Crutoane aromate și crocante, din pâine. Rețetă rapidă
Dacă îți plac supele cremă sau supele clasice servite cu crutoane și vrei să le prepari în casă, încearcă rețeta de crutoane aromate și crocante, din pâine. Este o rețetă rapidă de crutoane, în care poți folosi pâinea învechită.
Galerie foto
Chiar dacă găsești în toate magazinele alimentare și la chioșcurile de pâine crutoane, cele preparate în casă sunt mult mai gustoase. Le poți prepara într-un timp foarte scurt și folosești condimentele preferate. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara crutoanele în casă. Preparându-le din pâinea învechită, vei rezolva și una dintre problemele risipei alimentare. Poți folosi pentru prepararea acestora pâinea rămasă neconsumată de 2-3 zile.
Aromate și crocante, crutoanele desăvârșesc gustul preparatelor în care îți propui să le incluzi. Le poți folosi la completarea gustului supelor cremă, salatelor dar și a diferitelor rulade din carne sau din legume. Atunci când îți propui să prepari un pui umplut, de exemplu, poți combina legumele cu crutoane din pâine. De asemenea, mai pot fi savurate și ca snacks-uri atunci când stai la povești cu familia și prietenii.
Tot din pâinea învechită mai poți prepara și diferite tipuri de găluște, perfecte pentru supe și ciorbe. Descoperă și rețeta de supă de vită cu găluște de pâine. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu crutoane aromate și crocante, din pâine.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare rețetei. Apoi vei pregăti o tavă de cuptor în care așezi hârtie de copt. Mai ai nevoie de un tocător de lemn și de un cuțit pentru pâine. Pentru a stropi crutoanele cu ulei ai nevoie de un recipient cu pulverizator sau poți folosi o sticluță cu dopul găurit.
Cum prepari crutoane aromate și crocante
Începe cu amestecarea tuturor condimentelor într-un bol. Ierburile uscate le mărunțești mai bine, pentru a deveni mai fine. Poți adăuga ierburile și condimentele preferate.
Descoperă și un articol despre importanța condimentelor în preparate, pentru sănătate.
Apoi așază feliile de pâine pe tocător și taie-le în cuburi. Pune cuburile în tava de copt, dar mai distanțate. Stropește-le cu ulei de măsline și amestecă-le. Mai stropește-le pentru a se umezi ușor pe toate părțile. Apoi presară peste ele toate condimentele. Amestecă-le bine să se condimenteze uniform pe toate părțile. Distanțează-le ușor în tavă pentru a nu sta unele peste altele.
Introdu tava în cuptor și setează temperatura la 200 de grade Celsius, pentru 15 minute. În ultimele 5 minute, mai întoarce crutoanele amestecându-le cu o spatulă.
Lasă crutoanele să se răcească, apoi le poți servi. Dacă dorești să prepari o cantitate mai mare de crutoane aromate și crocante le poți păstra mai mult timp depozitate la loc răcoros, în pungi de hârtie.
Descoperă și o rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.