Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol de culori și arome deosebite, dar și texturi diferite.

Maria Udrea
Publicat: 5 iulie 2024, 08:06

Galerie foto

Prăjitura se lasă la rece 1-2 ore pentru a se întrepătrundă aromele / Profimedia Images

Această prăjitură este o adevărată încântare pentru iubitorii de fructe de pădure și texturi delicate. Combinația între foi de pandișpan pufoase și cremele fine de mure și zmeură creează un desert rafinat, potrivit pentru orice ocazie specială. Prăjitura nu este doar o încântare pentru papilele gustative. Este și o adevărată operă de artă culinară, perfectă pentru a impresiona oaspeții la orice sărbătoare sau eveniment special.

Citește și

Gustul prăjiturii este echilibrat între dulce și acrișor, cu arome intense de mure și zmeură. Foile de pandișpan sunt pufoase, iar cremele ușoare, dar ferme datorită gelatinei se așază perfect simetric între ele. Prăjitura are un aspect elegant și atrăgător, cu straturi distincte de cremă colorată și decor proaspăt.

Tot din categoria deserturilor de vară pline de savoare și culoare, în care se combină cele două fructe mai poți încerca și rețeta de tort cu mure și zmeură. Dar până atunci poți prepara rețeta de Prăjitură cu zmeură și mure, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara cele trei foi de pandișpan care vor sta la baza prăjiturii. Poți prepara aluatul separat, pentru fiecare foaie în parte. Însă dacă îți este mai ușor, prepari tot aluatul odată și îl împarți în trei.

Cum prepari foile de pandișpan pentru prăjitură cu zmeură și mure

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile presărate cu un praf de sare până când obții o spumă tare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o bezea lucioasă. Încorporează gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.

Amestecă făina cu praful de copt și zahărul vanilat, apoi trece-le prin sită peste compoziția de ouă. Încorporează-le ușor cu o spatulă.

Întinde aluatul într-o tavă de 23/36 tapetată cu hârtie de copt.

Coace pandișpanul timp de 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Lasă-l să se răcească complet, apoi taie-l în trei foi egale. poți prepara din start trei foi subțiri de pandișpan.

Cum prepari crema de zmeură

Pune deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă. Le vei folosi pentru decor.

Pune zmeura și zahărul într-o crăticioară și gătește-le la foc mediu până când zmeura se desface și se obține un sirop gros. Pasează compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul să se răcească.

Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și bate frișca până când devine fermă.

Amestecă brânza mascarpone cu piureul de zmeură răcit. Încălzește gelatina până se dizolvă complet, apoi încorporeaz-o în amestecul de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.

Cum prepari crema de mure

Pune și de aici deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă, pentru a le folosi la decor.

Pune murele și zahărul într-o crăticioară și fierbe-le la foc mediu, precum la pasul anterior. Trece compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul de mure să se răcească.

Hidratează gelatina, mixează frișca până devine fermă și amestecă crema mascarpone cu piureul de zmeură răcit.

Dizolvă gelatina pe baie de aburi, apoi încorporeaz-o în compoziția de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.

Cum montezi delicioasa prăjitură cu zmeură și mure

Așază prima foaie de pandișpan pe un platou. Întinde uniform crema de zmeură peste aceasta.

Așază a doua foaie de pandișpan deasupra. Întinde crema de mure deasupra și acoperă cu a treia foaie de pandișpan.

Pune prăjitura în frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte, pentru a se întări cremele și a se întrepătrunde aromele.

Pentru decorare amestecă ingredientele date deoparte de la creme până când obții o compoziție cremoasă. Decorează prăjitura cu această compoziție, folosind un dispozitiv special. Apoi presară fructe.

Dacă mai dorești și alte rețete de torturi cu fructe, mai poți încerca rețeta de tort cu fructe, cremă de mascarpone și glazură de ciocolată neagră.

Citește și
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat
Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
5 octombrie, 08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
5 octombrie, 06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
4 octombrie, 07:58
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
4 octombrie, 06:49
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
3 octombrie, 08:12
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
3 octombrie, 05:12
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
2 octombrie, 08:36
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor
2 octombrie, 06:45
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...

Parteneri

Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
O bătrână din Bacău a pus pe jar poliţia, după ce a sunat la 112 ţipând disperată. Agenţii au avut o surpriză când au ajuns
O bătrână din Bacău a pus pe jar poliţia, după ce a sunat la 112 ţipând disperată. Agenţii au avut o surpriză când au ajuns
Prima reacţie a femeii care l-a adus în pragul disperării pe Gigi Becali, după ce a fost prinsă băută la volan
Prima reacţie a femeii care l-a adus în pragul disperării pe Gigi Becali, după ce a fost prinsă băută la volan
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat. Ce au găsit experții lângă celebra epavă
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat. Ce au găsit experții lângă celebra epavă
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
fresh

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere