Supă cremă de pește cu legume. Rețetă pentru un plus de sănătate
Dacă obișnuiești să prepari supe creme de legume și dacă adori preparatele cu pește, combină-le în aceeași rețetă pentru un plus de sănătate. Îți recomandăm să încerci rețeta de supă cremă de pește cu legume, foarte gustoasă și sățioasă.
Supele cremă sunt și gustoase, și consistente, pentru că reunesc în conținutul lor mai multe gusturi și arome. Poți adăuga în conținutul lor choar și legumele cu care nu te împaci în mod deosebit. Combinate cu alte ingrediente și pasate nu vor influența gustul acestora. Chiar și pe copii îi poți cuceri cu o supă cremă în care poți adăuga și ingredientele pe care nu le consumă de obicei.
Cât despre peștele adăugat în supă cremă, acesta va aduce, cu siguranță și un plus de sănătate. Poți opta pentru tipul de pește preferat, ca și pentru legume. Nu adăuga foarte multe legume, pentru a nu influența foarte mult gustul peștelui.
Tot din categoria rețetelor de supe și ciorbe cu pește îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ciorbă de perișoare din pește. În continuare poți urmări rețeta detaliatră cu listă de ingrediente și pași necesari pentru supă cremă de pește cu legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea peșteui pe care îl dezosezi cu mare atenție și îi îndepărtezi solzii,dacă are. Apoi porționezi peștele în bucăți mai mici pe care le condimentezi cu sare și piper și le lași deoparte până când pregătești legumele.
Cum prepari supă cremă de pește cu legume
După ce ai pregătit peștele, poți continua cu pregătirea celorlalte ingrediente. Curăța ceapa și morcovul, clătește-le cu apă rece, apoi toacă-le în fâșii pentru a se pătrunde mai uniform și mai bine. Pune o tigaie cu puțin ulei pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească și adaugă legumele. Lasă-le să se călească ușor. Presără și puțină sare pentru a se înmuia cât mai bine și mai rapid, dar și pentru a le accentua gustul.
Apoi adaugă bucățile de pește și prepară-le împreună cu lșegumele, întoarcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă. Pune deoparte 2-3 bucăți de pește întregi pentru servire. De la celelalte bucăți de pește este indicat să îndepărtezi pielea, înainte de a le adăuga în supă.
Adaugă apă fierbinte peste toate aceste ingrediente și lasă-le la fiert. Curăță cartoful, cătește-l și toacă-l în cuburi, apoi adaugă-l peste celelalte ingrediente. Fierbe-l împreună cu acestea pentru aproximativ 15-20 de minute.
După fierbere pasează ingredientele folosind un blender vertical. Adaugă smântâna lichidă și mai fierbe supa cremă pentru 7-8 minute, adăugând și condimente după gust.
Pentru a garnisi supa cremă în timpul servirii, vei da deoparte și câteva bucăți de morcov trase ușor la tigaie, dar și cuburi de cartofi fierte. Însă poți servi delicioasa supă cremă de pește cu legume adăugând și crutoane aromate.
Mai poți adăuga la final de fierbere sau chiar în timpul servirii și verdeață proaspătă, tocată mărunt.
Descoperă și o rețetă de plăcintă cu pește și cartofi, denumită „Plăcinta pescarului.”