Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort simplu și delicios, cu aromă dar și foarte aromat, îți oferim o rețetă de tort cu mandarine. Este o rețetă destul de ușor de preparat, iar ingredientele sunt de sezon și foarte accesibile.

Maria Udrea
Publicat: 25 ianuarie 2024, 06:27

Galerie foto

După preparare, tortul se glazurează cu gem de mandarine amestecat cu sirop / Profimedia Images

Ai nevoie pentru prepararea acestui tort de mandarine proaspete, dar și de un delicios gem de mandarine. Pe acesta îl găsești în hipermarketuri sau îl poți prepara foarte simplu și rapid. Doar va trebui să cureți mandarinele și să le fierbi cu zahăr după gust, apoi le pasezi pentru a obține un gem omogen. Poți prepara gemul în timp ce se coace blatul de tort. Apoi se va răci odată cu blatul de tort pentru a-l putea folosi. Poți înlocui mandarinele cu portocale sau chiar pentru clementine. Portocalele vor fi mai acrișoare, iar clementinele mai dulci decât mandarinele.

Citește și

Chiar dacă nu este un tort cu cremă, gustul acestuia este absolut delicios, iar aspectul este de-a dreptul spectaculos. Gustul și aroma mandarinelor predomină atât în blat, cât și în elementele de decor.

Tot din categoria rețetelor de deserturi cu aromă intensă de citrice îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată. Dar până atunci, prepară mai întâi rețeta de tort cu mandarine. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas contă în pregătirea mandarinelor pentru prepararea blatului de tort. Punem 150 gr de zahăr într-o cratiță și adăugăm 100 ml de apă. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe siropul până când se mai reduce și devine mai consistent. Adaugă în siropul fierbinte feliile de la 2 mandarine și fierbe-le timp de 5-6 minute. Transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs.

Cum prepari blatul pentru tort cu mandarine

Înainte de a pregăti compoziția pentru blatul de tort, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge și forma de copt cu unt la interior și presară făină peste unt.

Apoi ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când rezultă o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile în bezea, apoi adaugă treptat făina și omogenizează ușor compoziția.

Așază feliile de mandarine caramelizate și scurse, de jur împrejurul acesteia formei de copt, pe laterale. Adaugă compoziția pentru blatul de tort, cu atenție, în interiorul formei de copt. Adaugă și bucăți de mandarine în compoziție și introdu forma de copt în cuptor. Setează timpul de coacere pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, scoate blatul din forma de copt și lasă-l să se răcească.  Siropează-l cu sirop proaspăt stors de la 2 mandarine și glazurează-l cu jumătate din gemul de mandarine. Decorează-l deasupra cu feliile de la două mandarine.

Siropul rămas în cratiță, după caramelizarea feliilor de mandarine amestecă-l cu a doua parte din gemul de mandarine. Glazurează cu acest amestec feliile de mandarine de deasupra tortului.

Pune deliciosul tort cu mandarine la frigider pentru 3-4 ore, apoi te poți bucura de gustul și aroma lui.

Tot din categoria rețetelor de torturi aromate, mai poți încerca și rețeta de tort cu cremă de lămâie și afine.

 

Citește și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Te-ar mai putea interesa și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu mac
Tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu mac
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:08
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
08:38
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii, averea va fi împărţită în 33 de părţi egale”
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii, averea va fi împărţită în 33 de părţi egale”
Rezultate Loto azi, 9 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 9 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat