Prăjitura Krem a la Krem. Una dintre cele mai cremoase și aromate prăjituri
Dacă adori prăjiturile aromate și cu multă cremă, îți recomandăm să prepari prăjitura Krem a la Krem. Te vei bucura alături de cei dragi, de un desert delicios și spectaculos.
Galerie foto
Rețeta se prepară folosind câteva ingrediente mai speciale. Este important să respecți lista cu aceste ingrediente, pentru că ele oferă gustul delicios al prăjiturii, dar și aspectul spectaculos. Sunt rețete de prăjituri după care poți să te inspiri și să le prepari în stilul propriu. Însă sunt și rețete stas pe care este necesar să le respecți pas cu pas pentru o reușită sigură. Acestea sunt rețete de colecție care merită preparate cel puțin odată, iar apoi decizi dacă vor fi repetate.
O altă rețetă de prăjitură cu succes garantat, pe care ți-o recomandăm spre testare este rețeta de prăjitură Tosca. Te vei îndrăgosti de gustul delicios și aspectul ei frumos. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari prăjiturii cu multă cremă și aromă deosebită.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea compoziției pentru blat. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească. Apoi așază hârtie de copt într-o tavă cu laturile aproximative de 20/33 cm.
Cum prepari blatul pentru prăjitura Krem a la Krem.
Amestecă ouăle întregi cu un praf de sare și zahărul până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Folosește mixerul sau un tel pentru amestecarea ingredientelor. Apoi adaugă pudra pentru Crème Ole de ciocolată amestecată cu praful de copt și trecute prin sită. Omogenizează bine compoziția și întinde-o uniform în tavă.
Coace blatul prăjiturii pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Nu uita să apelezi și la testul scobitorii, pentru a te asigura de o coacere perfectă. Testul scobitorii este ideal și pentru rețeta de chec.
După coacere, lasă blatul prăjiturii sa se răcească in tavă. Abia după răcirea completă îl poți răsturna pe suport încăpător. Spală tava în care ai copt blatul, șterge-o și așază o folie de prospețime în ea. Apoi transferă blatul răcit înapoi în tavă, peste folia de prospețime.
Cum prepari crema
Adaugă în bolul mixerului toate ingredientele enumerate în listă. Amestecă-le intens folosind treptat vitezele mixerului, până când ai obținut o compoziție consistentă și cremoasă. Întinde crema deasupra blatului din tavă și niveleaz-o uniform folosind o spatulă de tort. Pune tava cu prăjitura la rece până când prepari glazura de ciocolată.
Pentru glazură, pune o crăticioară mai mică într-una mai mare cu apă fierbinte, așezată pe flacăra aragazului. Adaugă în crăticioară toate ingredientele din listă. Amestecă intens cu o spatulă până când ingredientele solide se topesc, iar glazura va fi omogenizată. Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 10-15 minute pe masa din bucătărie. Apoi, scoate prăjitura de la frigider și întinde glazura de ciocolată deasupra cremei. Niveleaz-o frumos cu spatula de tort.
Pune din nou tava cu prăjitura Krem a la Krem la frigider pentru minim 2 ore. Apoi o poți porționa frumos cu un cuțit cu lama subțire pe care îl sșergi de fiecare dată și îl treci prin apă caldă.
Dacă mai dorești să mai prepari și o altă prăjitură pe lângă aceasta, îți mai oferim rețeta de prăjitură cu foaie sfărâmată denumită ”Prăjitura Katy”.