Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile
Când nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.
Poți face roșii umplute cu brânză atât proaspete, cât și la cuptor. Pot fi folosite orice soi de roșii, dar este de preferat să fie cât mai bine coapte, fără să fie moi, cu pulpă cărnoasă și zemoasă. Din pulpa pe care o scoți din roșii, pentru a face loc unei alte umpluturi, poți prepara un sos delicios, le poți folosi la paste, ciorbe sau tocănițe.
Iată 5 rețete de roșii umplute cu brânză pe care să le încerci când ai poftă de un preparat mai deosebit, dar ușor de preparat.
Roșii umplute cu brânză la cuptor
Cel mai bine este să folosești roșii foarte bine coapte, pentru că pulpa lor este mai zemoasă și mult mai aromată.
Ingrediente
- 4 roșii mari și coapte
- 150 g brânza feta
- 1 ceapă mică
- 2 fire de pătrunjel
- 50 g pesmet.
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzește la 170°C. Roșiile se spală bine și se taie capacul de sus. Cu o linguriță mică, se scot cu grijă sâmburii și pulpa roșiei și se pun în vase separate.
Pulpa se taie bucăți mici și se amestecă cu brânza feta mărunțită, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt și pesmetul. Se amestecă bine și apoi compoziția se pune compoziția înăuntrul roșiilor. Se presară puțin pesmet deasupra.
Roșii umplute cu brânză și usturoi
Dacă vrei ca roșiile tale umplute cu brânză să aibă mai mult parfum și să fie și puțin picante, usturoiul este cel mai potrivit ingrediente. Descoperă și câteva trucuri pentru curățarea usturoiului, care vor face gătitul mult mai ușor.
Ingrediente
- 1 roșie mare (recomandarea noastră este să folosești soiul ”inimă de bou”)
- 70 g brânză răzuită
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de maioneză
- 1 praz de sare
- pătrunjel proaspăt tocat.
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu usturoiul și maioneza până se omogenizează. Se asezonează cu sare, dacă este necesar. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Se taie capacul roșiilor, se scoate o parte din pulpă și se amestecă cu brânza. Amestecul de brânză se pune în interiorul roșiei.
Roșii umplute cu brânză și ouă
Roșiile umplute cu brânză și ouă se combină perfect cu orice fel de preparat din cartofi, cu o salată verde, cu cașcaval pane.
Ingrediente
- 4 linguri de ulei de măsline
- 8 roșii
- 4 ouă
- 100 g cașcaval rasă
- pătrunjel proaspăt tocat
- 40 g pesmet
- sare
- 1 ardei proaspăt tocat mărunt
- ceapă verde tocată mărunt.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se unge o tavă de copt cu ulei de măsline. Se spală roșiile și li se taie un capac. Se scot semințele.
Se pun la distanță egală una de cealaltă în tava de copt. Se amestecă ouăle cu brânza, pătrunjelul și pesmetul și se condimentează cu sare și piper. Se toarnă amestecul de ouă în roșii, se presară puțin ulei și se coc la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se pun la loc capacele de roșii cu 5 minute înainte de a le scoate din cuptor. Se servesc cu ceapă verde tocată deasupra.
Roșii cherry umplute cu brânză
Roșiile cherry umplute cu brânză sunt un mod mai interesant de a servi două ingrediente simple și gustoase.
Ingrediente
- 300 g roșii cherry
- 100 g brânză feta mărunțită
- 1 ceapă roșie tocată mărunt
- 100 ml ulei de măsline
- 50 ml oțet de vin roșu
- 1 lingură de oregano uscat
- sare
- piper.
Mod de preparare
Se taie o felie subțire de pe vârful fiecărei roșii. Se scoate pulpa și se aruncă sau se păstrează pentru alte preparate. Se răstoarnă roșiile pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Se amestecă brânza cu ceapa, iar compoziția se pune pune în roșii.
Într-un castron mic, se amestecă uleiul, oțetul, oregano, sarea și piperul. Apoi, se pune peste roșii. Se dau la frigider pentru 30 de minute sau până când sunt gata de servire.
Roșii umplute cu brânză feta
Dacă îți place combinația de roșii și brânză atunci trebuie să încerci acest preparat. Se face foarte ușor și arată mult mai apetisant decât dacă ai pune pe o farfurie câteva felii de roșii și cubulețe de brânză feta.
Ingrediente
- 6 roșii bine coapte
- 300 g cremă de brânză moale
- 70 g brânză feta mărunțită
- 50 g smântână
- 1 ceapa verde, tocată mărunt
- 3/4 linguriță de suc de lămâie
- 1 praf de oregano uscat
- piper măcinat grosier.
Mod de preparare
Se taie o felie subțire de pe vârful fiecărei roșii. Se scoate pulpa și se păstrează pentru alte feluri de mâncare. Se răstoarnă roșiile pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Într-un castron, se mixează crema de brânză, brânza feta, smântâna, ceapa, sucul de lămâie și oregano până se omogenizează. Se pune amestecul cu o lingură în roșii. Se presară cu piper. Se dau la rece până la servire.