Tort Tiramisu fără ouă. Rețetă simplă și rapidă
Pentru atunci când vrei să prepari un tort Tiramisu, dar nu dorești să adaugi ouă crude în cremă, avem pentru tine o rețetă simplă și rapidă de tort Tiramisu fără ouă.
Rețeta tortului Tiramisu este una celebră și aparține bucătăriei italiene. Se prepară cu pișcoturi însiropate în cafea veritabilă. Acestea sunt combinate cu o cremă de mascarpone cu ouă proaspete. Tortul este destinat, în mod special, adulților. Acest aspect se datorează faptului că are în conținut cantități mari de cofeină, dar și de de alcool. Se folosește, de obicei, vin Marsala sau lichior de migdale Amaretto. Este un desert revigorant care îți dă energie după ce consumi o porție din el. De aceea, denumirea acestuia se traduce „ridică-mă!”.
Dar pentru că multe persoane nu agreează ouăle crude în preparate, rețeta de tort a fost adaptată pentru a împăca toate gusturile. Există rețete în care ouăle sunt gătite la abur, dar există și o mulțime de rețete fără ouă. Important este să se păstreze celelalte ingrediente specifice tortului, pentru a-și merita denumirea.
Descoperă aici și o rețetă de Tiramisu cu căpșuni. Este rețeta unui desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară. Iar în rândurile de mai jos îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu rețeta de tort Tiramisu fără ouă.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru baza tortului, întrucât pișcoturile sunt deja preparate, nu ai de făcut decât să prepari o cafea, pentru a le însiropa. Prepară cafeaua la filtru sau la espressor, după propriul gust. De asemenea, adaugă zahăr tot după gustul propriu. Lasă cafeaua să se răcească și adaugă lichiorul.
Descoperă și care e cel mai sănătos îndulcitor pentru cafea.
Cum prepari crema pentru rețeta de tort Tiramisu fără ouă
Crema fără ouă pentru tortul Tiramisu se prepară foarte simplu și rapid și nu necesită decât două ingrediente esențiale. Însă pentru reușita deplină a acesteia ai nevoie de ingrediente de calitate.
Optează pentru o smântână naturală pentru frișcă de calitate, cu procent de grăsime de peste 30 %. De asemeni, alege cea mai bună brânză mascarpone pe care o găsești pe piață.
Un alt aspect sfat pentru reușita cremei este de a folosi smântâna foarte rece, atunci când o amesteci cu mascarponele.
Pune smântâna direct de la frigider în bolul mixerului și amestec-o intens până când începe să capete consistență. Adaugă treptat zahărul și continuă să amesteci. Când crema începe să devină mai fermă, adaugă mascarponele, un praf de sare și vinul sau lichiorul. Continuă să amesteci până când crema devine omogenă.
Pentru a monta deliciosul tort Tiramisu fără ouă, trece pișcoturile prin cafeaua răcită, pentru o fracțiune de secundă.
Așază într-un straturi de pișcoturi însiropate, intercalate cu straturi de cremă. Ultimul strat va fi din cremă peste care vei presăra pudră de cacao din belșug. Lasă tortul la rece pentru câteva ore, apoi îl poți secționa.
Dacă adori deserturile cu aromă intensă de cafea, îți recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu cremă de cafea și mascarpone.