită într-un bol și amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Adaugă oul și untul rece, tăiat în cuburi. cu vârfurile degetelor amestecă rapid ingredientele din vas până când rezultă un aluat nisipos. Dă formă sferică aluatului și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin pentru 30 de minute.
Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt moale interiorul a patru forme mai mari de mini tarte sau 8 forme mai mici.
presară făină me masa de lucru și scoate aluatul de la rece. Împarte-l în patru sau opt părți și întinde-le în foi rotunde de 3-4 mm grosime. Modelează foile de aluat uniform în interiorul formelor de mini tarte. Pune-le în cuptorul încălzit și coace crustele pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Apoi lasă-le să se răcească.
Cum prepari crema de vanilie
Într-o crăticioară amestecă gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare până la omogenizare. Adaugă puțin lapte rece și amidonul și omogenizează bine compoziția. Apoi adaugă restul de lapte fierbinte, în timp ce amesteci energic pentru omogenizare.
Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema până când devine consistentă ca o budincă, amestecând continuu. După stingerea focului, adaugă vanilia și acoperă cremă, la contact cu o folie de prospețime. Lasă crema să se răcească bine și încorporează în ea untul moale.
Pentru a forma delicioasele mini tarte cu vanilie și portocale în două culori, umple crustele răcite cu crema, de asemenea răcită. Apoi așază deasupra felii din cele două tipuri de portocale, intercalate între ele, pentru un contrast spectaculos de culori.
Tot din categoria rețetelor de deserturi de sezon mai poți încerca și rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone.