Mini tarte cu gem și bezea. Rețetă de mărțișor dulce
Printre mărțișoarele dulci pe care le poți oferi celor dragi, strecoară și rețeta de mini tarte cu gem și bezea. Se prepară ușor și nu necesită ingrediente multe.
Însă pentru a fi în tema mărțișorului, va trebui să optezi pentru un gem de fructe de culoare roșie. Ai de ales între gemul de căpșuni, de fragi sau zmeură, de vișine sau cireșe și chiar de trandafiri. Mai poți opta și pentru un gem de portocale roșii sau pentru oricare alt gem care are culoarea roșie. Este ideal ca desertul pe care îl dăruiești în spiritul mărțișorului să conțină cele două culori: alb și roșu. Nu este greșit dacă prepari un desert și cu alte culori, pe lângă cele recomandate. Având în vedere că mărțișorul este simbolul sosirii primăverii, cu cât este mai colorat, cu atât va fi mai în temă.
A devenit un trend în ultimii ani să oferi mărțișoare dulci la începutul lunii martie. Chiar dacă mărțișorul este oferit, în mod tradițional de bărbați, aceștia pot fi recompensați cu un mărțișor dulce din partea ta.
Descoperă și o rețetă de prăjitură Mărțișor, preparată dintr-un blat red velvet și o cremă albă. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă pentru mini tarte cu gem și bezea, perfecte pentru a le prepara în spiritul mărțișorului.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea desertului constă în pregătirea aluatului fraged pentru crustele de mini tarte. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat. Crustele se vor coace împreună cu gemul și bezeaua de albușuri.
Cum prepari mini tarte cu gem și bezea
Pentru a prepara aluatul fraged, mai întâi trece făina prin sită într-un bol și amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Creează un loc mai adânc la mijlocul acestui amestec de ingrediente. Adaugă acolo gălbenușurile și untul rece, tăiat în cuburi. Apoi, amestecă rapid ingredientele din vas până când ai obținut un aluat sfărâmicios. Modelează aluatul sub formă sferică și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru cel puțin pentru 30 de minute.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt moale interiorul a 8 forme de mini tarte.
Presară făină pe blatul de lucru și împarte aluatul în opt părți. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde cele 8 părți de aluat în foi circulare, de 3-4 mm grosime. Modelează foile de aluat uniform în interiorul formelor de mini tarte. Înțeapă-le la bază cu o furculiță și adaugă câte o lingură de gem în ele. Restul de gem îl oprești pentru decor.
Pune albușurile în bolul mixerului, presară sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când obții o bezea fermă. Pune bezeaua în interiorul mini tartelor, peste gem, cu ajutorul unui săculeț pentru decorat deserturi, cu vârf stelat.
Apoi coace delicioasele mini tarte cu gem și bezea pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. După răcire, le decorezi cu puțin gem de zmeură. Vor arăta spectaculos în secțiune.
Dacă mai ai timp și pentru alte rețete de mărțișor dulce, îți recomandăm să mai încerci și rețeta de tort Mărțișor, perfectă și pentru ziua de 8 Martie.