Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Dacă obișnuiești să servești și ceva dulce la micul dejun, rețeta de biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz poate fi una dintre opțiuni. Biscuiții sunt ușor de preparat, sunt delicioși și sănătoși, perfecți pentru a-i savura cu ceai sau cafea.
Galerie foto
Chiar dacă biscuiții digestivi se găsesc în toate magazinele alimentare, atunci când sunt preparați în casă, plăcerea savurării lor este mult mai mare. Cu siguranță sunt mai sănătoși pentru că poți selecta cu atenție ingredientele. Aluatul fraged pentru biscuiți se prepară simplu și într-un timp relativ scurt. Însă ai nevoie de puțină răbdare pentru modelarea biscuiților. Nu sunt necesare forme speciale, poți folosi un pahar cu diametrul mai mic. În plus, atunci când prepari aluatul fraged pentru biscuiți poți folosi aromele preferate.
Despre fulgii de ovăz se știe că sunt foarte recomandați a fi incluși periodic în alimentație. Nu conțin gluten și sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Au o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Printre acestea se numără pierderea în greutate, scăderea nivelului zahărului din sânge, dar și scăderea riscului de apariție a bolilor de inimă.
Descoperă aici care sunt beneficiile consumului fulgilor de ovăz și de ce sunt recomandați în dieta zilnică. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu delicioșii biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi adună pe masa din bucătărie toate ingredientele, dar și ustensilele necesare preparării aluatului și formării biscuiții. Ai două opțiuni pentru a folosi fulgii de ovăz. Fie îi folosești întregi, fie îi mărunțești într-un robot. Dacă dorești ca textura biscuiților să fie fină, atunci este necesară mărunțirea fulgilor de ovăz.
Cum prepari aluatul fraged pentru biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz
Folosește un robot sau un chopper și mărunțește fin fulgii de ovăz. Apoi adaugă-i într-un bol mai mare. Adaugă peste ei făina integrală, zahărul brun, bicarbonatul de sodiu și sarea. amestecă bine toate aceste ingrediente.
Scoate untul de la frigider, taie-l în cuburi mici și adaugă-l în amestecul de ingrediente uscate. Folosind vârfurile degetelor sau un blender de patiserie, freacă untul în amestec până când obții o textură nisipoasă.
Adaugă 2-3 linguri de lapte, câte una pe rând, și amestecă până când aluatul devine compact. Modelează-l într-o bilă. Dacă este necesar, mai adaugă puțin lapte.
Împachetează aluatul fraged pentru biscuiți într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30-40 de minute.
Cum formezi și coci biscuiții
Înainte de a forma biscuiții, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Scoate aluatul fraged de la rece și întinde-l pe o suprafață presărată cu puțină făină, până ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Taie biscuiții cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar.
Așază biscuiții în tava pregătită, lăsând puțin spațiu între ei. Pune tava în cuptor și coace biscuiții timp de 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini.
Lasă biscuiții să se răcească complet pe un grătar înainte de a-i servi sau depozita în cutii cu capace.
Iar dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, poți trece pe lista de preparat pentru data viitoare și rețeta de biscuiți de banane și fulgi de ovăz.