Descoperă povești captivante din lumea gastronomiei și află detalii interesante despre preparate culinare celebre, ingrediente inedite, tehnici secrete din marile bucătării ale lumii.
Bael este un fruct exotic, dulce, cu o aromă puternică, original din India. Este consumat de obicei crud, dar îl găsești și uscat sau sub formă de suc. Pe lângă gustul bun mai are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina A și vitamina C, doi antioxidanți puternici. Află de aici totul despre fructul bael.
Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitatCiocolata a fost consumată de civilizațiile aztece de mii de ani, iar europenii au descoperit-o abia în secolul al XVI-lea. De atunci, despre ciocolată se spune că este un simbol al luxului și al răsfățului. Află cele mai interesante 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai până acum.
16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știaiUmami este un cuvânt pe care îl auzi din ce în ce mai des, mai ales dacă ești pasionată de arta culinară. Nu este ușor de explicat ce este pentru că înglobează în el un fel de magie pe care ingredientele o fac pentru ca noi să ne răsfățăm simțurile.
Ce este umami. Află totul despre al cincilea gustSparanghelul este o legumă verde care este ușor de recunoscut datorită formei sale. Se găsește în stare proaspătă primăvara și conservat tot restul anului. Din această cauză este mai scump decât alte legume. Acesta se gătește de obicei la grătar, la abur sau prăjit. Hai să aflăm împreună totul despre sparanghel.
Totul despre sparanghel. De ce e bine să-l consumiEdamamele sunt nelipsite din bucătăria asiatică și au început să fie integrate și preparate din gastronomia vestică. Beneficiile lor nutriționale le-au adus în atenția tuturor în ultimii ani.
Edamamele, sursă de proteine vegetale. Ce beneficii au asupra sănătățiiAnghinarea este o legumă gustoasă și versatilă, care influențează în mod pozitiv starea de sănătate, dar care, din păcate, nu este prea populară. O poți coace, pune pe grătat, la cuptor, la aburi, o poți fierbe. Oricum vei obține o garnitură delicioasă. Află despre principalele 5 efecte ale consumului de anghinare.
5 efecte ale consumului de anghinare care te vor surprinde, potrivit nutriționiștilorOmleta și ouăle bătute sunt două preparate de bază pentru masa de dimineață. Multe persoane le confundă, deși există diferențe între ele. Te întrebi cum poți să deosebești omleta de ouăle bătute?
Omleta și ouăle bătute sunt același lucru? Ce spun specialiștiiGuavele sunt fructe tropicale cu coajă verde-gălbuie, care cresc pe copaci. Sunt originare din America Centrală și extrem de populare printre iubitorii de fructe exotice. În zona lor, ele sunt considerate remediu tradițional pentru o serie de afecțiuni ale organismului. Cercetările demonstrează că într-adevăr acestea influențează în mod pozitiv organismul.
Totul despre guava, fructul minune din America de SudHalloumi este o brânză cipriotă făcută în mod tradițional din lapte de capră și de oaie sau un amestec al celor două. Uneori se folosește și lapte de vacă. Este foarte apreciată pentru că textura ei permite prepararea chiar și la grătar. Halloumi își menține foarte bine forma atunci când este încălzită la temperaturi înalte.
Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagăKiwano, uneori cunoscut sub numele de pepene galben cu coarne sau pepene kiwano, este un fruct exotic, originar din Africa Subsahariană. Răsadurile sunt plantate primăvara, iar fructele se coc perfect în timpul sezonului cald de vară. Dacă vrei să știi mai multe despre acest fruct, atunci hai să aflăm împreună ce este kiwano.
Ce este kiwano, fructul care seamănă cu un pepene cu coarneCartofii prăjiți, dar și crochetele de cartofi sunt două feluri de mâncare iubite mai ales de copii. Se potrivesc în aproape orice combinație sau pot fi un fel de mâncare în sine cu o salată alături sau cu sosuri delicioase. Hai să aflăm împreună care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi.
Care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofiPoate ai tot văzut prin rețetele de cooking că printre ingrediente se află sarea kosher. Te-ai întrebat cu siguranță ce este aceasta și cu ce diferă ea față de cea pe care o folosim noi zi de zi.
Ce este sarea kosher. Cât de diferită este de sarea de masăTrufele sunt ingredientul care pot transforma un preparat banal într-unul rafinat. Despre trufe s-au scris nenumărate cărți, iar în jurul lor s-au născut legende. Nici nu este de mirare, pentru că se găsesc foarte rar, motiv pentru care sunt și foarte scumpe.
Ce sunt trufele. Totul despre simbolul luxului în bucătărieTe-ai săturat de topping-urile deja consacrate pentru fulgii de ovăz? Poate a venit vremea să le înlocuiești. Ingredientul care poate schimba gustul fulgilor de ovăz este acum aici. La revedere migdale, stafide sau afine, bun găsit alune Tiger!
Ingredientul care poate schimba aroma fulgilor de ovăz: alune Tiger. Micul dejun va avea alt gust de acumPepenele galben este unul dintre fructele emblemă are verii. Dulce, zemos, numai buni să te răcorească într-o zi caniculară. Îl poți combina cu alte fructe, îl poți integra în smoothie-uri și limonade. Acesta se combină foarte bine cu brânzeturi sau mezeluri uscate. Hai să aflăm mai multe despre câte tipuri de pepene galben există și cum se pot integra în dieta zilnică.
Tipuri de pepene galben și aromele lorGrecia este un paradis gastronomic pentru cei care iubesc bucătăria mediteraneană. Mâncarea este sănătoasă, aromată și cel mai des bazată pe ingrediente din surse locale. Deși există multe opțiuni de mâncare internațională disponibile în Grecia, dacă ajungi acolo este păcat să nu încerci mâncărurile tradiționale elene. Află ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic.
Ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnicFamilia Regală are cu siguranță nobiceiuri alimentare care nu sunt la îndemâna oricui. Regina Elisabeta mănâncă banane cu furculița și cuțitul, iar Prințesa Anne preferă kippers (hering) afumați la micul dejun. Dar cum rămâne cu Ducesa de Cambridge? Hai să aflăm împreună cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton.
Cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton. Prințesa Charlotte a moștenit unul dintre eleFructul dragonului sau pitaya este un fruct tropical dulce și crocant. Planta din care provine fructul este de fapt un tip de cactus din genul Hylocereus, care include aproximativ 20 de specii diferite. Popular inițial în sud-estul Asiei și America Latină, fructul dragonului este acum cultivat și savurat în toată lumea.
Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitatDespre Titanic s-a vorbit atât de mult încât se știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat cu oamenii de acolo. Datorită meniurilor recuperate în urma tragediei, s-a aflat chiar și ce au mâncat pasagerii la ultimele lor mese de la bordul navei. Iată ce a conținut ultima cină de pe Titanic.
Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impactMangostanul violet este un fruct originar din sud-estul Asiei iubit pentru aroma sa tropicală dulce și acidulată. Fructele de mangostan sunt mici, rotunde și violete, cu un capăt verde de tulpină și sepal. În interior, are mai multe secțiuni individuale de fructe suculente, care sunt delicioase crude sau gătite în rețete dulci și sărate.
Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exoticUleiul de canola este din ce mai folosit în bucătărie. În ciuda popularității câștigate în ultima perioadă, acesta este adesea confundat cu uleiul de rapiță. Deși seamănă la culoare și la gust, cele două tipuri de ulei sunt diferite și doar unul dintre ele este comestibil.
Ce este uleiul de canola și la ce poate fi folositS-ar putea să fii surprinsă să afli că boabele de piper negru, alb și verde toate provin de la sămânța aceleiași plante. Variația de culoare provine din diferitele etape de dezvoltare și procesare. Boabele de piper provin din planta Piper nigrum, care este originară din India. Află mao multe despre cele 6 tipuri de piper comestibile.
Tipuri de piper comestibile. Beneficii pentru sănătatea organismului