Crumble cu caise și fulgi de migdale. Desert simplu din puține ingrediente
Printre cele mai simple și rapide rețete de deserturi cu fructe se numără rețetele de crumble. Încearcă și tu o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale, pentru momentele dulci ale zilei.
Deosebit la aceste deserturi este aluatul fraged și sfărâmicios. Acesta se poate prepara în mai multe moduri. Rețeta clasică este una simplă și rapidă, din doar 3-4 ingrediente. Ingredientele de bază sunt untul și făina. Însă pe lângă acestea mai poți adăuga și un ou, dar și și fulgi de migdale, cereale sau alte ingrediente crocante. Umplutura poate fi din fructe proaspete, fructe congelate, din compot, dat și gem sau dulceață de fructe.
Aluatul de crumble poate fi adăugat și deasupra altor tipuri de prăjituri. Un exemplu îl poți descoperi la rețeta de prăjitură cu cremă de mac și crumble. În continuare poți urmări rețeta detaliată pentru deliciosul crumble cu caise și fulgi de migdale.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea caiselor. Acestea necesită spălare, ștergere și secționare în jumătăți, pentru a le îndepărta sâmburii. Nu arunca sâmburii. Când ai timp, sparge-i, curăță-i și pune-i la uscat. Îi poți folosi la diferite rețete de deserturi. Au gustul și aroma asemănătoare migdalelor.
Cum prepari crumble cu caise și fulgi de migdale
După ce ai pregătit caisele, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește vasele în care coci desertul. Este ideal să prepari desertul în vase mici, cu capacitatea cât o porție. Vasele ramekin sunt cele mai folosite la astfel de deserturi, sau alte boluri asemănătoare.
Descoperă aici și o rețetă de tartă cu aluat împletit, gem și crumble.
Unge interiorul a patru astfel de vase cu puțin unt moale. Apoi așază la baza lor jumătățile de caise cu partea secționată în sus. Presară puțin zahăr vanilat sau scorțișoară, sau chiar din ambele, peste ele. Lasă-le deoparte până când prepari aluatul de crumble.
Pentru a prepara aluat de crumble, amestecă într-un bol făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Apoi adaugă la mijlocul amestecului untul rece, tăiat în cuburi mai mici. Folosește vârfurile degetelor și frământă rapid untul cu amestecul de făină și cele două tipuri de zahăr. Vei obține niște firimituri. Presără firimiturile de aluat peste caisele din boluri, adăugând printre acestea și fulgi de migdale.
Introdu vasele cu crumble cu caise și fulgi de migdale în cuptor. Coace deliciosul desert pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Trebuie să fie ușor rumenit și crocant la exterior.
După ce scoți vasele cuptor, lasă desertul să se tempereze 10-15 minute, apoi poți presăra zahăr pudră. Savurează-l cu poftă alături de familie și prieteni. Este delicios și ușor cald, alături de o cupă din înghețata preferată. Dar este delicios și rece, servit simplu sau cu un sos delicios precum cel de vanilie.
Dacă îți plac aluaturile sfărâmicioase, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Rudy. Este unul dintre cele mai gustoase deserturi cu brânză și cacao.