Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Semifreddo cu zmeură și fistic este un desert italian delicios și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară. Numele „semifreddo” înseamnă „pe jumătate înghețat” în italiană. Acesta descrie perfect textura cremoasă și fină a desertului, dar și efectul răcoros ca o înghețată.

Maria Udrea
Publicat: 16 iulie 2024, 06:08

Galerie foto

Cremozitatea înghețatei semifreddo se datorează albușurilor bătute spumă / Shutterstock

Desertul are un gust perfect echilibrat între dulceața cremoasă și aciditatea fructelor de zmeură, cu o notă crocantă și ușor sărată de la fistic. Textura sa fină și răcoritoare îl face să fie ideal pentru a fi servit la finalul unei mese principale. Dar este perfect și ca o gustare răcoritoare într-o zi călduroasă. Este un desert elegant și delicios, ușor de pregătit și sigur va impresiona orice musafir.

Citește și

Rețetele de înghețată sunt dintre cele mai adorate pentru zilele toride de vară. Chiar dacă se găsesc o mulțime de sortimente de înghețată la chioșcuri și în magazine, înghețata preparată în casă este mai gustoasă și mai sănătoasă. Poți prepara înghețată din fructe proaspete sau congelate, din ciocolată sau diferite creme simple și aromate.

Descoperă aici și rețeta de înghețată de cafea cu scorțișoară. Este una dintre cele mai cremoase și mai aromate înghețate. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de semifreddo cu zmeură și fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătește vasul în care vei pune compoziția de înghețată la congelator. Ia o tavă clasică de chec și pune în ea folie alimentară, lăsând suficiente margini pentru a acoperi compoziția la final

Apoi poți pregăti zmeura, pe care o cureți bine de impurități. Nu este recomandat să speli zmeura, deoarece va îngloba multă apă în interior și se va înmuia. Pasează 1/4 din cantitatea de zmeură cu un blender și trece-o printr-o sită pentru a elimina semințele. Pune piureul obținut deoparte.

Cum prepari baza pentru semifreddo cu zmeură și fistic

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecă gălbenușurile cu 75 g zahăr și esența de vanilie până devin spumoase și de culoare deschisă.

Într-un alt bol pune smântâna pentru frișcă rece și mixeaz-o până când se formează vârfuri moi.

Descoperă aici cum se bate frișca din smântână naturală.

Albușurile presară-le cu puțină sare și mixează-le până când se transformă într-o spumă cristalină. Adaugă treptat restul de 75 g zahăr și continuă să mixezi până se formează o bezea mai fermă.

Înglobează frișca bătută în amestecul de gălbenușuri, folosind mișcări delicate de jos în sus.

Adaugă piureul de zmeură, amestecând ușor pentru a păstra textura aerată.

Apoi încorporează în compoziția rezultată bezeaua de albușuri, amestecând ușor până la omogenizare.

Toarnă  o parte din compoziție în forma de chec pregătită și nivelează suprafața. Presară peste aceasta zmeură proaspătă și fistic mărunțit. Toarnă și restul de compoziție și din nou presară zmeură și fistic.

Acoperă cu folia alimentară și pune la congelator pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Pentru a te bucura de gustul delicios și răcoros al desertului semifreddo cu zmeură și fistic, scoate-l din congelator cu 10-15 minute înainte de servire pentru a se înmuia ușor.

Mai decorează-l cu zmeură și fistic și porționează-l în felii.

Dacă dorești o rețetă și mai simplă cu fructe de sezon, poți încerca rețeta de înghețată de pepene roșu.

Citește și
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:24
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
05:31
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
12 septembrie, 06:51
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
12 septembrie, 06:15
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
11 septembrie, 08:53
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
11 septembrie, 05:30
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
10 septembrie, 06:40
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
10 septembrie, 06:26
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...

Parteneri

5 zodii cu cel mai bun horoscop pe 13 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
5 zodii cu cel mai bun horoscop pe 13 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Cine sunt sutele de mii de români care vor plăti rate mai mici. Decizia a venit de la Frankfurt
Cine sunt sutele de mii de români care vor plăti rate mai mici. Decizia a venit de la Frankfurt
Ce a putut să spună Valentina Pelinel despre socrii ei! Detalii rare despre părinţii lui Cristi Borcea
Ce a putut să spună Valentina Pelinel despre socrii ei! Detalii rare despre părinţii lui Cristi Borcea
Adelina Chivu, primul interviu după anunțul că ea și Mihai Morar prezintă X Factor România. A revenit în televiziune după 16 ani
Adelina Chivu, primul interviu după anunțul că ea și Mihai Morar prezintă X Factor România. A revenit în televiziune după 16 ani
Află totul despre Münir Can Cindoruk din serialul Safir. Detalii despre îndrăgitul actor
Află totul despre Münir Can Cindoruk din serialul Safir. Detalii despre îndrăgitul actor
Dârele lăsate de avioane pe cer trebuie să fie monitorizate. Companiile aeriene au luptat împotriva deciziei UE
Dârele lăsate de avioane pe cer trebuie să fie monitorizate. Companiile aeriene au luptat împotriva deciziei UE
Ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat
Ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat
Pizza pentru copii. Rețeta sănătoasă pe care o poți prepara pentru micuțul tău
Pizza pentru copii. Rețeta sănătoasă pe care o poți prepara pentru micuțul tău
Joe Jonas și Sophie Turner au ajuns la o înțelegere, la 1 an după ce cântărețul a cerut divorțul de actriță. Mariajul lor este „distrus și iremediabil”
Joe Jonas și Sophie Turner au ajuns la o înțelegere, la 1 an după ce cântărețul a cerut divorțul de actriță. Mariajul lor este „distrus și iremediabil”
Băuturi care îți pot întări imunitatea toamna. Cum îți poți pregăti organismul pentru anotimpul rece
Băuturi care îți pot întări imunitatea toamna. Cum îți poți pregăti organismul pentru anotimpul rece
fresh

Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă

Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă

Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos

Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos

Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă

Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă

Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut

Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut

Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă

Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă