Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Dintre rețetele cu fructe cele mai populare în bucătăria românească sunt tartele. Dacă și tu le adori, îți oferim mai jos o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți. Este un desert gustos și aspectuos ce cucerește atât papilele cât și privirile.

Maria Udrea
Publicat: 17 august 2024, 06:12

Galerie foto

Tarta se porționează bine după ce va sta la rece câteva ore / Shutterstock

Tartă este un desert simplu, constând dintr-o crustă (de obicei, de aluat fraged) umplută cu diverse ingrediente. Tartele pot fi dulci sau sărate. Iar versatilitatea lor le face un desert sau un fel principal popular în bucătăriile din întreaga lume.

Citește și

Astăzi, tartele sunt foarte populare în întreaga lume, fiind un desert sau fel principal versatil, potrivit pentru orice ocazie. De la cofetăriile franțuzești până la mesele de sărbătoare, tarta este apreciată pentru echilibrul său de arome și texturi.

Din categoria tartelor sărate îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu legume și brânză. Iar mai jos poți urmări rețeta pas cu pas pentru a prepara și tu delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea aluatului fraged pentru tartă. Aluatul nu necesită coacere separată, însă după frământare necesită un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp vei pregăti compoziția de brânză și celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu zmeură și cremă de brânză

Trece făina prin sită într-un bol încăpător și adaugă peste ea sarea și zahărul pudră. Amestecă bine ingredientele apoi formează un loc adânc la mijloc. Adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi.

Folosește vârfurile degetelor și frământă rapid ingredientele până când rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Picură și câte puțină apă rece, până când se omogenizează aluatul. Dă formă de bilă aluatului, împachetează-l într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru minim 30 de minute.

Cum prepari crema de brânză și zmeura

Pune brânză în bolul mixerului și adaugă zahărul peste ea. Pornește mixerul și procesează ingredientele până când granulele de zahăr nu se mai simt.

Încorporează cele două ouă și smântâna lichidă, pe rând și omogenizează bine.

Trece făina prin sită și adau-go treptat în compoziția cu brânză. Încorporeaz-o amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată. Apoi adaugă vanilia și un praf de sare.

Cum formezi și coci delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi scoate aluatul de la rece și întinde-l într-o foaie circulară, mult mai mare decât diametrul tăvii.

Unge interiorul formei de tartă cu unt și așază aluatul în interiorul ei, îmbrăcând cu el atât baza cât și lateralele. Înțeapă-l la bază cu o furculiță și adaugă crema de brânză.

Deasupra presară zmeura și înfige-o ușor în crema de brânză. Mărunțește biscuiții și presară-i pe deasupra zmeurei.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa tartă cu zmeură și cremă de brânză pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa.

Dacă mai dorești și alte rețete de tarte cu fructe, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros