Faguri cu glazură de ciocolată. Rețetă cu gust de copilărie

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

Desertul sub formă de faguri, preparat la aparatul cu forme speciale, este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Pentru a-ți aminti de acel gust inconfundabil, încearcă și tu rețeta de faguri cu glazură de ciocolată, pe care ți-o oferim mai jos.

Maria Udrea
Publicat: 20 ianuarie 2024, 06:00

Galerie foto

Fagurii se glazurează cu ciocolată doar pe o parte / Shutterstock

Rețeta face parte din colecția rețetelor vechi, notate în caietul mamei sau al bunicii. Pe atunci, existau forme de copt faguri care se așezau pe flacăra aragazului. În zilele noastre, pentru a ne ușura munca și a scurta timpul de preparare, au apărut forme de copt electrice. Sunt foarte utile astfel de forme în bucătărie. Poți prepara la ele nu doar delicioșii faguri, ci și diferite vafe sau gofre, dulci sau sărate. Cele sărate pot fi preparate, cu succes și pentru un platou cu aperitive festive.

Citește și

Consistența aluatului pentru faguri sau pentru vafe/gofre va fi ceva mai groasă decât cea pentru aluatul de clătite. Iar dacă desertul se dorește cu textură mai crocantă, se mai poate adăuga puțină făină. Aspectul crocant al fagurilor mai depinde și de timpul de coacere.

Fagurii se pot servi simpli, decorați cu zahăr sau glazurați cu diferite topping-uri. Descoperă aici și o rețetă de vafe de turtă dulce – Gingerbread waffles. Sunt ideale de preparat pentru sărbătorile de iarnă. Dar până atunci, poți prepara rețeta de faguri cu glazură de ciocolată, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare de mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea desertului cu gust de copilărie constă în pregătirea aluatului. Apoi vei pregăti aparatul pentru copt faguri. Este indicat ca la prima coacere a fagurilor să ungi plăcuțele aparatului cu puțin ulei.

Glazura de ciocolată o vei prepara după ce vei coace toți fagurii.

Cum prepari rețeta de faguri cu glazură de ciocolată

Sparge ouăle într-un bol, apoi adaugă sarea și zahărul peste ele. Amestecă bine ingredientele până când zahărul și sarea se dizolvă, iar compoziția devine cremoasă și se mărește în volum.

Adaugă uleiul și continuă să amesteci până la omogenizarea compoziției. Într-un pahar sau un bol mai mic dizolvă bicarbonatul în oțet. Adaugă-l în compoziție. Mai adaugă și esența, apoi încorporează făina trecută prin sită.

După omogenizarea aluatului, lasă-l la odihnit 10 minute. Apoi poți conecta aparatul de faguri la sursa de curent. Lasă-l să se încălzească și unge-i plăcuțele cu puțin ulei, folosind o pensulă de patiserie.

Cu o lingură sau cu o cupă de înghețată pune din aluat pe plăcuțele inferioare ale aparatului. Închide-i capacul și coace fagurii până când se rumenesc frumos la suprafață.

Cum prepari glazura de ciocolată

După ce ai copt toți fagurii, poți prepara și glazura. Pune zahărul cu apa într-o crăticioară, la foc de intensitate medie. Adaugă și pudra de cacao trecută prin sită și amestecă intens pentru a se desface perfect. Fierbe compoziția până când rezultă un sos consistent.

Adaugă untul tăiat în cuburi și un praf de sare. Amestecă intens până când untul se topește și glazura devine omogenă. Poți adăuga și aroma preferată.

Lasă glazura să se mai tempereze, apoi glazurează fagurii cu ea, doar pe o parte.

Așază delicioșii faguri cu glazură de ciocolată pe un grătar sau pe un platou și lasă-i acolo până când glazura devine fermă. Iar dacă te va cuceri gustul lor, data următoare poți încerca și rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone.

Citește și
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Te-ar mai putea interesa și
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:20
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
06:20
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
9 mai, 09:08
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
9 mai, 08:38
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. De câte ori a fost căsătorit actorul și cum s-au cunoscut cei doi
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. De câte ori a fost căsătorit actorul și cum s-au cunoscut cei doi
Sora lui William Levy intervine în scandalul momentului. Ce spune despre Elizabeth Gutiérrez, mama nepoților săi
Sora lui William Levy intervine în scandalul momentului. Ce spune despre Elizabeth Gutiérrez, mama nepoților săi
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi
Râsul bebelușului: când începe și cum se manifestă
Râsul bebelușului: când începe și cum se manifestă
50 Cent și-a dat în judecată fosta iubită pentru defăimare, după ce aceasta l-a acuzat public de abuz și violență fizică
50 Cent și-a dat în judecată fosta iubită pentru defăimare, după ce aceasta l-a acuzat public de abuz și violență fizică
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
fresh

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie

Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole

Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole