Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Dacă obișnuiești să prepari eclere în casă și cauți variante mai interesante ale rețetei, îți oferim mai jos o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă. Crema de cocos este mai densă și va aduce o notă mai aromată desertului.

Maria Udrea
Publicat: 21 iunie 2024, 07:06 / Actualizat: 21 iunie 2024, 10:11

Galerie foto

Eclerele se glazurează cu ciocolată albă și nucă de cocos / Shutterstock

Eclerele sunt prăjituri franțuzești rafinate, iubite în întreaga lume pentru combinația lor de aluat crocant, cremă bogată și glazură dulce. Aluatul pentru eclere se folosește și la choux-uri sau la profiterole și este celebrul aluat opărit. Eclerele sunt perfecte a fi preparate pentru ocazii speciale sau pentru o simplă răsfățare în orice moment. Rețeta a fost creată la începutul secolului al XIX-lea. Cuvântul „éclair” înseamnă „fulger” în limba franceză. Probabil au fost denumite astfel datorită strălucirii glazurii sau pentru că sunt consumate rapid datorită gustului lor delicios.

Citește și

Crema pentru eclere, în mod clasic se prepară cu aromă de vanilie. Însă atunci când dorești și o altă aromă decât vanilia, poți apela și la crema de lămâie, de ciocolată sau alte creme preferate. Tot în mod clasic eclerele se glazurează cu ciocolată. Însă pot fi decorate și cu zahăr pudră, atunci când le dorești mai simple.

Descoperă și o rețetă de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară tot din aluatul opărit precum eclerele. Iar în continuare îți vom detalia rețeta eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului opărit, care necesită mai multe etape. În prima etapă se opărește făina într-o soluție din apă cu unt, iar în a doua etapă se încorporează ouăle în aluatul răcit.

Cum prepari aluatul pentru cojile de eclere cu cremă de cocos

Pune apa într-o crăticioară și adaugă un praf de sare și untul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă până la topirea untului. Lasă lichidul să atingă punctul de fierbere, micșorează intensitatea focului la minimum și adaugă toată făina odată.

Amestecă energic cu o spatulă până când făina absoarbe tot lichidul și aluatul devine omogen. Trage crăticioara deoparte de pe flacăra aragazului și lasă aluatul să se răcească. După răcirea completă încorporează în aluat, unul câte unul, cele patru ouă. Pune bolul cu aluatul opărit la rece pentru 30 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului. Pune aluatul într-un săculeț de decorat deserturi cu capăt stelat și formează eclerele în tavă, la distanțe de 2-3 cm unele față de altele.

Introdu tava în cuptor și coace cojile pentru eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coacem cojile  pentru alte 25-30 de minute la 180 de grade. Pe toată durata coacerii nu se deschide ușa cuptorului.

Descoperă și o rețetă de aluat pentru crustă de mini tarte.

Cum prepari crema de cocos cu ciocolată albă

Pune smântâna lichidă la încălzit, într-o crăticioară și topește ciocolata albă în ea. Oprește 2-3 linguri din compoziție pentru a decora eclerele. Restul compoziției las-o să se răcească, apoi o amesteci cu mascarpone și nuca de cocos. Oprește și din nuca de cocos aproximativ 50 de grame, tot pentru decor.

Cu ajutorul săculețului cu dui pentru decorat, adaugă crema în interiorul cojilor de eclere. Apoi decorează fiecare ecler cu crema de ciocolată albă, oprită și presară pe deasupra nucă de cocos.

Pune delicioasele eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă la rece până în momentul servirii.

Iar dacă mai dorești și altă rețetă de eclere, mai poți încerca, mai ales pentru un eveniment deosebit, rețeta de tort Karpatka.

Citește și
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Te-ar mai putea interesa și
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:41
5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia 5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia
05:00
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
28 iunie, 06:44
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
28 iunie, 06:34
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
27 iunie, 05:50
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
27 iunie, 05:07
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
26 iunie, 06:51
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
26 iunie, 04:19
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri este un desert ușor și aerat, perfect pentru zilele de vară. Este simplu de preparat și necesită doar câteva ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Este un...
2
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și...
3
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din...
4
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețată cu biscuiți, din doar trei ingrediente
Înghețata cu biscuiți este un desert decadent și cremos, perfect pentru iubitorii de biscuiți și de înghețată. Este o înghețată mai consistentă, care oferă savoare, răcoare, dar și sățietate. Combinația de...
5
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie, pe care ți-o oferim mai jos, poate fi una dintre rețetele vedetă ale verii. Prepar-o și tu și răsfață-i pe...

Parteneri

Cum se folosește corect crema de protecție solară. Ce trebuie să știi înainte să o aplici
Cum se folosește corect crema de protecție solară. Ce trebuie să știi înainte să o aplici
O turistă străină, aflată la Bucureşti de Sf. Petru şi Pavel, face o mărturisire neaşteptată. Ce are de gând să facă
O turistă străină, aflată la Bucureşti de Sf. Petru şi Pavel, face o mărturisire neaşteptată. Ce are de gând să facă
Derapaj incredibil al lui Gigi Becali la adresa Elenei Lasconi: „Cum să stăpânească 10 milioane de bărbaţi din România?”
Derapaj incredibil al lui Gigi Becali la adresa Elenei Lasconi: „Cum să stăpânească 10 milioane de bărbaţi din România?”
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie de mireasă poartă artista
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie de mireasă poartă artista
Mr Wrong este serialul care vorbește despre viața personală a lui Can Yaman din realitate. Află de ce
Mr Wrong este serialul care vorbește despre viața personală a lui Can Yaman din realitate. Află de ce
Ce salarii au directorii celor mai mari companii tech. „Cei 7 Magnifici” dau sume anuale fantastice
Ce salarii au directorii celor mai mari companii tech. „Cei 7 Magnifici” dau sume anuale fantastice
Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Când cade cordonul ombilical și ce trebuie să faci
Când cade cordonul ombilical și ce trebuie să faci
Jimin i-a cerut scuze lui Ha Sung-woon pentru că nu l-a sprijinit în timpul serviciului militar: „Îmi pare atât de rău că nu te-am sunat”
Jimin i-a cerut scuze lui Ha Sung-woon pentru că nu l-a sprijinit în timpul serviciului militar: „Îmi pare atât de rău că nu te-am sunat”
Ce este boala celiacă. Care sunt simptomele și cum o poți trata
Ce este boala celiacă. Care sunt simptomele și cum o poți trata
fresh

Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone

Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone

Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată

Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată

Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare

Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare

5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia

5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia