Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Tartele cu fructe sunt printre cele mai simple deserturi, pe care le poate prepara chiar și un începător în bucătărie. Însă rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie, este puțin mai complexă datorită trandafirilor confecționați din felii de mere.
Aluatul pentru tartă se prepară în modul cel mai clasic, având ca bază untul și făina. Este acel aluat fraged pe care îl întâlnim și la rețetele de fursecuri sau biscuiți. Iar dacă nu ai timp pentru a-l prepara, poți opta pentru aluatul foietaj din comerț.
Cât despre mere, acestea sunt fructele cele mai populare și mai des folosite în deserturi. Se folosesc în rețete de plăcinte și tarte, în blaturi de prăjituri, în creme sau pur și simplu ca decor. Merele răzuite pot fi incluse și în aluaturi cum ar fi cel e cozonac, de chec sau de clătite.
Descoperă aici și o rețetă de clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei. iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare, pentru delicioasa tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea tartei constă în pregătirea aluatului de tartă. Acesta necesită un timp foarte scurt de amestecare a ingredientelor, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp vei prepara crema de vanilie și vei pregăti merele.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu trandafiri din mere
Ia un bol mai mare și trece făina prin sită în el. Amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Apoi creează un loc adânc la mijloc și adaugă acolo un ou, untul rece, tăiat în cuburi și esența.
Folosind vârfurile degetelor amestecă rapid ingredientele până când obții o compoziție sfărâmicioasă. Dă formă de bilă aluatului și împachetează-l într-o folie alimentară. pune-l la rece pentru aproximativ o oră.
Cum prepari crema de vanilie
Într-o crăticioară amestecăm oul cu zahărul, sarea și amidonul. Toarnă laptele treptat, în timp ce amesteci pentru omogenizare. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe compoziția amestecând continuu până când amidonul se hidratează bine. Stinge focul și adaugă în cremă untul și vanilia. Așază o folie peste crema de vanilie, la contact cu aceasta și las-o deoparte până când pregătești merele.
Pentru a realiza trandafirii din mere taie merele în felii subțiri. Pune imediat feliile de mere într-un bol cu apa rece amestecată cu sucul de lămâie. este necesar acest pas pentru nu oxida merele.
Apoi, scurge bine feliile de mere și opărește-le pentru 5 minute în apă fierbinte. Transferă-le într-o sită și lasă0-le acolo să se scurgă foarte bine.
Cum formezi și coci delicioasa tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune aluatul în forma de copt și îmbracă uniform cu ele baza și lateralele acesteia. Cu o furculiță înțeapă baza aluatului din loc în loc. Introdu tava în cuptor și coace crusta de tartă pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius.
Modelează trandafirii rulând cu atenție feliile de mere, una în continuarea celeilalte. Începe cu felii mai mici și continuă cu cele mai mari. Poți forma trandafiri mai mari sau mai mici, după preferință.
Scoate tava din cuptor și așază trandafirii în interiorul crustei de tartă. Printre ei, toarnă cu atenție printre ei, crema de vanilie.
Introdu din nou tava în cuptor și mai coace tarta pentru 5-6 minute, la 200 de grade Celsius.
Lasă tarta să se răcească bine înainte de a o porționa.
Iar dacă mai dorești și alte deserturi delicioase cu mere mai poți încerca și rețeta de prăjitură cu mere cuburi și crumble.