Descoperă rețete delicioase de aperitive pe HelloTaste.ro. Îți oferim idei deosebite, spectaculoase, simple sau rapide, gata de pus în practică în propria bucătărie.
Când spui humus te gândești la pită, nu? Acesta nu este singurul preparat care poate acompania deliciosul humus născut în Orientul Mijlociu. Iată cu ce se mănâncă humusul pentru a te bucura de o masă copioasă.
Cu ce se mănâncă humusul. Idei de combinații delicioasePentru un platou festiv cu cât mai multe aperitive delicioase și frumos colorate, poți prepara și o rețetă de chec aperitiv.
Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măslineDacă nu mai știi ce să pregătești pentru un platou cu aperitive, îți oferim o rețetă interesantă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.
Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperciRețeta de salată boeuf cu piept de pui și mazăre este ușor de făcut, gustoasă, cu un conținut caloric scăzut, dar totuși hrănitoare. Amestecul de legume cu carne legat cu puțină maioneză este perfect pentru mesele de sărbători sau atunci când ai o masă specială în familie.
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre nu este doar gustoasă, ci și foarte hrănitoareSalata boeuf cu carne de porc este o variantă gustoasă pentru mesele tale de sărbătoare indiferent că vorbim despre Revelion, aniversări sau petreceri în familie. Are un aspect festiv și un gust delicios.
Salata boeuf cu carne de porc. Rețeta rapidă pentru sărbătoriRăcituri de porc sau piftie de porc sunt denumirile unei rețete tradiționale preparată din carne de porc cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este o tradiție ca preparatele din carne de porc să se consume la sărbătorile de iarnă, care preced după sărbătoarea de Ignat, a sacrificării porcilor.
Răcituri de porc sau piftie de porc. Rețetă tradiționalăDacă îți plac jumările și obișnuiești să le consumi în mod clasic sau incluse în preparate culinare, încearcă și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardeleneascăMasa de Crăciun nu ar fi completă fără câteva feliuțe de slănină afumată cu boia. O poți cumpăra de la magazin, dar de ce să nu o faci chiar la tine acasă? Odată ce vei încerca nu vei mai vrea să încerci altfel de slănină.
Cum să faci slănină afumată. Rețeta de pe vremea buniciiDintre rețetele cu carne de porc preparate în preajma sărbătorilor de iarnă rețeta de jumări de porc este cea mai ușoară. Dacă nu ai încercat-o încă, nu mai ezita, pentru că jumările preparate în casă sunt cele mai gustoase.
Jumări de porc. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnăÎn ton cu specificul sărbătorii de Crăciun este și rețeta de coroniță din carne tocată în foietaj. Se prepară ușor, din ingrediente simple, va fi gustoasă și va arăta perfect pe un platou festiv.
Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de CrăciunPentru micul dejun din zilele de post, sau pentru platoul cu aperitive, merită preparată rețeta de pate de năut cu ciuperci. Este gustoasă, este sățioasă, dar și foarte sănătoasă și hrănitoare.
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savurosChifteluțele de pui sunt de nerefuzat, mai ales în rândul copiilor. Însă un platou cu chifteluțe de pui în crustă de semințe cucerește instant atât papilele cât și privirile.
Chifteluțe de pui în crustă de semințe. O rețetă simplă și delicioasăDacă adori salata de vinete, dar și hummusul, deopotrivă, amestecă-le și vei obține un gust deosebit de hummus cu vinete.
Hummus cu vinete. O combinație delicioasă, de postDacă adori chiftelele și ești în căutarea unor rețete interesante, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de chiftele de linte și ciuperci. Sunt gustoase și hrănitoare, se prepară din ingrediente simple și vegetale fiind ideale pentru perioadele de post.
Chiftele de linte și ciuperci, gustoase și hrănitoarePentru gustări delicioase din zilele de post sau pentru un platou cu aperitive, merită preparată și rețeta de pate de măsline cu capere. Măslinele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive pentru că sunt foarte gustoase și versatile. Se pot consuma alături de oricare alte ingrediente: legume, brânzeturi, salate și multe altele.
Pate de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de postDacă dorești să poposești pentru inspirația culinară și în bucătăriile altor popoare, încearcă rețeta de chifteluțe din năut cunoscute sub denumirea de Falafel. Este o rețetă din bucătăria libaneză.
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năutȚi-ai propus să ții post, dar nu ai idee ce să mai gătești pentru a diversifica meniurile? Încearcă o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane pentru una dintre gustările zilei.
Chiftele de cartofi cu legume mexicaneDacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat.
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparatPentru una dintre gustările zilei prepară o rețetă simplă și rapidă de bruschette cu roșii și măsline. Este o combinație de ingrediente care te va cuceri de cum îi vei descoperi gustul.
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplăDacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, încearcă rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte și pentru perioadele de post.
Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte pentru zilele de postPoți face bruschete cu ricotta și porumb atunci când vrei o gustare rapidă, în diminețile de weekend când iei un mic-dejun târziu sau la o cină pe care o vrei diferită.
Bruschete cu ricotta și porumb. Combinația care te va cuceri de la prima înghițiturăDacă te întrebi ce poți să mai prepari din conopidă, îți oferim o rețetă de salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru una dintre gustările zilei.
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasăPentru că este sezonul ei, al conopidei, nu ezita s-o incluzi în alimentația ta zilnică pentru a profita din plin de proprietățile acesteia. Îți oferim în acest scop o rețetă de conopidă gratinată. Este o rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă.
Conopidă gratinată. Rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasăArepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian. Sunt prăjituri din făină de porumb, cu brânză care pot fi servite la micul dejun, ca gustare de după-amiază sau o cină ușoară.
