Budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry
Pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry. Este ușor de preparat și este plină de savoare și culoare.
Rețeta este inspirată din bucătăria franțuzească, după clasica tartă sărată – quiche, însă lipsește aluatul. Este mai simplă și mai rapidă, nu conține decât compoziția de ouă cu smântână și brânzeturi și alte câteva ingrediente complementare. Rețeta poate fi adaptată după propriul gust. Poți adăuga brânzeturile preferate, iar pe lângă ciuperci și roșii, mai poți adăuga și alte ingrediente. Măslinele, de exemplu, își pot face loc cu succes în compoziția de budincă.
Budinca este ideală de servit caldă, alături de o salată sau diferite sosuri. Este delicioasă și rece și poate constitui baza gustărilor din pauza de masă de la birou.
Descoperă aici și rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry, inspirată din bucătăria franțuzească. Iar mai jos, vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas pentru rețeta de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor pe care le clătești, le ștergi și le porționezi în bucăți mai mici sau le lași întregi, după caz. Ciupercile din conservă se scurg foarte bine, iar dacă sunt mai mari le tai în bucăți mai mici. Dacă optezi pentru roșii cherry micuțe le lași întregi, iar dacă folosești din cele mari le tai în jumătăți sau în sferturi. Clătește frunzele de busuioc și crenguțele de cimbru , scurge-le bine și toacă-le mărunt.
Cum prepari delicioasa budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry
Când ai ingredientele pregătite, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Sparge ouăle într-un bol încăpător , adaugă un praf de sare și unul de piper și amestecă-le până la omogenizare. Amestecă în alt bol smântâna cu crema de brânză, brânza telemea răzuită, mozzarella răzuită și parmezanul răzuit. Adaugă compoziția de gălbenușuri peste acest amestec și din nou omogenizează. Apoi încorporează în compoziție făina amestecată cu praful de copt și nucșoara.
Urmează ciupercile bine scurse și roșiile întregi sau secționate și omogenizează ușor compoziția.
Ia un vas termorezistent și unge-i interiorul cu unt moale. Întinde compoziția pentru budinca aperitiv în vas și nivelează-i uniform suprafața.
Mai poți adăuga pe deasupra câteva roșii cherry întregi. Introdu vasul în cuptor și coace delicioasa budincă pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, las-o să se răcorească puțin, apoi o poți porționa.
Dacă mai rămâne și pentru a doua zi, poți reîncălzi delicioasa budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry. Dar este bună și rece.
Dacă vrei să aduni în același preparat savoarea cât mai multor legume, îți recomandăm o rețetă de budincă din multe legume, cu șuncă afumată. Este și gustoasă și hrănitoare, dar și ușor de preparat.