Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Atunci când ai poftă de chiftele, dar nu ai timp de stat lângă ele să le întorci, le poți prepara cu ușurință la cuptor. Dacă dorești și o garnitură de cartofi la ele, poți prepara din start rețeta de chiftele cu cartofi la cuptor.
Galerie foto
Chiftelele le poți pregăti dintr-un singur fel de carne sau dintr-un amestec de cărnuri. Cel mai popular amestec este cel din carne de porc cu carne de vită. Carnea de porc se alege cu conținut mai mare de grăsime, iar cea de vită, fără grăsime, o va completa perfect. Pentru un plus de gust, dar și de consistență se mai adaugă în compoziție și câteva legume. Ceapa, usturoiul și cartoful sunt legumele care completează armonios compoziția de chiftele. De asemenea, câteva condimente adăugate vor aduce un plus de gust chiftelelor. Iar coapte la cuptor vor fi mai sănătoase. În plus, scapi și de mirosul de prăjeală.
Cartofii se prepară împreună cu chiftelele, curățați de coajă și tăiați în felii sau în cuburi. Și aceștia pot fi asezonați după gust, cu condimentele preferate.
Tot din categoria rețetelor de chiftele mai complexe decât cea clasică, mai poți încerca și rețeta de chifteluțe în aluat de bere. Sunt gustoase și sățioase, nu mai ai nevoie de pâine pentru servirea lor. În continuare îți oferim rețeta pas cu pas pentru chiftele cu cartofi la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Se începe cu pregătirea ingredientelor pentru chiftele. Este ideal ca după amestecarea tuturor ingredientelor necesare formării chiftelelor să lași compoziția rezultată la rece timp de cel puțin 30 de minute. În acest interval de timp aromele ingredientelor se vor întrepătrunde, iar chiftelele vor ieși delicioase.
Cum prepari rețeta de chiftele cu cartofi la cuptor
Pune miezul de la felia de pâine într-un bol și toarnă puțină apă peste el. În alt bol, adaugă carnea tocată și amestec-o cu sare, piper și condimentele preferate. Amestec-o bine până la omogenizare. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le bine și dă-le pe răzătoare peste carnea din bol.
Clătește pătrunjelul verde, scurge-l bine și toacă-l mărunt. Adaugă-l peste ingredientele din bol. Apoi scurge bine miezul de pâine și adaugă-l și pe acesta. La final adaugă oul și amestecă bine compoziția până când este omogenă. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și pune-l la rece până când pregătești cartofii.
Înainte de a curăța cartofii pregătește unul sau mai multe vase termorezistente în care vei pune ingredientele. Unge-le cu ulei pe toată suprafața interioară.
Curăță cartofii, spală-i bine și șterge-i. Apoi taie-i în felii mai groase și mai colțuroase. Presară sare și piper peste feliile de cartofi și așază-le în vasul pregătit. Amestecă-le cu uleiul din vas pentru a se unge ușor pe toate părțile.
Scoate compoziția pentru chiftele de la rece, modelează chiftelele de mărimea unei nuci și așază-le printre feliile de cartofi din tavă. Pune vasul la cuptor, setează temperatura la 200 de grade pentru început. Lasă ingredientele să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-le. Setează temperatura la 180 de grade și mai lasă delicioasele chiftele cu cartofi la cuptor până când se rumenesc bine și pe a doua parte.
Ca deliciul să fie maxim, poți prepara pentru servirea lor și un sos de iaurt cu usturoi, după rețeta grecească de sos tzatziki.