Tartă cu legume și brânză. Rețetă de tartă sărată

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Franceză

Dacă ești în căutarea unei rețete de tartă sărată, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu legume și brânză. Este o rețetă de tartă foarte gustoasă și consistentă, dar și foarte aspectuoasă.

Maria Udrea
Publicat: 12 ianuarie 2024, 04:00

Galerie foto

Tarta se porționează mai frumos după răcire / Shutterstock

Tartele sărate sunt adesea una dintre opțiuni, atunci când dorim o gustare delicioasă și hrănitoare. Se prepară ușor și pot fi adaptate după gustul fiecăruia. Se pot combina mai multe legume, mai multe tipuri de brânzeturi sau alte ingrediente delicioase. Aluatul poate fi preparat în mai multe moduri. Se poate folosi atât aluatul fraged, cât și aluatul foietaj sau un aluat dospit.

Citește și

Rețetele de tarte sărate sunt inspirate după celebrele rețete de quiche Lorraine, din bucătăria franțuzească. Descoperă și o rețetă de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru tartă cu legume și brânză.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara aluatul fraged, care necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, dar și un timp de relaxare la rece, înainte de a-l modela.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu legume și brânză

Începe cu pregătirea făinii pe care o treci prin sită în bolul de frământare și o amesteci cu un praf de sare. Adaugă peste făina din bol untul rece, tăiat în cuburi mai mici și oul. Amestecă rapid toate ingredientele din bol, folosind un mixer sau frământându-le cu vârfurile degetelor. Când obții un aluat ușor sfărâmicios, potrivește-i textura adăugând 1-2 linguri de apă rece.

Modelează aluatul în formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. În acest interval de timp, pregătește ingredientele pentru umplutura tartei sărate.

Adaugă cele trei tipuri de brânză într-un bol și amestecă-le cu smântâna și ouăle, până la omogenizare. Rupe câteva frunze de busuioc mărunt și adaugă-le în compoziție. Presară și puțin oregano care se combină armonios cu brânzeturile.

Curăță ceapa roșie și toac-o mărunt, iar buchețelele de broccoli fierbe-le în apă cu sare timp de 5 minute. Taie roșiile cherry în felii rotunde sau în sferturi, iar ardeiul curăță-l și toacă-l în cuburi. Taie și măslinele în bucăți mai mici.

Cum formezi și coci tarta

Înainte de a forma delicioasa tartă cu legume și brânză, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge cu unt moale o formă de copt tartă cu diametrul de 30-32 cm. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie circulară cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decât diametrul formei de copt.

Îmbracă uniform cu el interiorul formei de copt. Înțeapă-l din loc în loc, la bază cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii. Apoi adaugă în interiorul aluatului compoziția de brânză cu ouă și smântână. Așază legumele peste aceasta după propria inspirație și apasă-le să pătrundă ușor în interiorul compoziției.

Pune forma de copt în cuptor și coace tarta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească, pentru a o putea porționa frumos.

Dacă adori gustul prazului în preparate, îți recomandăm să încerci și o rețetă de quiche cu praz și bacon.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros