Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
Pentru un prânz delicios și consistent, prepară și tu rețeta de vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval. Combinația de ingrediente oferă un gust bogat și savuros, dar și sățietate pentru un timp mai îndelungat.
Galerie foto
Vinetele se cos separat până când devin moi. Apoi se vor îmbina perfect cu umplutura suculentă de carne și legume, iar aromele se vor întrepătrunde armonios. Cașcavalul răzuit și presărat pe deasupra adaugă un strat cremos și apetisant, care face ca acest fel de mâncare să fie unul irezistibil.
Rețetele cu vinete sunt foarte des preparate vara, în plin sezon al coacerii acestora. Vinetele pot fi incluse în salate, aperitive și mâncăruri scăzute. Iar pentru a te bucura și în sezonul rece de gustul vinetelor de grădină, există o mulțime de rețete pentru a le conserva.
Descoperă aici și rețeta de vinete conservate în sos de roșii, la borcan. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea vinetelor, care necesită spălare și ștergere, apoi secționare în jumătăți transversale.
Dar mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Taie vinetele în jumătăți pe lungime și scobește miezul, lăsând un strat subțire de pulpă pe margini. Pune miezul deoparte pentru a-l folosi mai târziu.
Presară sare peste jumătățile de vinete și lasă-le așa timp de 20 de minute pentru a elimina excesul de apă. Clătește-le și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.
Apoi unge jumătățile de vinete cu puțin ulei de măsline și coaceți-le în cuptor timp de 15-20 de minute, până devin moi.
Cum prepari umplutura pentru vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
Într-o tigaie mare, încălzim 2 linguri de ulei de măsline. Adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt și le călim până când devin translucide.
Apoi adăugăm ardeiul gras și miezul de vânătă tocat și le gătim până când se înmoaie.
Urmează carnea tocată pe care o amestecăm bine cu ingredientele din tigaie și o gătim până când se rumenește pe toate părțile.
Adăugăm roșiile tocate, pasta de tomate, supa de pui (sau apă), oregano, busuiocul, sare și piper. Lăsăm ingredientele să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când sosul se îngroașă.
Scoatem jumătățile de vinete din cuptor și le umplem cu amestecul de carne și legume.
Presărăm cașcaval ras deasupra fiecărei jumătăți de vânătă.
Punem vasul cu vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și le lăsăm timp de 15-20 de minute sau până când cașcavalul este topit și îmbracă frumos vinetele.
Opțional, înainte de servire poți presăra mărar sau pătrunjel proaspăt tocat deasupra vinetelor, pentru un plus de culoare și prospețime.
Tot din categoria legumelor umplute mai poți încerca și rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume.