Prăjitura Krem a la Krem. Una dintre cele mai cremoase și aromate prăjituri

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă adori prăjiturile aromate și cu multă cremă, îți recomandăm să prepari prăjitura Krem a la Krem. Te vei bucura alături de cei dragi, de un desert delicios și spectaculos.

Maria Udrea
Publicat: 30 decembrie 2022, 07:00

Galerie foto

Prăjitura se poate decora cu puțină cremă și deasupra glazurii de ciocolată / Shutterstock

Rețeta se prepară folosind câteva ingrediente mai speciale. Este important să respecți lista cu aceste ingrediente, pentru că ele oferă gustul delicios al prăjiturii, dar și aspectul spectaculos. Sunt rețete de prăjituri după care poți să te inspiri și să le prepari în stilul propriu. Însă sunt și rețete stas pe care este necesar să le respecți pas cu pas pentru o reușită sigură. Acestea sunt rețete de colecție care merită preparate cel puțin odată, iar apoi decizi dacă vor fi repetate.

Citește și

O altă rețetă de prăjitură cu succes garantat, pe care ți-o recomandăm spre testare este rețeta de prăjitură Tosca. Te vei îndrăgosti de gustul delicios și aspectul ei frumos. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari prăjiturii cu multă cremă și aromă deosebită.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea compoziției pentru blat. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească. Apoi așază hârtie de copt într-o tavă cu laturile aproximative de 20/33 cm.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Krem a la Krem.

Amestecă ouăle întregi cu un praf de sare și zahărul până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Folosește mixerul sau un tel pentru amestecarea ingredientelor. Apoi adaugă pudra pentru Crème Ole de ciocolată amestecată cu praful de copt și trecute prin sită. Omogenizează bine compoziția și întinde-o uniform în tavă.

Coace blatul prăjiturii pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Nu uita să apelezi și la testul scobitorii, pentru a te asigura de o coacere perfectă. Testul scobitorii este ideal și pentru rețeta de chec.

După coacere, lasă blatul prăjiturii sa se răcească in tavă. Abia după răcirea completă îl poți răsturna pe suport încăpător. Spală tava în care ai copt blatul, șterge-o și așază o folie de prospețime în ea. Apoi transferă blatul răcit înapoi în tavă, peste folia de prospețime.

Cum prepari crema

Adaugă în bolul mixerului toate ingredientele enumerate în listă. Amestecă-le intens folosind treptat vitezele mixerului, până când ai obținut o compoziție consistentă și cremoasă. Întinde crema deasupra blatului din tavă și niveleaz-o uniform folosind o spatulă de tort. Pune tava cu prăjitura la rece până când prepari glazura de ciocolată.

Pentru glazură, pune o crăticioară mai mică într-una mai mare cu apă fierbinte, așezată pe flacăra aragazului. Adaugă în crăticioară toate ingredientele din listă. Amestecă intens cu o spatulă până când ingredientele solide se topesc, iar glazura va fi omogenizată. Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 10-15 minute pe masa din bucătărie. Apoi, scoate prăjitura de la frigider și întinde glazura de ciocolată deasupra cremei. Niveleaz-o frumos cu spatula de tort.

Pune din nou tava cu prăjitura Krem a la Krem la frigider pentru minim 2 ore. Apoi o poți porționa frumos cu un cuțit cu lama subțire pe care îl sșergi de fiecare dată și îl treci prin apă caldă.

Dacă mai dorești să mai prepari și o altă prăjitură pe lângă aceasta, îți mai oferim rețeta de prăjitură cu foaie sfărâmată denumită ”Prăjitura Katy”.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitură cu afine și crumble cu migdale
Prăjitură cu afine și crumble cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc