Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Pentru momentele dulci petrecute cu familia, îți recomandăm să încerci o rețetă de prăjitură turnată cu brânză. Este delicioasă, se prepară ușor și nu necesită ingrediente complexe.
Prăjitura se numește așa pentru că aluatul este puțin mai consistent decât cel pentru clătite și se toarnă în tavă. Este compusă din două blaturi de aluat turnat și un strat de brânză. Cele două blaturi ies pufoase ca niște clătite americane, dar cu textura ușor umedă. Le poți aromatiza după propriul gust cu vanilie și lămâie.
Umplutura de brânză o poți prepara după propriul gust. Poți amesteca brânzeturile preferate, important este să obții cremozitatea optimă. Poți lăsa umplutura simplă sau poți adăuga stafide sau alte fructe uscate, chiar și fulgi de ciocolată.
Descoperă aici o variantă a cremei de brânză cu stafide învelite în ciocolată. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură turnată cu brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că prăjitura se compune din două blaturi și umplutură, vei începe cu prepararea aluatului pe care îl vei împărți în două. O parte din aluat se va coace separat, iar cealaltă parte se va adăuga peste compoziția de brânză întinsă peste blatul copt.
Pașii necesari pentru prăjitură turnată cu brânză
Primul pas constă în pregătirea tăvii în care vei coace prăjitura. Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/42 cm, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Sparge ouăle în bolul mixerului fără a mai separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Pornește mixerul și amestecă ingredientele din bol până când obții o compoziție spumoasă, iar cristalele de zahăr sunt dizolvate.
Adaugă pe rând uleiul și laptele și omogenizează compoziția după fiecare. Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și încorporează amestecul treptat în compoziție. Vei obține o compoziție precum compoziția pentru clătite americane.
Omogenizează bine compoziția obținută și toarnă jumătate din ea în tava pregătită.
Introdu tava în cuptor și coace blatul de prăjitură pentru 12 -15 minute. Nu este necesar să coci blatul de tot, ci atât cât să se rumenească ușor la suprafață.
Între timp vei prepara compoziția de brânză
Pune brânza proaspătă într-un bol și adaugă peste ea un praf de sare și cele două tipuri de zahăr. Amestecă până la omogenizare, apoi adaugă una sau două linguri de smântână fermentată, în funcție de cât de suculentă este brânza. Apoi adaugă pe rând cele trei ouă, esența și 1-2 linguri de griș. Omogenizează bine compoziția.
Scoate tava cu blatul ușor rumenit din cuptor și întinde rapid peste acesta compoziția de brânză. Apoi toarnă deasupra și restul de aluat. Pune tava în cuptor și mai coace delicioasa prăjitură turnată cu brânză pentru alte 15-20 de minute.
După coacere, lasă prăjitura să se răcească, presară zahăr pudră deasupra ei și porționeaz-o în cuburi. Te poți bucura de gustul ei delicios și aromat alături de familie și prieteni.
Tot din categoria deserturilor cu brânză, descoperă și rețeta de plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate.