Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Semifreddo cu zmeură și fistic este un desert italian delicios și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară. Numele „semifreddo” înseamnă „pe jumătate înghețat” în italiană. Acesta descrie perfect textura cremoasă și fină a desertului, dar și efectul răcoros ca o înghețată.

Maria Udrea
Publicat: 16 iulie 2024, 06:08

Galerie foto

Cremozitatea înghețatei semifreddo se datorează albușurilor bătute spumă / Shutterstock

Desertul are un gust perfect echilibrat între dulceața cremoasă și aciditatea fructelor de zmeură, cu o notă crocantă și ușor sărată de la fistic. Textura sa fină și răcoritoare îl face să fie ideal pentru a fi servit la finalul unei mese principale. Dar este perfect și ca o gustare răcoritoare într-o zi călduroasă. Este un desert elegant și delicios, ușor de pregătit și sigur va impresiona orice musafir.

Citește și

Rețetele de înghețată sunt dintre cele mai adorate pentru zilele toride de vară. Chiar dacă se găsesc o mulțime de sortimente de înghețată la chioșcuri și în magazine, înghețata preparată în casă este mai gustoasă și mai sănătoasă. Poți prepara înghețată din fructe proaspete sau congelate, din ciocolată sau diferite creme simple și aromate.

Descoperă aici și rețeta de înghețată de cafea cu scorțișoară. Este una dintre cele mai cremoase și mai aromate înghețate. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de semifreddo cu zmeură și fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătește vasul în care vei pune compoziția de înghețată la congelator. Ia o tavă clasică de chec și pune în ea folie alimentară, lăsând suficiente margini pentru a acoperi compoziția la final

Apoi poți pregăti zmeura, pe care o cureți bine de impurități. Nu este recomandat să speli zmeura, deoarece va îngloba multă apă în interior și se va înmuia. Pasează 1/4 din cantitatea de zmeură cu un blender și trece-o printr-o sită pentru a elimina semințele. Pune piureul obținut deoparte.

Cum prepari baza pentru semifreddo cu zmeură și fistic

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecă gălbenușurile cu 75 g zahăr și esența de vanilie până devin spumoase și de culoare deschisă.

Într-un alt bol pune smântâna pentru frișcă rece și mixeaz-o până când se formează vârfuri moi.

Descoperă aici cum se bate frișca din smântână naturală.

Albușurile presară-le cu puțină sare și mixează-le până când se transformă într-o spumă cristalină. Adaugă treptat restul de 75 g zahăr și continuă să mixezi până se formează o bezea mai fermă.

Înglobează frișca bătută în amestecul de gălbenușuri, folosind mișcări delicate de jos în sus.

Adaugă piureul de zmeură, amestecând ușor pentru a păstra textura aerată.

Apoi încorporează în compoziția rezultată bezeaua de albușuri, amestecând ușor până la omogenizare.

Toarnă  o parte din compoziție în forma de chec pregătită și nivelează suprafața. Presară peste aceasta zmeură proaspătă și fistic mărunțit. Toarnă și restul de compoziție și din nou presară zmeură și fistic.

Acoperă cu folia alimentară și pune la congelator pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Pentru a te bucura de gustul delicios și răcoros al desertului semifreddo cu zmeură și fistic, scoate-l din congelator cu 10-15 minute înainte de servire pentru a se înmuia ușor.

Mai decorează-l cu zmeură și fistic și porționează-l în felii.

Dacă dorești o rețetă și mai simplă cu fructe de sezon, poți încerca rețeta de înghețată de pepene roșu.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare