Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Atunci când ai poftă de chiftele, dar nu ai timp de stat lângă ele să le întorci, le poți prepara cu ușurință la cuptor. Dacă dorești și o garnitură de cartofi la ele, poți prepara din start rețeta de chiftele cu cartofi la cuptor.

Maria Udrea
Publicat: 20 februarie 2024, 08:00

Galerie foto

Combinația de chiftele cu cartofi este mai delicioasă servită cu un sos de iaurt cu usturoi / Shutterstock

Chiftelele le poți pregăti dintr-un singur fel de carne sau dintr-un amestec de cărnuri. Cel mai popular amestec este cel din carne de porc cu carne de vită. Carnea de porc se alege cu conținut mai mare de grăsime, iar cea de vită, fără grăsime, o va completa perfect. Pentru un plus de gust, dar și de consistență se mai adaugă în compoziție și câteva legume. Ceapa, usturoiul și cartoful sunt legumele care completează armonios compoziția de chiftele. De asemenea, câteva condimente adăugate vor aduce un plus de gust chiftelelor. Iar coapte la cuptor vor fi mai sănătoase. În plus, scapi și de mirosul de prăjeală.

Citește și

Cartofii se prepară împreună cu chiftelele, curățați de coajă și tăiați în felii sau în cuburi. Și aceștia pot fi asezonați după gust, cu condimentele preferate.

Tot din categoria rețetelor de chiftele mai complexe decât cea clasică, mai poți încerca și rețeta de chifteluțe în aluat de bere. Sunt gustoase și sățioase, nu mai ai nevoie de pâine pentru servirea lor. În continuare îți oferim rețeta pas cu pas pentru chiftele cu cartofi la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea ingredientelor pentru chiftele. Este ideal ca după amestecarea tuturor ingredientelor necesare formării chiftelelor să lași compoziția rezultată la rece timp de cel puțin 30 de minute. În acest interval de timp aromele ingredientelor se vor întrepătrunde, iar chiftelele vor ieși delicioase.

Cum prepari rețeta de chiftele cu cartofi la cuptor

Pune miezul de la felia de pâine într-un bol și toarnă puțină apă peste el. În alt bol, adaugă carnea tocată și amestec-o cu sare, piper și condimentele preferate. Amestec-o bine până la omogenizare. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le bine și dă-le pe răzătoare peste carnea din bol.

Clătește pătrunjelul verde, scurge-l bine și toacă-l mărunt. Adaugă-l peste ingredientele din bol. Apoi scurge bine miezul de pâine și adaugă-l și pe acesta. La final adaugă oul și amestecă bine compoziția până când este omogenă. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și pune-l la rece până când pregătești cartofii.

Înainte de a curăța cartofii pregătește unul sau mai multe vase termorezistente în care vei pune ingredientele. Unge-le cu ulei pe toată suprafața interioară.

Curăță cartofii, spală-i bine și șterge-i. Apoi taie-i în felii mai groase și mai colțuroase. Presară sare și piper peste feliile de cartofi și așază-le în vasul pregătit. Amestecă-le cu uleiul din vas pentru a se unge ușor pe toate părțile.

Scoate compoziția pentru chiftele de la rece, modelează chiftelele de mărimea unei nuci și așază-le printre feliile de cartofi din tavă. Pune vasul la cuptor, setează temperatura la 200 de grade pentru început. Lasă ingredientele să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-le. Setează temperatura la 180 de grade și mai lasă delicioasele chiftele cu cartofi la cuptor până când se rumenesc bine și pe a doua parte.

Ca deliciul să fie maxim, poți prepara pentru servirea lor și un sos de iaurt cu usturoi, după rețeta grecească de sos tzatziki.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat