Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort simplu și delicios, cu aromă dar și foarte aromat, îți oferim o rețetă de tort cu mandarine. Este o rețetă destul de ușor de preparat, iar ingredientele sunt de sezon și foarte accesibile.

Maria Udrea
Publicat: 25 ianuarie 2024, 06:27

Galerie foto

După preparare, tortul se glazurează cu gem de mandarine amestecat cu sirop / Profimedia Images

Ai nevoie pentru prepararea acestui tort de mandarine proaspete, dar și de un delicios gem de mandarine. Pe acesta îl găsești în hipermarketuri sau îl poți prepara foarte simplu și rapid. Doar va trebui să cureți mandarinele și să le fierbi cu zahăr după gust, apoi le pasezi pentru a obține un gem omogen. Poți prepara gemul în timp ce se coace blatul de tort. Apoi se va răci odată cu blatul de tort pentru a-l putea folosi. Poți înlocui mandarinele cu portocale sau chiar pentru clementine. Portocalele vor fi mai acrișoare, iar clementinele mai dulci decât mandarinele.

Citește și

Chiar dacă nu este un tort cu cremă, gustul acestuia este absolut delicios, iar aspectul este de-a dreptul spectaculos. Gustul și aroma mandarinelor predomină atât în blat, cât și în elementele de decor.

Tot din categoria rețetelor de deserturi cu aromă intensă de citrice îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată. Dar până atunci, prepară mai întâi rețeta de tort cu mandarine. Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas contă în pregătirea mandarinelor pentru prepararea blatului de tort. Punem 150 gr de zahăr într-o cratiță și adăugăm 100 ml de apă. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe siropul până când se mai reduce și devine mai consistent. Adaugă în siropul fierbinte feliile de la 2 mandarine și fierbe-le timp de 5-6 minute. Transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs.

Cum prepari blatul pentru tort cu mandarine

Înainte de a pregăti compoziția pentru blatul de tort, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge și forma de copt cu unt la interior și presară făină peste unt.

Apoi ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când rezultă o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile în bezea, apoi adaugă treptat făina și omogenizează ușor compoziția.

Așază feliile de mandarine caramelizate și scurse, de jur împrejurul acesteia formei de copt, pe laterale. Adaugă compoziția pentru blatul de tort, cu atenție, în interiorul formei de copt. Adaugă și bucăți de mandarine în compoziție și introdu forma de copt în cuptor. Setează timpul de coacere pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, scoate blatul din forma de copt și lasă-l să se răcească.  Siropează-l cu sirop proaspăt stors de la 2 mandarine și glazurează-l cu jumătate din gemul de mandarine. Decorează-l deasupra cu feliile de la două mandarine.

Siropul rămas în cratiță, după caramelizarea feliilor de mandarine amestecă-l cu a doua parte din gemul de mandarine. Glazurează cu acest amestec feliile de mandarine de deasupra tortului.

Pune deliciosul tort cu mandarine la frigider pentru 3-4 ore, apoi te poți bucura de gustul și aroma lui.

Tot din categoria rețetelor de torturi aromate, mai poți încerca și rețeta de tort cu cremă de lămâie și afine.

 

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă