Începe cu pregătirea cărnii de pui pe care o porționezi în bucăți mai mici și o presari cu sare și piper. Acoperă vasul cu carne și lasă-l deoparte până când pregătești și celelalte ingrediente.
Cum prepari rețeta de pui cu smântână și ciuperci
Pune uleiul într-o tigaie încăpătoare așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă carnea de pui și amestec-o prin ulei până când se rumenește frumos pe toate părțile. Apoi transfer-o în alt vas și păstreaz-o acoperită până o vei adăuga din nou în tigaie.
Descoperă și o rețetă de ostropel de pui, ca la bunica acasă.
Curăță ceapa și doi căței de usturoi, toacă-le mărunt și pune-le la călit în uleiul din tigaie. Un cățel de usturoi îl păstrezi pentru final de preparare al mâncării. Amestecă bine ingredientele prin ulei până când se pătrund bine. Adaugă ciupercile tocate mai mărunt și amestecă-le ușor cu ceapa și usturoiul din tigaie. Lasă ciupercile să fiarbă până când se reduce lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie. Adaugă și 2 foi de dafin, dar îndepărtează-le după 10 minute de fierbere.
Apoi adaugă carnea de pui și smântâna de gătit. Mai lasă mâncarea să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, pentru a avea timp să se întrepătrundă bine toate aromele.
În ultimele 5 minute mai un cățel de usturoi răzuit pentru un plus de gust ușor picant.
Delicioasa mâncare de pui cu smântână și ciuperci poate fi servită simplă, alături de un ardei iute, sau alături de o salată clasică. Însă gustul va fi desăvârșit dacă o servești cu mămăliguță.
În timpul servirii garnisește mâncarea cu puțin pătrunjel verde, tocat mărunt. Va aduce mâncării un plus de aspect și de prospețime.
Iar dacă mai dorești și alte rețete cu ciuperci sau cu pui, mai poți încerca și rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci.