Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol de culori și arome deosebite, dar și texturi diferite.
Galerie foto
Această prăjitură este o adevărată încântare pentru iubitorii de fructe de pădure și texturi delicate. Combinația între foi de pandișpan pufoase și cremele fine de mure și zmeură creează un desert rafinat, potrivit pentru orice ocazie specială. Prăjitura nu este doar o încântare pentru papilele gustative. Este și o adevărată operă de artă culinară, perfectă pentru a impresiona oaspeții la orice sărbătoare sau eveniment special.
Gustul prăjiturii este echilibrat între dulce și acrișor, cu arome intense de mure și zmeură. Foile de pandișpan sunt pufoase, iar cremele ușoare, dar ferme datorită gelatinei se așază perfect simetric între ele. Prăjitura are un aspect elegant și atrăgător, cu straturi distincte de cremă colorată și decor proaspăt.
Tot din categoria deserturilor de vară pline de savoare și culoare, în care se combină cele două fructe mai poți încerca și rețeta de tort cu mure și zmeură. Dar până atunci poți prepara rețeta de Prăjitură cu zmeură și mure, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara cele trei foi de pandișpan care vor sta la baza prăjiturii. Poți prepara aluatul separat, pentru fiecare foaie în parte. Însă dacă îți este mai ușor, prepari tot aluatul odată și îl împarți în trei.
Cum prepari foile de pandișpan pentru prăjitură cu zmeură și mure
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile presărate cu un praf de sare până când obții o spumă tare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o bezea lucioasă. Încorporează gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.
Amestecă făina cu praful de copt și zahărul vanilat, apoi trece-le prin sită peste compoziția de ouă. Încorporează-le ușor cu o spatulă.
Întinde aluatul într-o tavă de 23/36 tapetată cu hârtie de copt.
Coace pandișpanul timp de 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Lasă-l să se răcească complet, apoi taie-l în trei foi egale. poți prepara din start trei foi subțiri de pandișpan.
Cum prepari crema de zmeură
Pune deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă. Le vei folosi pentru decor.
Pune zmeura și zahărul într-o crăticioară și gătește-le la foc mediu până când zmeura se desface și se obține un sirop gros. Pasează compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul să se răcească.
Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și bate frișca până când devine fermă.
Amestecă brânza mascarpone cu piureul de zmeură răcit. Încălzește gelatina până se dizolvă complet, apoi încorporeaz-o în amestecul de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.
Cum prepari crema de mure
Pune și de aici deoparte 2 linguri de mascarpone și 3-4 linguri de frișcă lichidă, pentru a le folosi la decor.
Pune murele și zahărul într-o crăticioară și fierbe-le la foc mediu, precum la pasul anterior. Trece compoziția printr-o sită pentru a îndepărta semințele și lasă piureul de mure să se răcească.
Hidratează gelatina, mixează frișca până devine fermă și amestecă crema mascarpone cu piureul de zmeură răcit.
Dizolvă gelatina pe baie de aburi, apoi încorporeaz-o în compoziția de mascarpone și zmeură. Adaugă frișca bătută și amestecă ușor până la omogenizare.
Cum montezi delicioasa prăjitură cu zmeură și mure
Așază prima foaie de pandișpan pe un platou. Întinde uniform crema de zmeură peste aceasta.
Așază a doua foaie de pandișpan deasupra. Întinde crema de mure deasupra și acoperă cu a treia foaie de pandișpan.
Pune prăjitura în frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte, pentru a se întări cremele și a se întrepătrunde aromele.
Pentru decorare amestecă ingredientele date deoparte de la creme până când obții o compoziție cremoasă. Decorează prăjitura cu această compoziție, folosind un dispozitiv special. Apoi presară fructe.
Dacă mai dorești și alte rețete de torturi cu fructe, mai poți încerca rețeta de tort cu fructe, cremă de mascarpone și glazură de ciocolată neagră.