5 alimente pe care le mănânci la micul dejun. Ele te pot îngrășa fără să îți dai seama
Ce mănânci dimineața îți poate influența întreaga zi, dar și silueta. Ai fi surprinsă să știi că unele dintre preparatele tale preferate au atât de multe calorii încât sunt un adevărat pericol pentru dieta ta. Iată 5 alimente pe care le mănânci la micul dejun. Ele te pot îngrășa fără să îți dai seama.
Un mic dejun sănătos ar trebui să conțină o varietate de nutrienți esențiali care să furnizeze energie și să susțină sănătatea ta.
Pentru acest lucru trebuie să incluzi în meniul tău câteva ingrediente. Nu ar trebui să îți lipsească proteinele. Acestea pot proveni de la ouă, lactate (iaurt, lapte, brânză), brânză, iaurt, nuci, semințe, tofu sau carne slabă.
5 alimente pe care le mănânci la micul dejun
Optează pentru carbohidrați complecși în loc de cei simpli. Aceștia se găsesc în cereale integrale—fulgi de ovăz, quinoa, hrișcă, pâine integrală, orez brun sau fructe și legume. De asemenea, alege grăsimi sănătoase cum ar fi rețetele cu avocado, semințe (chia, in, floarea-soarelui), nuci (alune, migdale, nuci), unt de arahide sau ulei de măsline.
Fibrele sunt și ele importante, așa că mănâncă la micul-dejun fructe, legume, semințe și cereale integrale. Acestea ajută la menținerea unei digestii sănătoase și la creșterea senzației de sațietate.
Nu uita să te hidratezi corespunzător dimineața. Bea apă sau poți alege și ceai verde sau infuzii de plante fără zahăr adăugat.
Experții în nutriție de la EatThis.com recomandă ca la prima masă a zilei să eviți să consumi anumite alimente care îți pot pune în pericol silueta. Iată care sunt acestea.
Cafea
O cafea neagră poate face parte dintr-un meniu pentru micul dejun. Aceasta conține antioxidanți și poate chiar ajuta la prevenirea diabetului, a depresiei și susține gestionarea greutății.
Din momentul în care ai început să pui în ea orice alt ingredient ea devine periculoasă pentru tine, fiind o băutură pentru micul dejun care te îngrașă.
Zahărul, frișca, laptele, siropurile speciale pentru cafea conțin cantități însemnate de zahăr, dar și grăsimi și aditivi alimentari. Chiar și îndulcitorii sintetici îți pot face rău pentru că îți vor aduce doar calorii goale.
Dacă totuși, vrei să adaugi ceva în cafeaua ta, pune lapte de migdale neîndulcit sau lapte degresat care este mai sărac în calorii. De asemenea, pentru un plus de aromă presară un praf de scorțișoară.
Fulgi de ovăz
S-ar putea să fii foarte surprins să vezi fulgii de ovăz pe această listă. Chiar dacă sunt o sursă foarte bună de fibre și de nutrienți, există riscul de a consuma o cantitate mult prea mare raportată la necesarul tău caloric.
Dacă mai adaugi și fructe, zahăr și lapte integral deja ai un bol hipercaloric cu peste 500 de calorii și carbohidrați puri care sunt digerați în doar câteva ore.
După aceea, îți va fi din nou foame, provocând, de asemenea, o creștere a insulinei care oprește arderea grăsimilor și contribuie la creșterea în greutate în jurul abdomenului.
Dacă vrei să mănânci fulgi de ovăz, fii atentă la mărimea porției și la ce mai adaugi în castron. Nu pune mai mult de 50 g în bolul tău și nu adăuga decât fructe de pădure.
Omletă
Ouăle simple sunt o opțiune foarte bună pentru micul-dejun dacă vrei să slăbești. Sunt foarte sățioase, o sursă bună de proteine, nu au multe calorii.
De asemenea, au un conținut mare de vitamine precum colina și vitamina D, care nu se găsesc în multe alimente.
Problema apare atunci când sunt amestecate cu unt și ulei, care pot aduce și sute de calorii în funcție de cantitatea pe care o adaugi. Cel mai bine este să folosești o sticlă cu pulverizator și să pui doar un puf, cât să ungi tigaia.
Biscuiți și produse de patiserie
Dimineața o cafea bună cu câteva croissante sau brioșe alături este delicioasă. Doar că, dacă te răsfeți așa în fiecare zi, s-ar putea să constați după un timp nu foarte lung, că nu te mai cuprind hainele.
Toate aceste dulciuri sunt foarte procesate și pline de carbohidrați rafinați, care sunt asociați cu creșterea în greutate. În plus, produsele de patiserie conțin o mulțime de zaharuri adăugate și o mulțime de calorii, cu o valoare nutritivă mică sau chiar fără.
Cereale
Nu trebuie să te mire dacă după ce ai mâncat o perioadă lungă de timp cereale la micul dejun constați că ai pus câteva kilograme.
Aproape toate sortimentele din magazin conțin zahăr adăugat și carbohidrați rafinați. Acestea sunt corelate cu o creștere a țesutului adipos visceral. Este unul dintre acele produse pentru micul-dejun care te îngrașă.