Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Dacă obișnuiești să prepari eclere în casă și cauți variante mai interesante ale rețetei, îți oferim mai jos o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă. Crema de cocos este mai densă și va aduce o notă mai aromată desertului.

Maria Udrea
Publicat: 21 iunie 2024, 07:06 / Actualizat: 21 iunie 2024, 10:11

Galerie foto

Eclerele se glazurează cu ciocolată albă și nucă de cocos / Shutterstock

Eclerele sunt prăjituri franțuzești rafinate, iubite în întreaga lume pentru combinația lor de aluat crocant, cremă bogată și glazură dulce. Aluatul pentru eclere se folosește și la choux-uri sau la profiterole și este celebrul aluat opărit. Eclerele sunt perfecte a fi preparate pentru ocazii speciale sau pentru o simplă răsfățare în orice moment. Rețeta a fost creată la începutul secolului al XIX-lea. Cuvântul „éclair” înseamnă „fulger” în limba franceză. Probabil au fost denumite astfel datorită strălucirii glazurii sau pentru că sunt consumate rapid datorită gustului lor delicios.

Citește și

Crema pentru eclere, în mod clasic se prepară cu aromă de vanilie. Însă atunci când dorești și o altă aromă decât vanilia, poți apela și la crema de lămâie, de ciocolată sau alte creme preferate. Tot în mod clasic eclerele se glazurează cu ciocolată. Însă pot fi decorate și cu zahăr pudră, atunci când le dorești mai simple.

Descoperă și o rețetă de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară tot din aluatul opărit precum eclerele. Iar în continuare îți vom detalia rețeta eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului opărit, care necesită mai multe etape. În prima etapă se opărește făina într-o soluție din apă cu unt, iar în a doua etapă se încorporează ouăle în aluatul răcit.

Cum prepari aluatul pentru cojile de eclere cu cremă de cocos

Pune apa într-o crăticioară și adaugă un praf de sare și untul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă până la topirea untului. Lasă lichidul să atingă punctul de fierbere, micșorează intensitatea focului la minimum și adaugă toată făina odată.

Amestecă energic cu o spatulă până când făina absoarbe tot lichidul și aluatul devine omogen. Trage crăticioara deoparte de pe flacăra aragazului și lasă aluatul să se răcească. După răcirea completă încorporează în aluat, unul câte unul, cele patru ouă. Pune bolul cu aluatul opărit la rece pentru 30 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului. Pune aluatul într-un săculeț de decorat deserturi cu capăt stelat și formează eclerele în tavă, la distanțe de 2-3 cm unele față de altele.

Introdu tava în cuptor și coace cojile pentru eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coacem cojile  pentru alte 25-30 de minute la 180 de grade. Pe toată durata coacerii nu se deschide ușa cuptorului.

Descoperă și o rețetă de aluat pentru crustă de mini tarte.

Cum prepari crema de cocos cu ciocolată albă

Pune smântâna lichidă la încălzit, într-o crăticioară și topește ciocolata albă în ea. Oprește 2-3 linguri din compoziție pentru a decora eclerele. Restul compoziției las-o să se răcească, apoi o amesteci cu mascarpone și nuca de cocos. Oprește și din nuca de cocos aproximativ 50 de grame, tot pentru decor.

Cu ajutorul săculețului cu dui pentru decorat, adaugă crema în interiorul cojilor de eclere. Apoi decorează fiecare ecler cu crema de ciocolată albă, oprită și presară pe deasupra nucă de cocos.

Pune delicioasele eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă la rece până în momentul servirii.

Iar dacă mai dorești și altă rețetă de eclere, mai poți încerca, mai ales pentru un eveniment deosebit, rețeta de tort Karpatka.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros