Cornulețe fragede cu mac, simple și ușor de preparat
Dacă te-ai plictisit de rețetele clasice de cornulețe cu gem sau cu rahat, încearcă rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite ca gust și aspect, dar sunt simple și ușor de preparat.
Aluatul cornulețelor se prepară cu untură și smântână, are textură foietată, iar cornulețele se frăgezesc pe zi ce trece. Iar umplutura generoasă de mac le face mai speciale, atât ca gust, cât și ca aspect. Iar dacă nu agreezi untura sau nu dispui de ea, o poți înlocui cu unt de calitate, cu coeficient mare de grăsime.
Cornulețele fac parte dintre deserturile mult adorate în bucătăria românească. Se prepară cu ocazia sărbătorilor sau a unor evenimente deosebite în familie. Se prepară și pentru a fi împărțite cu ocazia unor rânduieli bisericești. însă le poți prepara și pentru momentele dulci ale zilei.
Merg savurate în pauza de cafea sau de ceai, dar și atunci când stai la poveștii cu familia și prietenii. Avantajul cornulețelor este acela că sunt spornice și pot fi păstrate până la 2-3 săptămâni, în condiții optime.
Descoperă și o rețetă de cornulețe țigarete, cu gust delicios și aspect cuceritor. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasele cornulețe fragede cu mac.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului, care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp poți pregăti compoziția cu mac, pentru umplutura cornulețelor.
Cum prepari aluatul pentru cornulețe fragede cu mac
Trece făina prin sită în bolul de frământare, Apoi adaugă grișul și sarea și amestecă bine ingredientele. Creează un loc adânc la mijlocul făinii și pune acolo vanilia și untura. Începe să amesteci ingredientele de la mijloc cu cele de pe margine folosind o furculiță sau vârful degetelor. Amestecă rapid până când obții o compoziție sfărâmicioasă.
Nu amesteca în exces pentru pentru a nu se topi untura și a se înmuia aluatul. Adaugă smântâna și continuă să frămânți aluatul până când devine compact.
Împachetează aluatul obținut în folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin o oră.
În acest interval de timp, poți prepara umplutura. Ia o crăticioară și amestecă în ea semințele de mac cu zahărul pudră și laptele. Fierbe compoziția pentru 1-2 minute sau până când începe să se îngroașe puțin. Las-o să se răcească acoperită, pentru a se hidrata bine semințele de mac.
Cum formezi și coci cornulețele
Presară făina pe blatul de lucru și scoate aluatul de la rece. Pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împarte aluatul în două părți. Întinde fiecare parte de aluat într-o foaie circulară cu grosimea de 3 mm. Decupează foile în forme triunghiulare și adaugă la baza acestora câte o linguriță de umplutură. Rulează triunghirile pornind de la bază către vârf.
Așază delicioasele cornulețe fragede cu mac în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Pune-le în cuptor și coace cornulețele pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, trece-le prin zahăr pudră și așază-le pe platouri.
Și dacă adori deserturile cu mac, încearcă și rețeta de prăjitură cu cremă de mac și crumble, perfectă pentru momentele dulci ale zilei.