Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Pentru momentele dulci din timpul săptămânii, când dorești să prepari un desert simplu și ușor, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu mere. Este cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă, care se prepară cu ingrediente puține și mereu la îndemână.
Rețetele de tarte sunt foarte apreciate în bucătăria românească, datorită simplității ingredientelor și ușurinței cu care se prepară. Sunt și foarte versatile putând crea o mulțime de combinații de ingrediente pentru umplutură. Poți prepara tarta doar dintr-un tip de fructe proaspete sau dintr-o combinație de mai multe fructe. Mai poți folosi pentru umplutură fructe din compot, gem sau dulceață, dar și alte creme savuroase și aromate.
Aluatul pentru tarte se prepară foarte simplu și rapid. Este acel aluat fraged pe bază de unt, dar nu este greșit nici dacă folosești un aluat foietaj sau chiar un aluat dospit. Important este ca tarta să fie pe gustul tău și al celor care se răsfață cu ea.
Descoperă aici și rețeta clasică de aluat fraged, specială pentru tarte, biscuiți și fursecuri. Iar în rândurile de mai jos îți oferim rețeta de tartă cu mere, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea aluatului care, după frământare, are nevoie de un timp de odihnă la rece. Este necesar acest timp de odihnă, pentru a se dezvolta masa de gluten din făină și a se putea modela aluatul mai ușor.
Dacă optezi pentru un aluat foietaj – descoperă aici rețeta.
Cum prepari aluatul fraged pentru tartă cu mere
Amestecă făina trecută prin sită cu sarea și zahărul pudră, în bolul mixerului sau un alt bol de frământare. Cu o lingură formează un loc adânc la mijlocul făinii și adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi. Folosind mixerul, o furculiță sau vârfurile degetelor amestecă rapid toate ingredientele din bol. Te oprești din amestecat când obții un aluat ușor sfărâmicios. Dă formă de bilă aluatului, împachetează-l într-o folie alimentară și pune-l la rece pentru o oră.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește tava de copt. Optează pentru o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm și unge-i interiorul cu puțin unt sau ulei. Așază 3/4 din cantitatea de aluat în interior și întinde-o la bază și pe pereții formei de copt, într-un strat uniform. Înțeapă aluatul la bază cu o furculiță pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Aluatul oprit întinde-l pe masa presărată cu făină și secționează-l în fâșii de 1-1,5 cm lățime.
Acum poți pregăti și merele. Spală-le, șterge-le și taie-le în cuburi. Presară peste ele scorțișoara, zahărul brun și grișul și amestecă-le bine. Adaugă-le peste aluatul din forma de copt și întinde-le uniform. Deasupra merelor adaugă fâșiile de aluat, sub formă de grilaj.
Introdu forma în cuptorul încălzit și coace delicioasa tartă cu mere pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, opțional, unge grilajul de aluat cu miere, pentru un aspect lucios. Lasă tarta să se răcească bine înainte de a o porționa.
Tot din categoria deserturilor simple și delicioase cu fructe îți mai recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu banane și căpșuni.