Tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Această rețetă simplă de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie este ideală pentru a te bucura de prospețimea fructelor de sezon și de gustul cremos al brânzei mascarpone. Va impresiona cu siguranță prin aspectul său elegant și apetisant și gustul său rafinat. Crusta fragedă de tartă se combină armonios cu crema de mascarpone bogată și prospețimea suculentă a fructelor de sezon.

Maria Udrea
Publicat: 4 iulie 2024, 06:48

Galerie foto

Crema de mascarpone se aromatizează cu vanilie / Shutterstock

Gustul tartei este delicios și echilibrat. Dulceața subtilă a cremei de mascarpone este completată de gustul acrișor al fructelor proaspete și de efectul crocant al crustei. Aromele se combină armonios, având o notă plăcută de vanilie din crema de mascarpone și mireasma naturală a fructelor de sezon.

Citește și

Tarta este perfectă de preparat pentru a-ți răsfăța familia în momentele dulci ale zilei. Dar poate fi preparată și pentru diverse ocazii festive. Poți opta pentru o combinație din fructele preferate. Iar mai târziu, în sezonul rece, poți folosi fructe congelate sau din compot.

Descoperă și o rețetă de tartă cu vanilie și fructe, la fel de gustoasă, aspectuoasă și aromată. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru tarta cu fructe și cremă de mascarpone.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul fraged care se va coace separat de celelalte elemente ale tartei. În timpul coacerii acestuia vei prepara crema și vei pregăti toate fructele.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu mix de fructe

Într-un bol mare amestecă făina trecută prin sită cu zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece, tăiat în cubulețe și frământă rapid ingredientele până când obții un amestec mărunt și nisipos.

Adaugă oul și amestecă până când aluatul începe să devină compact.

Adună aluatul într-o bilă, înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Întinde aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3-4 mm.

Transferă foaia de aluat într-o formă de tartă și presează ușor aluatul în formă. Înlătură excesul de pe margini. Înțeapă aluatul cu o furculiță la bază și pe margini pentru a evita formarea bulelor în timpul coacerii.

Așază în interiorul aluatului o hârtie de copt și presară boabe de fasole sau de năut. Pune tava în cuptor și coace crusta de tartă timp de 15-20 de minute. Apoi îndepărtează hârtia de copt și boabele și mai coace încă 5-10 minute

Cum prepari crema de mascarpone

Pune brânza mascarpone într-un bol încăpător și adaugă peste ea zahărul pudră și extractul de vanilie. Amestecă-le până când obții o cremă fină și omogenă.

Într-un alt bol, adaugă smântâna pentru frișcă rece, abia scoasă din frigider. Mixeaz-o energic până când obții o frișcă fermă.

Încorporează smântâna bătută în crema de mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă până la omogenizare.

Cum formezi delicioasa tartă cu mix de fructe

Lasă crusta de tartă să se răcească complet  apoi întinde crema de mascarpone uniform în interiorul ei.

Așază fructele proaspete pe deasupra cremei de mascarpone, alternându-le în funcție de culori. Poți folosi diverse combinații de fructe pentru a adăuga culoare și textură.

Pune tarta la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când crema de mascarpone se întărește.

Servește tarta rece, tăiată în bucăți generoase.

Dacă mai dorești și alte variante de tarte, poți încerca rețeta de tartă cu lămâie și brandy, inspirată din bucătăria franțuzească.

Citește și
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Te-ar mai putea interesa și
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
4 octombrie, 07:58
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
4 octombrie, 06:49
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
3 octombrie, 08:12
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
3 octombrie, 05:12
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
2 octombrie, 08:36
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor
2 octombrie, 06:45
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...

Parteneri

Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: „Un om cu suflet mare”
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: „Un om cu suflet mare”
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat. Ce au găsit experții lângă celebra epavă
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat. Ce au găsit experții lângă celebra epavă
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
fresh

Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem

Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos