Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Pentru un eveniment deosebit în familie, rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă poate fi alegerea ideală. Tortul va avea un aspect elegant și un gust delicios.
Galerie foto
Rețeta nu este foarte complexă, chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă. Sunt ingrediente foarte comune pentru rețetele de torturi și prăjituri. Blatul de tort se prepară cu ciocolată adăugată în compoziție și cu unt. Aceste ingrediente fac ca blatul de tort să aibă textură ușor umedă și nu mai necesită însiropare, decât opțional.
Chiar dacă sunt ingrediente uzuale, folosite și la alte torturi, optează pentru cele de calitate. Ingredientele de calitate au un aport esențial pentru ca reușita tortului să fie deplină. Untul cu un procent ridicat de grăsime, ciocolata cu masă mare de cacao și frișca de calitate fac posibilă reușita sigură a tortului.
Tot din aceeași categorie de torturi fine și spectaculoase mai poți încerca rețeta de Triple Chocolate Mousse. În continuare poți urmări rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara deliciosul tort cu mousse de ciocolată neagră și albă .
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara blatul de tort care necesită trei etape: etapa de procesare a ingredientelor, etapa de coacere și etapa de răcire. În intervalul de timp cât acesta se coace, poți pregăti cele două creme de ciocolată.
Cum prepari blatul pentru tort cu mousse de ciocolată neagră și albă
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor necesare blatului de tort, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Mărunțește ciocolata și adaug-o împreună cu untul într-o crăticioară așezată la foc de intensitate mică. Amestecă continuu ingredientele până când ai obținut o compoziție omogenă. Lasă compoziția să se răcorească și pregătește celelalte ingrediente.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară sare și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens până când rezultă o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile, apoi ciocolata topită și omogenizează compoziția. În alt bol, trece prin sită făina cu praful de copt și adaugă amestecul treptat în compoziția pentru blat de tort.
Pune hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de 25 cm și adaugă compoziția de blat în ea. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate blatul din forma de copt și lasă-l la răcit și treci la următorul pas pentru a prepara tortul cu mousse de ciocolată neagră și albă.
Cum prepari mousse de ciocolată neagră și albă
Pentru a prepara mousse de ciocolată neagră, mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară, împreună cu untul. Așază crăticioara pe baie de aburi și lasă ingredientele să se topească, amestecându-le pentru a se omogeniza. Apoi lasă compoziția de ciocolată să se răcească.
Pune gelatina într-un vas, acoper-o cu apă și las-o la hidratat. Când absoarbe toată apa dilueaz-o tot pe baie de aburi.
Amestecă frișca până când capătă fermitate. Adaugă gelatina dizolvată și lăsată să se răcească, dar și compoziția de ciocolată și esența de rom. Amestecă energic până când compoziția se omogenizează. Pune blatul de tort pe platou, încercuiește-l cu inelul metalic de la forma de copt și întinde crema mousse de ciocolată neagră peste el.
Repetă procesul de preparare al mousse-ului de ciocolată neagră și pentru cel de ciocolată albă. Întinde-l peste crema mousse de ciocolată neagră și nivelează-l frumos la suprafață.
Pune platoul cu tort cu mousse de ciocolată neagră și albă în frigider. Lasă-l acolo timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Înainte de a porționa tortul, decorează-l cu ciocolată albă și coajă de lămâie confiată.
Tot pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Richard.