Arepas cu brânză. Preparatul columbian pe care trebuie să îl încerciDacă îți plac preparatele cu conopidă, nu ezita să încerci și rețeta de sufleu de conopidă cu brânză sărată. Este o rețetă simplă și gustoasă, inspirată din bucătăria franțuzească.
Sufleu de conopidă cu brânză sărată. Rețetă simplă și gustoasăPentru una dintre gustările zilei, sau pentru o masă principală din zi, îți recomandăm o rețetă de budincă de conopidă cu brânză. Este foarte ușor de preparat, iar conopida este pusă maxim în valoare pe lângă celelalte ingrediente.
Budincă de conopidă cu brânză. Alegerea perfectă pentru o masă delicioasăUna dintre cele mai simple rețete cu conopidă, dar și mult îndrăgită de gurmanzi, este rețeta de conopidă pane. Este o rețetă de aperitiv delicios, ușor de preparat și cu ingrediente puține.
Conopidă pane. Un aperitiv simplu și gustosBruschetele sunt simplu, ușor și rapide de preparat. Aceste aperitive sunt extrem de delicioase, mai ales dacă folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Îți oferim 4 rețete simple de bruschete cu ton pe care să le prepari atunci când ai invitați la masă.
4 rețete de bruschete cu ton. Aperitive simple și rapideDacă vrei să testezi gustul verzei murate și în alte preparate decât în clasicele sarmale, îți oferim o rețetă de ștrudel cu varză murată și bacon afumat.
Ștrudel cu varză murată și bacon afumatEști în căutarea unor rețete de aperitive simple și gustoase, bune de savurat când stai la povești cu familia și prietenii? Trece pe listă și rețeta de spirale cu șuncă și cașcaval, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Spirale cu șuncă și cașcaval. Un aperitiv simplu și gustosQuiche Lorraine este o tartă sărată specifică bucătăriei franțuzești, însă originea ei este de fapt germană. Prima dată s-a preparat în regatul medieval Lothringen, sub stăpânire germană, pe care francezii l-au redenumit ulterior Lorraine. Cuvântul „quiche” provine din germanul „Kuchen”, adică prăjitură.
Quiche Lorraine, tarta savuroasă a francezilor. Cum sa o faci la tine acasăCând nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.
Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturileMelitzanopita este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare grecești. Este o plăcintă cu vinete pe care o vei găsi în aproape toate patiseriile. Poate fi un aperitiv sau chiar o masă principală, dacă ești pe fugă și vrei să savurezi ceva gustos și sățios.
Melitzanopita, plăcinta cu vinete a grecilor. Află rețetaSalata de vinete cu maioneză sau fără? Nu știm care este preferata ta, dar trebuie să încerci măcar o dată rețeta propusă de noi. Este mult mai cremoasă decât cea simplă și are un gust aparte.
Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetăDacă îți plac gustările sub formă de budincă, servite calde sau reci, îți oferim o delicioasă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Rețeta este simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.
Budincă de dovlecei cu brânză și busuiocNu rata sezonul dovleceilor de grădină, fără a te răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. Include-i în rețete de salate, chiftele, supe-creme sau de mâncăruri scăzute. Vor oferi acestora atât gust delicios cât și textură și consistență. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, perfecți pentru gustări savuroase.
Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezanBucătăria franțuzească este considerată cea mai rafinată din lume, indiferent dacă vorbim despre preparate sofisticate sau o simplă rețetă de omletă. Chiar și aceasta din urmă este considerată a fi mult mai gustoasă, dacă este făcută după rețeta bucătarilor francezi. Descoperă cum să faci cea mai bună omletă franțuzească în propria bucătărie.
Cum să faci cea mai bună omletă franțuzească la tine acasăDacă ții post sau vrei să iei o pauză de la mâncat carne, îți propunem o rețetă de chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și sunt foarte hrănitoarePentru zilele în care îți dorești să faci o gustare rapidă, delicioasă și sățioasă poți șă alegi bulete de cașcaval. Le poți face doar din cașcaval sau poți adăuga și puțină brânză pentru un gust mai bun.
Bulete de cașcaval. Aperitivul care se face simplu și rapidNu mai știi ce să prepari la micul dejun? Vrei să ai o alimentație bogată și echilibrată, dar nu ești fan legume? Iată cum poți integra alimente bogate în vitamine, cu un aport mare de minerale, fără să le simți gustul. Încearcă această rețetă de aluat pentru clătite cu spanac.
Aluat pentru clătite cu spanac sau o altă variană de mic dejun sănătosAceastă rețetă de muffins cu legume este ideală pentru momentele când vrei să diversifici meniul pentru prima parte a zilei. Aceasta este ideală și atunci când ai copii mici. Forma de brioșă permite consumul cu ușurință chiar și de către cele mai mici mânuțe.
Rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copiosDacă ai invitați și vrei să-i impresionezi cu niște aperitive deosebite sau dacă vrei să ai niște gustări la îndemână, poți să încerci să faci coșulețe din foietaj. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de masă, de la mic dejun la gustările dintre mese, sau chiar la cină când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie.
Coșulețe din foietaj, aperitive pentru toate gusturileAceastă rețetă de ouă umplute îți amintește și ție de gustul copilăriei? La fiecare eveniment festiv, ouăle umplute stăteau la loc de cinste pe față. De multe ori îi ceream mamei să le facă și atunci când nu aveam de sărbătorit, dar nu erau atât de simplu de preparat și trebuia să aștept gustul lor până la următorul mare eveniment din familie.
Rețetă de ouă umplute cu ton, un aperitiv gustos și sănătos