Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să te răsfeți cu gustul căpșunilor în cât mai multe deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Te va cuceri combinația straturilor delicioase și frumos colorate.

Maria Udrea
Publicat: 13 mai 2024, 07:23

Galerie foto

Pentru a se porționa perfect prăjitura, se folosește un cuțit cu lama subțire, trecută prin apă fierbinte / Rețetefeldefel.ro

Rețeta prăjiturii poate fi preparată pentru momentele dulci din weekend, sau de zi cu zi. Dar aspectul cuceritor al prăjiturii o face demnă și de un platou festiv. Rețeta nu este complexă, dar necesită puțin mai mult timp pentru că se compune din trei elemente: blat, cremă și glazură.

Citește și

Prăjitura poate fi preparată în plin sezon al coacerii căpșunilor, dar merge și cu căpșuni congelate, în sezonul rece. Din aceeași categorie de prăjituri cu căpșuni îți mai recomandăm și rețeta de cremes cu frișcă și căpșuni. Iar mai jos îți oferim rețeta de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată, pentru a o prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul prăjiturii, un blat simplu de pandișpan, dar cu pudră de cacao adăugată. În timp ce blatul se coace, poți prepara crema de căpșuni. Glazura de ciocolată se prepară după ce prăjitura va sta un timp la rece.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 25/35 cm.

Separă albușurile de gălbenușuri în două vase. Albușurile le amesteci cu un praf de sare până când încep să capete consistență. Apoi adaugi treptat zahărul, amestecând energic pentru a obține o bezea fermă.

Gălbenușurile le amesteci cu uleiul doar până la omogenizare. Le încorporezi, apoi în bezeaua de albușuri, amestecând delicat cu o spatulă. La final incorporezi făină trecută prin sită împreună cu pudra de cacao.

Întinde compoziția obținută în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață.

Pune tava în cuptor și coace blatul de prăjitură pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Pentru siguranța coacerii, poți apela și la testul cu scobitoarea.

În timp ce se răcește blatul prepară siropul amestecând apa cu zahărul și vanilia până când se topesc granulele de zahăr.

Când blatul este bine răcit, înțeapă-l cu o scobitoare din loc în loc și toarnă siropul peste el.

Cum prepari mousse de căpșuni

Pune gelatina la hidratat în apă rece, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Spală bine căpșunile, scurge-le și curăță-le, apoi mixează-le într-un blender sau robot, împreună cu zahărul pudră.

Smântâna duce pentru frișcă o amesteci cu un mixer de mâna până când devine fermă. Diluează gelatina la foc mic împreună cu 6-7 linguri din piureul de căpșuni. Las-o să se răcorească și amestec-o cu restul de piure din căpșuni. Apoi amestecă piureul cu frișca bătută.

Întinde mousse-ul de căpșuni peste blatul răcit și siropat și pune tava la rece pentru aproximativ o oră, sau până când mousse-ul se întărește.

Descoperă și o rețetă de mousse de ciocolată cu lichior Sherry.

Cum prepari glazura de ciocolată

Topește ciocolata împreună cu laptele și untul la foc mic. Amestecă pentru omogenizare și lasă glazura să se răcorească 8-10 minute. Apoi întinde-o uniform peste mousse-ul de căpșuni.

Pune din nou tava cu prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată la frigider până când și glazura devine fermă.

De preferat este să stea peste noapte la rece dar se poate tăia și după câteva ore.

Pentru a o putea porționa perfect, folosește un cuțit cu lama subțire, pe care o introduci în apă fierbinte. Șterge lama cuțitului după fiecare tăietură, pentru a obține un aspect perfect al porțiilor de prăjitură.

Și dacă ți-am stârnit apetitul de deserturi cu căpșuni, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.

Citește și
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
5 septembrie, 06:24
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
5 septembrie, 06:17
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
4 septembrie, 07:37
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
4 septembrie, 06:53
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
3 septembrie, 06:56
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
3 septembrie, 06:49
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...

Parteneri

Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
O stea va exploda pe cer în septembrie 2024. Cum şi când se va vedea nova
O stea va exploda pe cer în septembrie 2024. Cum şi când se va vedea nova
Cine e şi cum arată soţia lui Ionel Ganea. Bărbatul şi-ar fi bătut un vecin şi s-a ales cu dosar penal
Cine e şi cum arată soţia lui Ionel Ganea. Bărbatul şi-ar fi bătut un vecin şi s-a ales cu dosar penal
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
fresh

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc