Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Spumă de căpșuni cu albușuri este un desert ușor și aerat, perfect pentru zilele de vară. Este simplu de preparat și necesită doar câteva ingrediente, iar rezultatul este spectaculos.
Este un desert ușor și răcoritor, având o textură aerată datorită albușurilor bătute spumă. Aroma intensă de căpșuni proaspete face ca acest desert să fie un favorit al verii. Este perfect pentru a fi servit după o masă copioasă, fiind lejer și revigorant.
Datorită ingredientelor sale simple și puține, desertul este relativ scăzut în calorii. Albușurile de ou au un conținut proteic benefic. Căpșunile aduc un aport de sănătate fiind bogate în antioxidanți, precum vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi.
În plus, acestea au un conținut ridicat de apă, contribuind la hidratare. Combinând dulceața naturală a căpșunilor cu textura pufoasă a albușurilor, acest desert va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Acest desert nu conține grăsimi, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă pentru cei care urmăresc aportul de grăsimi. Tot din aceeași categorie de deserturi îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de Panna Cotta cu mango și căpșuni. În continuare îți oferim rețeta detaliată, pentru a prepara și tu spumă de căpșuni cu albușuri și a-i cuceri pe cei dragi cu gustul și aspectul ei.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu aducerea pe masa de lucru a albușurilor, pentru a le lăsa un timp la temperatura camerei. Albușurile se mixează mai bine și într-un timp mai scurt dacă nu sunt foarte reci. Apoi vei continua cu pregătirea căpșunilor care au nevoie de spălare și scurgere, apoi curățare de codițe și frunze.
Spală bine căpșunile, scurge-le foarte bine sau șterge-le și îndepărtează codițele.
Cum prepari rețeta de spumă de căpșuni cu albușuri
Pune căpșunile într-un blender și pasează-le până când obții un piure fin. Dacă dorești, poți trece piureul printr-o sită pentru a îndepărta semințele.
Lasă piureul de căpșuni deoparte și prepară bezeaua de albușuri. Într-un bol mare, bate albușurile de ou cu un praf de sare folosind un mixer electric, până când încep să se formeze vârfuri moi.
Adaugă câte o lingură de zahăr peste albușurile bătute, amestecând continuu până când albușurile devin lucioase și ferme.
Picură treptat și zeama de lămâie, care va ajuta la stabilizarea albușurilor.
Cu ajutorul unei spatule, încorporează delicat piureul de căpșuni în albușurile bătute, folosind mișcări ușoare de sus în jos, pentru a menține aerul în compoziție.
Împarte spuma de căpșuni cu albușuri în cupe individuale sau într-un bol mare și lasă-o la frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire. Decoreaz-o cu frunze de mentă, pentru un plus de aromă și prospețime.
Dacă mai dorești să încerci spuma de căpșuni și în altă variantă, poți încerca rețeta de prăjitură cu spumă de căpșuni. Rețeta acestei prăjituri este una veche, din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. O mai poți regăsi sub denumirea de „Spumoasa”.