Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă combinația de ingrediente, dar nici aspectul prăjiturii nu este mai prejos.

Maria Udrea
Publicat: 16 septembrie 2023, 06:00

Galerie foto

Prăjitura se porționează după răcire / Profimedia Images

Prăjitura este perfectă pentru momentele dulci petrecute alături de familie. Berea neagră adăugată în compoziția blatului de prăjitură oferă acesteia o textură densă, dar pufoasă și ușor sfărâmicioasă. Influențează în același timp și culoarea blatului, dar într-un mod plăcut.

Citește și

Cât despre pere, pentru acestea pregătești un sirop caramel pe care îl adaugi odată cu perele în forma de copt. Blatul se va însiropa ușor cu acest sos caramel, după răsturnarea prăjiturii pe platou. Poți lăsa prăjitura simplă, pentru a se putea vedea frumos perele caramelizate, însă o poți decora și cu frișcă sau cu o cremă de vanilie.

Tot din categoria deserturilor cu pere îți mai recomandăm și rețeta de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată. Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru  prepararea prăjiturii constă în pregătirea perelor. Apoi prepari sosul caramel în care se vor răsfăța perele și la final prepari compoziția pentru blatul prăjiturii.

Pașii necesari pentru prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră

Curăță perele de coajă, taie-le în sferturi și îndepărtează cotoarele și căsuța semințelor. Sferturile de pere mai secționează-le odată și așază-le simetric într-o formă de copt cu diametrul de 28 cm. Nu uita să așezi hârtie de copt în tavă.

Pregătește siropul caramel.

Adaugă zahărul într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă. Amestecă intens până când zahărul se topește. Apoi adaugă untul și din nou amestecă până când și untul se topește. La final, adaugă apa și sucul de lămâie și amestecă pentru omogenizarea siropului.

Întinde siropul caramel peste pere, doar cât să acoperi ușor baza tăvii de copt.

Pregătește compoziția de blat cu bere neagră.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă untul moale cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă unul câte unul, ouăle, apoi un praf de sare, pudra de cacao amestecată cu pudra de scorțișoară. Omogenizează bine compoziția și încorporează în ea făina amestecată cu praful de copt.

La final, adaugă în compoziție și berea neagă, amestecând ușor cu o spatulă. Întinde compoziția pentru blat cu bere neagră, uniform, peste perele cu sosul caramel din tavă.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarn-o imediat pe platou, pentru a nu avea timp siropul caramel să se întărească pe tavă, la contactul cu aerul rece. Siropul caramel va pătrunde ușor în blat, iar delicioasa prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră va fi și mai interesantă.

În timpul servirii, glazurează porțiile de prăjitură cu siropul rămas.

Dacă dorești să incluzi perele și în torturi, îți recomandăm să încerci și rețeta de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin.

Citește și
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere