Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru un eveniment deosebit în familie, rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă poate fi alegerea ideală. Tortul va avea un aspect elegant și un gust delicios.

Maria Udrea
Publicat: 5 aprilie 2024, 06:17

Galerie foto

Tortul cu mousse de ciocolată este unul dintre cele mai elegante torturi / Profimedia Images

Rețeta nu este foarte complexă, chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă. Sunt ingrediente foarte comune pentru rețetele de torturi și prăjituri. Blatul de tort se prepară cu ciocolată adăugată în compoziție și cu unt. Aceste ingrediente fac ca blatul de tort să aibă textură ușor umedă și nu mai necesită însiropare, decât opțional.

Citește și

Chiar dacă sunt ingrediente uzuale, folosite și la alte torturi, optează pentru cele de calitate. Ingredientele de calitate au un aport esențial pentru ca reușita tortului să fie deplină. Untul cu un procent ridicat de grăsime, ciocolata cu masă mare de cacao și frișca de calitate fac posibilă reușita sigură a tortului.

Tot din aceeași categorie de torturi fine și spectaculoase mai poți încerca rețeta de Triple Chocolate Mousse. În continuare poți urmări rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara deliciosul tort cu mousse de ciocolată neagră și albă .

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul de tort care necesită trei etape: etapa de procesare a ingredientelor, etapa de coacere și etapa de răcire. În intervalul de timp cât acesta se coace, poți pregăti cele două creme de ciocolată.

Cum prepari blatul pentru tort cu mousse de ciocolată neagră și albă

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor necesare blatului de tort, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Mărunțește ciocolata și adaug-o împreună cu untul într-o crăticioară așezată la foc de intensitate mică. Amestecă continuu ingredientele până când ai obținut o compoziție omogenă. Lasă compoziția să se răcorească și pregătește celelalte ingrediente.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară sare și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens până când rezultă o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile, apoi ciocolata topită și omogenizează compoziția. În alt bol, trece prin sită făina cu praful de copt și adaugă amestecul treptat în compoziția pentru blat de tort.

Pune hârtie de copt într-o formă de tort cu diametrul de 25 cm și adaugă compoziția de blat în ea. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate blatul din forma de copt și lasă-l la răcit și treci la următorul pas pentru a prepara tortul cu mousse de ciocolată neagră și albă.

Cum prepari mousse de ciocolată neagră și albă

Pentru a prepara mousse de ciocolată neagră, mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară, împreună cu untul. Așază crăticioara pe baie de aburi și lasă ingredientele să se topească, amestecându-le pentru a se omogeniza. Apoi lasă compoziția de ciocolată să se răcească.

Pune gelatina într-un vas, acoper-o cu apă și las-o la hidratat. Când absoarbe toată apa dilueaz-o tot pe baie de aburi.

Amestecă frișca până când capătă fermitate. Adaugă gelatina dizolvată și lăsată să se răcească, dar și compoziția de ciocolată și esența de rom. Amestecă energic până când compoziția se omogenizează.  Pune blatul de tort pe platou, încercuiește-l cu inelul metalic de la forma de copt și întinde crema mousse de ciocolată neagră peste el.

Repetă procesul de preparare al mousse-ului de ciocolată neagră și pentru cel de ciocolată albă. Întinde-l peste crema mousse de ciocolată neagră și nivelează-l frumos la suprafață.

Pune platoul cu tort cu mousse de ciocolată neagră și albă în frigider. Lasă-l acolo timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Înainte de a porționa tortul, decorează-l cu ciocolată albă și coajă de lămâie confiată.

Tot pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Richard.

Citește și
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu mac
Tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu mac
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
14 mai, 05:48
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
13 mai, 07:23
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri seară
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cansu Tosun s-a reunit cu fratele său și spune că începe un nou proiect profesional. Cum arată Fırat Tosun
Cansu Tosun s-a reunit cu fratele său și spune că începe un nou proiect profesional. Cum arată Fırat Tosun
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Galette cu căpșuni. Desert simplu și ușor
Galette cu căpșuni. Desert simplu și ușor
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Educația financiară la copii: ce trebuie să știe despre bani, în funcție de vârstă
Cardi B intenționa să arate „ca o femeie în vârstă” la Met Gala 2024. Cântăreața s-a răzgândit deoarece „era puțin speriată de cum vor ieși pozele”
Cardi B intenționa să arate „ca o femeie în vârstă” la Met Gala 2024. Cântăreața s-a răzgândit deoarece „era puțin speriată de cum vor ieși pozele”
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
fresh

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție