Crutoane aromate și crocante, din pâine. Rețetă rapidă

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac supele cremă sau supele clasice servite cu crutoane și vrei să le prepari în casă, încearcă rețeta de crutoane aromate și crocante, din pâine. Este o rețetă rapidă de crutoane, în care poți folosi pâinea învechită.

Maria Udrea
Publicat: 1 februarie 2024, 04:15

Galerie foto

Crutoanele pot fi servite și ca snack-suri, când stai la povești cu familia / Shutterstock

Chiar dacă găsești în toate magazinele alimentare și la chioșcurile de pâine crutoane, cele preparate în casă sunt mult mai gustoase. Le poți prepara într-un timp foarte scurt și folosești condimentele preferate. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara crutoanele în casă. Preparându-le din pâinea învechită, vei rezolva și una dintre problemele risipei alimentare. Poți folosi pentru prepararea acestora pâinea rămasă neconsumată de 2-3 zile.

Citește și

Aromate și crocante, crutoanele desăvârșesc gustul preparatelor în care îți propui să le incluzi. Le poți folosi la completarea gustului supelor cremă, salatelor dar și a diferitelor rulade din carne sau din legume. Atunci când îți propui să prepari un pui umplut, de exemplu, poți combina legumele cu crutoane din pâine. De asemenea, mai pot fi savurate și ca snacks-uri atunci când stai la povești cu familia și prietenii.

Tot din pâinea învechită mai poți prepara și diferite tipuri de găluște, perfecte pentru supe și ciorbe. Descoperă și rețeta de supă de vită cu găluște de pâine. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu crutoane aromate și crocante, din pâine.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare rețetei. Apoi vei pregăti o tavă de cuptor în care așezi hârtie de copt. Mai ai nevoie de un tocător de lemn și de un cuțit pentru pâine. Pentru a stropi crutoanele cu ulei ai nevoie de un recipient cu pulverizator sau poți folosi o sticluță cu dopul găurit.

Cum prepari crutoane aromate și crocante

Începe cu amestecarea tuturor condimentelor într-un bol. Ierburile uscate le mărunțești mai bine, pentru a deveni mai fine. Poți adăuga ierburile și condimentele preferate.

Descoperă și un articol despre importanța condimentelor în preparate, pentru sănătate.

Apoi așază feliile de pâine pe tocător și taie-le în cuburi. Pune cuburile în tava de copt, dar mai distanțate. Stropește-le cu ulei de măsline și amestecă-le. Mai stropește-le pentru a se umezi ușor pe toate părțile. Apoi presară peste ele toate condimentele. Amestecă-le bine să se condimenteze uniform pe toate părțile. Distanțează-le ușor în tavă pentru a nu sta unele peste altele.

Introdu tava în cuptor și setează temperatura la 200 de grade Celsius, pentru 15 minute. În ultimele 5 minute, mai întoarce crutoanele amestecându-le cu o spatulă.

Lasă crutoanele să se răcească, apoi le poți servi. Dacă dorești să prepari o cantitate mai mare de crutoane aromate și crocante le poți păstra mai mult timp depozitate la loc răcoros, în pungi de hârtie.

Descoperă și o rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș
Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros