7 preparate care au fost inventate din resturile altor alimente
Multe dintre preparatele pe care astăzi le consumăm cu poftă au fost inventate din dorința de a evita risipa alimentară sau în vremuri în care procurarea hranei era cu adevărat o problemă. Descoperă și tu 7 preparate care au fost inventate din resturile altor alimente. Vezi cât de simplu se prepară.
Vremurile grele i-au făcut pe oameni să fie inventivi cu privire la modul în care refolosesc resturile alimentare.
Unele preparate au fost date uitării, altele au făcut istorie și au ajuns cunoscute în întreaga lume. Iată 7 dintre cele mai cunoscute mâncăruri care au fost preparate din resturi.
Preparate care au fost inventate din resturile altor alimente
Dacă ai resturi rămase acasă, atunci poți să le incluzi în câteva rețete delicioase. Vei avea la final un rezultat spectaculos dacă urmezi sfaturile specialiștilor. Descoperă și tu preparatele deosebite pe care le poți face din resturi de mâncare.
Brânza burrata
Burrata este astăzi una dintre cele mai iubite tipuri de brânză, cu un preț nu tocmai mic. Nu a fost întotdeauna o vedetă, ba din contră. A apărut ca un subprodus, din resturile de la producția de mozzarella.
În anii 1920, producătorii de brânză din sudul Italiei au luat resturile rămase de la fabricarea de mozzarella și smântână și le-au transformat în burrata. Exteriorul foarte fin este de fapt mozzarella proaspătă, în schimb ce în interior este o cremă foarte moale.
Arancini
Arancini a rezultat din faptul că risotto reîncălzit nu mai avea textura apetisantă a celui proaspăt. Așa că italienii s-au gândit ce să facă cu resturile de orez risotto ca să nu ajungă la gunoi. Le-au transformat într-un fel de crochete, pe care le-au prăjit.
În Sicilia se numesc arancini, în Roma suppli, în alte locuri suppli al telefono pentru că brânza din interior se întinde ca un fir de telefon. Cert este că s-a salvat un fel de mâncare într-un mod cât se poate de delicios.
Orez prăjit
În China orezul prăjit nu se prepară decât din resturile de la orezul alb fiert. Nu doar că nu se mai aruncă mâncarea, dar este și mai bun pentru că orezul se usucă puțin și nu se mai lipesc boabele unele de altele atât de mult. Alături de orez se mai pot pune resturi de carne sau de legume sau se pot adăuga ingrediente proaspete, cum este oul.
Migas
Migas este un mic dejun tradițional în Spania și Portugalia, realizat la origini din resturi de pâine sau tortilla.
La început era consumat de populația foarte săracă care punea în tigaie pâine veche pe care o prăjea puțin, iar deasupra spărgeau câte un ou. Pentru mai mult gust puneau și condimente, iar în funcție de situația de moment mai puteau adăuga și brânză sau legume.
Crutoanele
De mai bine de 600 de ani pâinea veche este transformată în crutoane. Francezii au început să facă acest lucru pentru prima dată în Evul Mediu. Rețeta de crutoane este simplă și rapidă.
La început erau simple, dar astăzi se asezonează cu condimente, usturoi, li se adaugă unt sau ulei de măsline. Sunt perfecte în supe crème și în salate.
Frigănelele
Denumirea în franceză a frigănelelor este „pain perdu” care se traduce prin „pâine pierdută”. Au fost preparate la început doar din dorința de a înmuia pâinea veche de o zi încă din Roma Antică. Rețeta de frigănele este perefectă pentru atunci când te afli în pană de idei.
Astăzi se gătesc la micul dejun în aproape toate colțurile lumii.
Croissant cu migdale
Deși pare un preparat decadent, croissantul cu migdale a fost preparat din dorința de a salva produsele de patiserie nevândute sau pe cele care nu aveau forma perfectă. Cofetarii le-au umplut cu cremă de migdale și au fost atât de apreciate că au devenit niște produse emblematice ale patiseriilor din toată lumea.