Covrigei cu brânză și semințe. Rețetă pentru gustări crocante
Pentru gustări crocante și delicioase, avem pentru tine o rețetă de covrigei cu brânză și semințe, simplă și ușor de preparat.
Covrigeii de casă sunt mult mai gustoși și mai sănătoși decât cei pe care îi poți procura de la colț de stradă. Rețetele pentru covrigei sunt simple și în același timp versatile. Se prepară dintr-un aluat fraged, clasic, pe care îl poți adapta după propriul gust. În primul rând poți opta pentru tipul de grăsime agreat sau cel mai accesibil: ulei, unt sau untură. Îl poți prepara cu adaos de alte ingrediente în interior. Poți folosi brânzeturi, condimente, legume uscate, etc. Poți modela covrigeii simpli, în mod clasic, împletiți sau folosind forme speciale de decupat aluatul.
Poți prepara covrigeii și atunci când ai invitați și stați la povești sau urmăriți emisiunea preferată. Sunt delicioși serviți cu un pahar de bere, de vin sau unul de suc. Sunt ideali de preparat și pentru gustările din pauza de masă de la birou sau de la școală. Iar atunci când te hotărăști să îi prepari, poți prepara cantitate mai mare. Îi depozitezi în pungi de hârtie sau în cutii cu capace și îi păstrezi la loc răcoros.
Din aceeași categorie de gustări crocante și delicioase, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți aperitiv cu unt și brânză. Îi poți prepara în același timp cu delicioșii covrigei cu brânză și semințe, a căror rețetă o vei descoperi mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pregăti aluatul pentru covrigei, adună pe masa din bucătărie toate ingredientele și ustensilele de lucru. Pregătește și tava mare a cuptorului, în care așezi hârtie de copt.
Cum prepari aluatul pentru covrigei cu brânză și condimente
Pune untura sau untul într-un bol și topește-o la microunde sau pe baie de aburi. Apoi las-o să se tempereze puțin și adaugă peste ea smântâna, sarea și ouăle. Amestecă bine până când se omogenizează compoziția.
Opțional, poți adăuga o linguriță de boia de ardei iute sau dulce, turmeric, chili, oregano uscat, busuioc, cimbru, pudră de usturoi sau de ghimbir, etc. Apoi încorporează făina și amestecă până când obții un aluat compact. Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 2 ore.
Cum modelezi și coci covrigeii
Presară făină pe blatul de lucru și scoate aluatul din folia de prospețime. Întinde-l în strat mai gros de 4-5 mm, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Dacă ai o formă specială pentru covrigei, munca îți va fi ușurată.
Dacă nu ai acea formă, secționează aluatul în fâșii. Modelează fâșiile în șnururi subțiri și secționează-le în bucăți de aproximativ 5-6 cm. Ia capetele bucăților de șnururi și răsucește-le între ele, apoi aplică-le la mijlocul șnurului, dar la mică distanță între ele.
Pune covrigeii formați în tava de copt, unge-i cu ou și presară brânza răzuită și semințe. Coace delicioșii covrigei cu brânză și semințe pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Descoperă și o rețetă de pogăcele cu cașcaval, tot din categoria aluaturilor sărate, cu brânză.