Ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Rețetă de post

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Rețetele de ruladă sunt printre cele mai îndrăgite dintre deserturi, atât pentru gust, cât și pentru aspect și versatilitate. Chiar și în varianta de post ies deosebite, așa cum poți constata dacă prepari rețeta de ruladă guguluf cu morcovi și nuci.

Publicat: 16 noiembrie 2022, 06:00

Galerie foto

Rulada se pa porționa doar după răcirea completă / Profimedia Images

Guguluful este o prăjitură preparată într-o formă specială, rotundă, ca un covrig. Poți prepara în aceste forme rețete de chec, de pandișpan, blaturi de tort, dar și rețete de cozonac sau alte aluaturi de casă. Aspectul final al prăjiturii este deosebit și cucerește negreșit privirile pofticioșilor.

Citește și

Combinația dintre morcovi și nuci nu te poate lăsa indiferent dacă adori gustul celor două ingrediente. O poți include în multe rețete de deserturi precum checurile, brioșele, creme, dar și în torturi.

Vezi aici cum se prepară o rețetă de tort de morcovi cu mango și cremă de brânză. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării gugulufului de post.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea ruladei guguluf constă în pregătirea compoziției pentru umplerea ruladei. Curăță morcovii, clătește-i și dă-i pe răzătoarea mare. Pune-i într-un vas pe flacăra aragazului și adaugă zahărul. Caramelizează morcovii pentru 1-2 minute, atât cât să se pătrundă ușor. Apoi îi lași să se răcească și adaugi peste ei nuca măcinată, pesmetul, scorțișoara și siropul de arțar. În timp ce compoziția de morcovi se răcește prepari aluatul pentru ruladă.

Cum prepari ruladă guguluf cu morcovi și nuci

Trece 400 gr de făină prin sită, într-un bol de frământare și adaugă sarea și zahărul. Amestecă bine aceste ingrediente, apoi creează o adâncitură la mijloc. Acolo vei pune amestecul de drojdie cu praf de copt și o linguriță de zahăr. Apoi torni puțină apă caldă și amesteci bine până obții o compoziție ca o ciulama. Lasă compoziția să se dezvolte până își dublează volumul.

Amestecă restul de apă caldă cu uleiul și toarnă acest amestec peste compoziția de drojdie cu praf de copt, bine dezvoltată. Apoi frământă aluatul până când devine omogen, dar ușor moale și nelipicios. Lasă aluatul pentru ruladă la dospit aproximativ 15 minute. Având în compoziție și drojdie și praf de copt, aluatul nu necesită timp de dospire îndelungat.

Cum modelezi rulada sub formă de guguluf

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie mai subțire. Peste aluat, întinde compoziția de morcovi cu nuci. Apoi rulează. Pune rulada în forma de guguluf și dă-o la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, o lași să se răcească în forma de copt, apoi o transferi pe un platou. Presară zahăr pudră pe deasupra și porționeaz-o frumos.

Și tot din categoria deserturilor de post, îți mai recomandăm și rețeta de pancakes cu dovleac plăcintar și sirop de arțar.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Melcișori cu scorțișoară. Rețetă de desert savuros, de post
Melcișori cu scorțișoară. Rețetă de desert savuros, de post
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv