Faguri cu glazură de ciocolată. Rețetă cu gust de copilărie

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

Desertul sub formă de faguri, preparat la aparatul cu forme speciale, este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Pentru a-ți aminti de acel gust inconfundabil, încearcă și tu rețeta de faguri cu glazură de ciocolată, pe care ți-o oferim mai jos.

Maria Udrea
Publicat: 20 ianuarie 2024, 06:00

Galerie foto

Fagurii se glazurează cu ciocolată doar pe o parte / Shutterstock

Rețeta face parte din colecția rețetelor vechi, notate în caietul mamei sau al bunicii. Pe atunci, existau forme de copt faguri care se așezau pe flacăra aragazului. În zilele noastre, pentru a ne ușura munca și a scurta timpul de preparare, au apărut forme de copt electrice. Sunt foarte utile astfel de forme în bucătărie. Poți prepara la ele nu doar delicioșii faguri, ci și diferite vafe sau gofre, dulci sau sărate. Cele sărate pot fi preparate, cu succes și pentru un platou cu aperitive festive.

Citește și

Consistența aluatului pentru faguri sau pentru vafe/gofre va fi ceva mai groasă decât cea pentru aluatul de clătite. Iar dacă desertul se dorește cu textură mai crocantă, se mai poate adăuga puțină făină. Aspectul crocant al fagurilor mai depinde și de timpul de coacere.

Fagurii se pot servi simpli, decorați cu zahăr sau glazurați cu diferite topping-uri. Descoperă aici și o rețetă de vafe de turtă dulce – Gingerbread waffles. Sunt ideale de preparat pentru sărbătorile de iarnă. Dar până atunci, poți prepara rețeta de faguri cu glazură de ciocolată, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare de mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea desertului cu gust de copilărie constă în pregătirea aluatului. Apoi vei pregăti aparatul pentru copt faguri. Este indicat ca la prima coacere a fagurilor să ungi plăcuțele aparatului cu puțin ulei.

Glazura de ciocolată o vei prepara după ce vei coace toți fagurii.

Cum prepari rețeta de faguri cu glazură de ciocolată

Sparge ouăle într-un bol, apoi adaugă sarea și zahărul peste ele. Amestecă bine ingredientele până când zahărul și sarea se dizolvă, iar compoziția devine cremoasă și se mărește în volum.

Adaugă uleiul și continuă să amesteci până la omogenizarea compoziției. Într-un pahar sau un bol mai mic dizolvă bicarbonatul în oțet. Adaugă-l în compoziție. Mai adaugă și esența, apoi încorporează făina trecută prin sită.

După omogenizarea aluatului, lasă-l la odihnit 10 minute. Apoi poți conecta aparatul de faguri la sursa de curent. Lasă-l să se încălzească și unge-i plăcuțele cu puțin ulei, folosind o pensulă de patiserie.

Cu o lingură sau cu o cupă de înghețată pune din aluat pe plăcuțele inferioare ale aparatului. Închide-i capacul și coace fagurii până când se rumenesc frumos la suprafață.

Cum prepari glazura de ciocolată

După ce ai copt toți fagurii, poți prepara și glazura. Pune zahărul cu apa într-o crăticioară, la foc de intensitate medie. Adaugă și pudra de cacao trecută prin sită și amestecă intens pentru a se desface perfect. Fierbe compoziția până când rezultă un sos consistent.

Adaugă untul tăiat în cuburi și un praf de sare. Amestecă intens până când untul se topește și glazura devine omogenă. Poți adăuga și aroma preferată.

Lasă glazura să se mai tempereze, apoi glazurează fagurii cu ea, doar pe o parte.

Așază delicioșii faguri cu glazură de ciocolată pe un grătar sau pe un platou și lasă-i acolo până când glazura devine fermă. Iar dacă te va cuceri gustul lor, data următoare poți încerca și rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat