Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Dintre rețetele cu fructe cele mai populare în bucătăria românească sunt tartele. Dacă și tu le adori, îți oferim mai jos o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți. Este un desert gustos și aspectuos ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Tartă este un desert simplu, constând dintr-o crustă (de obicei, de aluat fraged) umplută cu diverse ingrediente. Tartele pot fi dulci sau sărate. Iar versatilitatea lor le face un desert sau un fel principal popular în bucătăriile din întreaga lume.
Astăzi, tartele sunt foarte populare în întreaga lume, fiind un desert sau fel principal versatil, potrivit pentru orice ocazie. De la cofetăriile franțuzești până la mesele de sărbătoare, tarta este apreciată pentru echilibrul său de arome și texturi.
Din categoria tartelor sărate îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu legume și brânză. Iar mai jos poți urmări rețeta pas cu pas pentru a prepara și tu delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea aluatului fraged pentru tartă. Aluatul nu necesită coacere separată, însă după frământare necesită un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp vei pregăti compoziția de brânză și celelalte ingrediente.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu zmeură și cremă de brânză
Trece făina prin sită într-un bol încăpător și adaugă peste ea sarea și zahărul pudră. Amestecă bine ingredientele apoi formează un loc adânc la mijloc. Adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi.
Folosește vârfurile degetelor și frământă rapid ingredientele până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Picură și câte puțină apă rece, până când se omogenizează aluatul. Dă formă de bilă aluatului, împachetează-l într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru minim 30 de minute.
Cum prepari crema de brânză și zmeura
Pune brânză în bolul mixerului și adaugă zahărul peste ea. Pornește mixerul și procesează ingredientele până când granulele de zahăr nu se mai simt.
Încorporează cele două ouă și smântâna lichidă, pe rând și omogenizează bine.
Trece făina prin sită și adau-go treptat în compoziția cu brânză. Încorporeaz-o amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată. Apoi adaugă vanilia și un praf de sare.
Cum formezi și coci delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi scoate aluatul de la rece și întinde-l într-o foaie circulară, mult mai mare decât diametrul tăvii.
Unge interiorul formei de tartă cu unt și așază aluatul în interiorul ei, îmbrăcând cu el atât baza cât și lateralele. Înțeapă-l la bază cu o furculiță și adaugă crema de brânză.
Deasupra presară zmeura și înfige-o ușor în crema de brânză. Mărunțește biscuiții și presară-i pe deasupra zmeurei.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa.
Dacă mai dorești și alte rețete de tarte cu fructe, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie.