Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Fructele de pădure sunt un grup de fructe mici, comestibile. Sunt foarte apreciate atât pentru gustul lor plăcut, cât și pentru beneficiile lor nutritive și medicinale. Dintre aceste fructe fac parte afinele, zmeura, murele, căpșunile, coacăzele, merișoarele, cătina și agrișele. Folosite separat sau combinate, acestea oferă o combinație unică de gust și nutrienți.

Citește și

Maria Udrea
Publicat: 10 august 2024, 06:44
Fiecare porție de prăjitură are umplutură de fructe diferită / Profimedia Images

Fructele de pădure sunt un grup de fructe mici, comestibile. Sunt foarte apreciate atât pentru gustul lor plăcut, cât și pentru beneficiile lor nutritive și medicinale. Dintre aceste fructe fac parte afinele, zmeura, murele, căpșunile, coacăzele, merișoarele, cătina și agrișele. Folosite separat sau combinate, acestea oferă o combinație unică de gust și nutrienți.

Citește și

Fructele de pădure sunt foarte versatile în bucătărie. Ele pot fi consumate proaspete sau adăugate în salate. Pot fi transformate în smoothie-uri, sucuri și siropuri, gemuri și dulcețuri sau compoturi. De asemeni pot fi deshidratate pentru a fi incluse în cereale sau batoane energizante.

În rețetele de deserturi fructele de pădure pot și folosite ca decor, în creme și blaturi sau sub formă de glazuri și jeleuri. Un astfel de exemplu îl poți descoperi la rețeta de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. Iar în rândurile ce urmează îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu brânză și fructe de pădure.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii unge cu unt moale interiorul unei forme de tort cu diametrul de 24 cm. Apoi presară puțină făină peste unt. Lasă tava deoparte și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Acum poți aduce pe masa de lucru ingredientele pentru blatul prăjiturii.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu brânză și fructe de pădure

Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Încorporează pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Trece prin sită făina cu praful de copt, amestecă-le cu praful de sare și încorporează-le treptat în compoziția pentru blat, amestecând ușor pentru omogenizare.

Întinde compoziția rezultată în tava de copt pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Pune tava în cuptor și coace blatul timp de 15 minute, la 180 de grade Celsius. Este necesar doar să se rumenească puțin la suprafață.

În acest interval de timp, poți prepara crema de brânză. Amestecă untul moale cu zahărul pudră până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă crema de brânză și încorporeaz-o bine în compoziția de unt.

Scoate tava cu blatul din cuptor și întinde imediat peste acesta 2/3 din crema de brânză.

Din restul de cremă formează șase raze de cerc, utilizând un dispozitiv de decorat deserturi.

Între razele de cerc vei așeza separat fructele de pădure.

Introdu iar tava în cuptor și mai coace delicioasa prăjitură cu brânză și fructe de pădure timp de 15 minute, tort la 180 de grade Celsius.

După coacere lasă prăjitura să se răcească pentru a o porționa frumos.

Te vei bucura de un spectacol de culori, dar și de arome deosebite.

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert festiv, îți recomandăm să prepari un tort cu mousse din fructe de pădure.

Citește și
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios
Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:45
Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor
05:01
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
17 septembrie, 07:57
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci
17 septembrie, 05:28
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
16 septembrie, 06:51
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă
16 septembrie, 06:13
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă
15 septembrie, 06:07
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
15 septembrie, 04:05
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...

Parteneri

Sos de merișoare pentru friptură, aromat și colorat
Sos de merișoare pentru friptură, aromat și colorat
Rată de 700 de lei la un credit de 25.000 de lei. Cât poate scădea după refinanţare
Rată de 700 de lei la un credit de 25.000 de lei. Cât poate scădea după refinanţare
Cum a ajuns Irinel Columbeanu falit și uitat într-un azil. Pe ce şi-a cheltuit toată averea: „Nu pe femei și cluburi!”
Cum a ajuns Irinel Columbeanu falit și uitat într-un azil. Pe ce şi-a cheltuit toată averea: „Nu pe femei și cluburi!”
Eliza și Cosmin Natanticu, tatuaje pereche. Ce semnificație profundă au tatuajele lor
Eliza și Cosmin Natanticu, tatuaje pereche. Ce semnificație profundă au tatuajele lor
Müjde Uzman din Suleyman Magnificul vorbește despre starea sa de sănătate pentru prima oară. Ce probleme are de înfruntat vedeta
Müjde Uzman din Suleyman Magnificul vorbește despre starea sa de sănătate pentru prima oară. Ce probleme are de înfruntat vedeta
Ultimele mesaje transmise de submersibilul Titan au fost dezvăluite. Ce s-a întâmplat chiar înainte de implozie
Ultimele mesaje transmise de submersibilul Titan au fost dezvăluite. Ce s-a întâmplat chiar înainte de implozie
Gogonele pane. Rețetă pentru gustări delicioase
Gogonele pane. Rețetă pentru gustări delicioase
Operația de polipi la copii: realizare și recomandări pentru părinți
Operația de polipi la copii: realizare și recomandări pentru părinți
Jungkook de la BTS a susținut grupul de fete New Jeans în disputa lor cu HYBE. Cântărețul a postat un mesaj controversat pe Instagram
Jungkook de la BTS a susținut grupul de fete New Jeans în disputa lor cu HYBE. Cântărețul a postat un mesaj controversat pe Instagram
Fructe care pot întări sistemul imunitar. Pot avea efecte benefice asupra imunității
Fructe care pot întări sistemul imunitar. Pot avea efecte benefice asupra imunității
fresh

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă

Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci

Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă

Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios

Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios