Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași simpli. Chef Sorin Gonţea ne-a arătat într-un nou episod al emisiunii BeautiFood | Sezonul 3 cum preparăm acest delicios mousse de ciocolată.
Dacă numele francez al acestui desert te-a păcălit, făcându-te să crezi că este o reţetă complicată, vei afla acum că mousse-ul de ciocolată este unul dintre cele mai ușor de făcut deserturi.
Spuma este ușoară și aerată, dar bogată și cu gust intens de ciocolată. Este un desert elegant, ce poate fi pregătit din timp pentru a impresiona orice oaspeţi.
Noul sezon al emisiunii BeautiFood este disponibil în AntenaPLAY alături de episoadele sezoanelor anterioare. Dacă în BeautiFood | Sezonul 1 rețetele au fost preparate de Chef Roxana Blenche, iar în Sezonul 2 de Nobo, căștigătorul „Chefi fără limite”, acum gazda emisiunii este Chef Sorin Gonțea care ne va arăta cum se prepară 10 mâncăruri moderne și ușor de făcut.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
Pentru a prepara mousse de ciocolată cu fructe de pădure, îţi recomandăm să foloseşti ciocolată de bună calitate. O ciocolată de gătit, dulce-amăruie, e perfectă pentru deserturi, cu minim 75% cacao, te va asigura că mousse-ul are un gust bogat și nu prea dulce.
Foloseşte o smântână pentru frişcă din lapte. Smântâna pentru frișcă trebuie ținută la frigider 24 de ore înainte de a o bate. Dacă ai o cantitate mai mare, poţi folosi frişca şi pentru a orna mousse-ul.
Cele mai frecvente fructe folosite în combinație cu ciocolata sunt: căpșunile, zmeura, fructele de pădure, coacăzele, afinele, portocalele, bananele sau ananasul (proaspăt).
Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu fructe de pădure
Mod de preparare
Poți prepara mousse de ciocolată cu fructe de pădure din doar trei ingrediente, într-un timp foarte scurt. Acest desert va fi la fel de gustos și pufos ca cel care necesită timp și materie primă mai consistentă. Respectă recomandările oferite de Chef Sorin Gonțea și tehnica de lucru, iar la final vei avea un desert elegant și delicios.
Pasul 1 – se topește ciocolata
Pregătește un vas la bain marie. Pune o cratiță cu puțină apă pe foc și un castron deasupra în care vei topi ciocolata.
Taie mărunt ciocolata pentru a se topi mai repede. Când apa aproape a început să fiarbă, iar aburii încălzesc castronul, pune în el bucățile de ciocolată.
Atunci când începe să se topească, adaugă 100 ml smântână pentru frișcă LaDORNA și amestecă.
Ciocolata se va topi în câteva minute, nu uita să mesteci din când în când în castron. După ce s-a topit, oprește focul și lasă castronul cu ciocolată la răcit pentru circa 15 minute.
Ciocolata topită trebuie să fie la temperatura camerei când o vei amesteca cu frișca. Altfel, dacă încă este caldă va topi frișca.
Între timp, cât stă la răcit, pregătește frișca.
Pasul 2 – se bate frișca
Pune 300 ml de smântână pentru frișcă LaDORNA în bolul mixerului și bate mai întâi la viteză mică apoi la viteză mare. Când ai obținut consistența normală, pentru frișcă oprește mixerul.
În funcție de gustul fiecăruia, dacă vrei să obții un mousse de ciocolată cu fructe de pădure ceva mai dulce, poți adăuga puțin zahăr pudră în frișcă înainte de a opri mixerul, pentru a se amesteca încă câteva secunde.
Pasul 3 – se amestecă și se ornează
Toarnă frișca peste ciocolata topită și amestecă cu grijă folosind o spatulă ca să se omogenizeze bine. Vei obține o compoziție cu o textură foarte cremoasă și foarte fină, foarte aerată.
Pune compoziția într-un poș, iar cu ajutorul acestuia pune-o în paharele în care vei servi mousse-ul de ciocolată.
Poți să mai razi câțiva fulgi de ciocolată deasupra, pentru efect artistic.
La final, ornează cu câteva fructe și dă-l la rece pentru 30 – 60 de minute.
Savurează din plin alături de cei dragi!