Tartă cu cremă de vanilie și fructe. Rețetă perfectă pentru orice sezon
Dacă vrei să aduni toată savoarea fructelor de sezon într-un desert, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu cremă de vanilie și fructe. O poți prepara în orice anotimp, folosind fructele care se găsesc atunci pe piață.
Tartele cu fructe sunt printre deserturile cele mai apreciate, în special vara, pentru că sunt și delicioase, dar și răcoroase. Poți folosi orice fruct dorești sau o combinație din fructele preferate. Iar dacă pe lângă fructe mai adaugi și puțină cremă de vanilie sau de lămâie, gustul desertului va fi peste așteptări de delicios. Poți folosi și altă cremă, de ciocolată sau de cocos, în funcție de preferințe.
Descoperă și o rețetă de cremă de cocos cu mascarpone care s-ar potrivi perfect unei astfel de tarte. Iar mai jos vei descoperi rețeta completă pentru tartă cu cremă de vanilie și fructe, pentru a o prepara și tu.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara aluatul pentru tartă care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de răcire pentru a se putea modela mai ușor. În acest interval de timp vei prepara crema de vanilie și vei pregăti fructele.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu cremă de vanilie și fructe
Într-un bol încăpător adaugă făina, praful de sare, o lingură de zahăr și untul rece, tăiat în cuburi. Frământă rapid ingredientele cu vârful degetelor până când obții o compoziție nisipoasă.
Adaugă oul și omogenizează compoziția, iar dacă nu devine ușor compactă adaugă 1-2 linguri de apă rece. Modelează aluatul sub formă de sferă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la rece pentru aproximativ 30 de minute.
După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din folie și îl modelezi în interiorul unei tăvi de tartă cu diametrul aproximativ de 25 cm, unsă cu unt sau cu ulei. Îl înțepi cu o furculiță din loc în loc, la bază. Pune hârtie de copt în interiorul aluatului și adaugă o cană de boabe de fasole sau de orez. Acestea sunt necesare pentru a nu da voie aluatului să se deformeze în timpul coacerii.
Pune tava în cuptor și coacem crusta de tartă pentru 30-35de minute la 180 de grade Celsius. În ultimele 5-6 minute înlătură hârtia cu boabele de fasole pentru a se rumeni crusta de tartă și la bază.
Cum prepari crema de vanilie
Într-o crăticioară amestecă foarte bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până când compoziția devine cremoasă și deschisă la culoare. Încorporează făina, apoi toarnă laptele încălzit cu semințele de vanilie și amestecă bine pentru omogenizare. Pune crăticioara la foc de intensitate medie și fierbe crema timp de 4-5 minute din momentul în care a dat în clocot. Amestecă continuu pentru a nu se lipi.
După fierbere, așază o folie direct pe suprafața cremei de vanilie și las-o să se răcească. Iar după răcire întinde crema în interiorul crustei de tartă.
Deasupra, decorează delicioasa tartă cu cremă de vanilie și fructe proaspete, după propria imaginație. Pune tarta la rece pentru cel puțin o oră înainte de a o porționa.
Tot cu multe fructe de sezon mai poți prepara și o rețetă de ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe.