Tartă cu roșii crețe și brânzeturi. Rețeta cu busuioc și mărar verde
Din categoria gustărilor simple și rapide, vă recomandăm o rețetă de tartă cu roșii crețe și brânzeturi cu busuioc și mărar verde. Pe lângă gustul delicios, are și un aspect spectaculos.
Roșiile crețe au apărut de curând la noi pe piață și sunt cele mai apreciate pentru că sunt și gustoase și mari, cărnoase, dar au și aspect spectaculos. Le întâlnești și sub denumirile de ”Corazon F1”, ”Marmande” sau „Inima de albenga”. Sunt roșiile care atrag cel mai mult atenția în piață. Sunt perfecte și pentru rețetele de bulion.
Rețeta de tartă cu astfel de roșii se prepară mai rapid, dacă apelezi la aluatul foietaj din comerț. O poți prepara și cu aluat fraged, special pentru tarte. Iar dacă timpul îți permite să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara și aluatul foietaj în casă – descoperă aici rețeta.
Urmărește mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru delicioasa și spectaculoasa tartă cu roșii crețe și brânzeturi cu busuioc și mărar verde.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă optezi pentru a folosi aluatul foietaj din comerț, acesta necesită un timp de decongelare înainte de folosire. În acest interval de timp te poți ocupa de celelalte ingrediente. Clătești roșiile și le lași la scurs, cureți ceapa și o toci mărunt, toci verdețurile și pregătești compoziția de brânzeturi.
Descoperă aici 8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider.
Cum prepari tartă cu roșii crețe și brânzeturi
Pentru a pregăti compoziția de brânzeturi cu busuioc și mărar, pune într-un bol brânza proaspătă, brânza telemea dată pe răzătoare și brânza cremoasă. Amestecă-le până la omogenizare. Apoi adaugă în compoziție frunze de busuioc tocate mărunt și mărarul verde, de asemeni, tocat mărunt. Adaugă un ou mare sau două mai mici.
Apoi potrivește textura compoziției cu smântână de consum. Pune mai întâi o lingură de smântână și omogenizează. Dacă ți se pare compoziția prea consistentă, mai adaugă o lingură de smântână.
După ce ai pregătit brânzeturile, poți tăia și roșiile în felii rotunde de 5 mm grosime. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și montează tarta în tavă.
Întinde aluatul foietaj într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt. Apasă ușor cu mâinile de la mijloc spre marginile aluatului, pentru a crea o alveolă. La margini va trebui să fie mai gros aluatul, pentru a susține umplutura.
Întinde în interiorul aluatului umplutura de brânză. Peste aceasta așază frumos feliile de roșii. Presară bucățile mici de ceapă roșie și stropește totul cu ulei de măsline. Presară oregano uscat și bine mărunțit pe deasupra.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa tartă cu roșii crețe și brânzeturi cu busuioc și mărar verde pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu o coace în exces pentru a nu se usca roșiile.
Decoreaz-o cu frunze proaspete de busuioc și savureaz-o cu poftă, alături de familia ta.
Dacă îți plac astfel de tarte delicioase cu legume și brânzeturi, îți recomandăm pentru data următoare o rețetă de tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf.