Red Velvet Lava Cake. Rețeta Moelleux au chocolat
Dacă ești în căutarea unor rețete de deserturi delicioase, specifice sărbătorilor Valentine’s Day sau Dragobete, trece pe lista de preparat și rețeta de Red Velvet Lava Cake. Este rețeta unor prăjituri absolut delicioase pe care le regăsești și sub denumirea franțuzească „Moelleux au chocolat”.
Pentru că februarie este luna în care se sărbătorește dragostea, sunt la mare căutare preparatele colorate în roșu și alb. Culoarea roșie este asociată cu dragostea intensă, iar culoarea albă cu sinceritatea. Aceleași rețete de deserturi se pot prepara și pentru zilele de 1 și 8 Martie. Culorile roșu și alb sunt specifice și mărțișorului, iar ideea de a oferi și un mărțișor dulce este chiar genială. Există o mulțime de ingrediente în culorile respective pe care le poți combina în rețete de preparate delicioase. Poți prepara rețete de aperitive, de salate sau chiar de supe și garnituri, care să respecte culorile respective. Însă cele mai apreciate tot deserturile vor fi.
Prăjiturile Lava cake sunt foarte adorate în rândul iubitorilor de ciocolată. Sunt de mare efect atunci când sunt secționate și curge ciocolata topită din interiorul lor, asemănător lavei unui vulcan. Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și accesibile. Le găsești cu ușurință în orice magazin alimentar. Descoperă aici și rețeta clasică pentru prăjitura Lava cake. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă pentru Lava Cake în varianta Red Velvet.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării compoziției pentru prăjituri. Tot de la început pregătește și formele de copt, pe care le ungi cu unt moale. Poți folosi pentru coacere prăjiturilor forme de brioșe mai mari sau boluri mai mici. Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cum prepari prăjiturile Red Velvet Lava Cake
Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu apă, iar în interiorul acesteia introdu o cratiță mai mică. Este indicat ca baza cratiței mici să nu atingă apa din cratița mare.
Apoi, rupe ciocolata albă și adaug-o în cratița mică. Taie untul în cuburi și adaugă-l peste bucățile de ciocolată. Amestecă constant ingredientele în timp ce se topesc, până când obții o compoziție uniformă. După topire, stinge focul și pune deoparte cratița cu compoziția de ciocolată. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, timp în care amesteci făina cu pudra de cacao, iar amestecul rezultat îl treci printr-o sită deasă.
După răcirea compoziției de ciocolată, încorporează în ea amestecul de făină cu pudra de cacao.
Descoperă și rețeta de cupcakes Red Velvet.
Într-un bol, adaugă cele trei ouă cu cele trei gălbenușuri, sarea, zahărul și colorantul. Amestecă energic aceste ingrediente până la diluarea zahărului. Apoi adaugă amestecul rezultat peste compoziția de mai sus și omogenizează încet totul.
Textura compoziției va fi cremoasă și ușor cursivă. Umple cu această compoziție trei forme de copt rotunde, cu diametrul de 12 cm, unse cu unt. Pune formele cu compoziția la frigider pentru 10 minute. În acest interval de timp ciocolata cu untul vor deveni ferme, pentru ca apoi să se topească la cuptor.
Apoi, introdu formele în cuptor si coace delicioasele prăjituri Red Velvet Lava Cake pentru aproximativ 12-14 minute, la 200 de grade Celsius.
Prăjiturile sunt suficient de coapte atunci când sunt frumos rumenite la exterior, dar la atingere se simt moi și cremoase în interior. Scoate-le din cuptor, lasă-le să se mai răcorească 3-4 minute, apoi le poți răsturna pe platouri.
Se servesc calde, pentru a te bucura de vulcanul de ciocolată, care va curge spectaculos din interiorul acestora. Pentru a avea și puțină culoare albă, decorează-le cu zahăr pudră.
Dacă mai dorești să prepari deserturi în tema sărbătorilor amintite, îți recomandăm să încerci și rețeta de guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.