Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort simplu și delicios, cu aromă dar și foarte aromat, îți oferim o rețetă de tort cu mandarine. Este o rețetă destul de ușor de preparat, iar ingredientele sunt de sezon și foarte accesibile.
Galerie foto
Ai nevoie pentru prepararea acestui tort de mandarine proaspete, dar și de un delicios gem de mandarine. Pe acesta îl găsești în hipermarketuri sau îl poți prepara foarte simplu și rapid. Doar va trebui să cureți mandarinele și să le fierbi cu zahăr după gust, apoi le pasezi pentru a obține un gem omogen. Poți prepara gemul în timp ce se coace blatul de tort. Apoi se va răci odată cu blatul de tort pentru a-l putea folosi. Poți înlocui mandarinele cu portocale sau chiar pentru clementine. Portocalele vor fi mai acrișoare, iar clementinele mai dulci decât mandarinele.
Chiar dacă nu este un tort cu cremă, gustul acestuia este absolut delicios, iar aspectul este de-a dreptul spectaculos. Gustul și aroma mandarinelor predomină atât în blat, cât și în elementele de decor.
Tot din categoria rețetelor de deserturi cu aromă intensă de citrice îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată. Dar până atunci, prepară mai întâi rețeta de tort cu mandarine. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas contă în pregătirea mandarinelor pentru prepararea blatului de tort. Punem 150 gr de zahăr într-o cratiță și adăugăm 100 ml de apă. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe siropul până când se mai reduce și devine mai consistent. Adaugă în siropul fierbinte feliile de la 2 mandarine și fierbe-le timp de 5-6 minute. Transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs.
Cum prepari blatul pentru tort cu mandarine
Înainte de a pregăti compoziția pentru blatul de tort, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge și forma de copt cu unt la interior și presară făină peste unt.
Apoi ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când rezultă o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile în bezea, apoi adaugă treptat făina și omogenizează ușor compoziția.
Așază feliile de mandarine caramelizate și scurse, de jur împrejurul acesteia formei de copt, pe laterale. Adaugă compoziția pentru blatul de tort, cu atenție, în interiorul formei de copt. Adaugă și bucăți de mandarine în compoziție și introdu forma de copt în cuptor. Setează timpul de coacere pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, scoate blatul din forma de copt și lasă-l să se răcească. Siropează-l cu sirop proaspăt stors de la 2 mandarine și glazurează-l cu jumătate din gemul de mandarine. Decorează-l deasupra cu feliile de la două mandarine.
Siropul rămas în cratiță, după caramelizarea feliilor de mandarine amestecă-l cu a doua parte din gemul de mandarine. Glazurează cu acest amestec feliile de mandarine de deasupra tortului.
Pune deliciosul tort cu mandarine la frigider pentru 3-4 ore, apoi te poți bucura de gustul și aroma lui.
Tot din categoria rețetelor de torturi aromate, mai poți încerca și rețeta de tort cu cremă de lămâie și afine.