Tartă cu legume și brânză. Rețetă de tartă sărată
Dacă ești în căutarea unei rețete de tartă sărată, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu legume și brânză. Este o rețetă de tartă foarte gustoasă și consistentă, dar și foarte aspectuoasă.
Tartele sărate sunt adesea una dintre opțiuni, atunci când dorim o gustare delicioasă și hrănitoare. Se prepară ușor și pot fi adaptate după gustul fiecăruia. Se pot combina mai multe legume, mai multe tipuri de brânzeturi sau alte ingrediente delicioase. Aluatul poate fi preparat în mai multe moduri. Se poate folosi atât aluatul fraged, cât și aluatul foietaj sau un aluat dospit.
Rețetele de tarte sărate sunt inspirate după celebrele rețete de quiche Lorraine, din bucătăria franțuzească. Descoperă și o rețetă de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru tartă cu legume și brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara aluatul fraged, care necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor, dar și un timp de relaxare la rece, înainte de a-l modela.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu legume și brânză
Începe cu pregătirea făinii pe care o treci prin sită în bolul de frământare și o amesteci cu un praf de sare. Adaugă peste făina din bol untul rece, tăiat în cuburi mai mici și oul. Amestecă rapid toate ingredientele din bol, folosind un mixer sau frământându-le cu vârfurile degetelor. Când obții un aluat ușor sfărâmicios, potrivește-i textura adăugând 1-2 linguri de apă rece.
Modelează aluatul în formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. În acest interval de timp, pregătește ingredientele pentru umplutura tartei sărate.
Adaugă cele trei tipuri de brânză într-un bol și amestecă-le cu smântâna și ouăle, până la omogenizare. Rupe câteva frunze de busuioc mărunt și adaugă-le în compoziție. Presară și puțin oregano care se combină armonios cu brânzeturile.
Curăță ceapa roșie și toac-o mărunt, iar buchețelele de broccoli fierbe-le în apă cu sare timp de 5 minute. Taie roșiile cherry în felii rotunde sau în sferturi, iar ardeiul curăță-l și toacă-l în cuburi. Taie și măslinele în bucăți mai mici.
Cum formezi și coci tarta
Înainte de a forma delicioasa tartă cu legume și brânză, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge cu unt moale o formă de copt tartă cu diametrul de 30-32 cm. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie circulară cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decât diametrul formei de copt.
Îmbracă uniform cu el interiorul formei de copt. Înțeapă-l din loc în loc, la bază cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii. Apoi adaugă în interiorul aluatului compoziția de brânză cu ouă și smântână. Așază legumele peste aceasta după propria inspirație și apasă-le să pătrundă ușor în interiorul compoziției.
Pune forma de copt în cuptor și coace tarta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească, pentru a o putea porționa frumos.
Dacă adori gustul prazului în preparate, îți recomandăm să încerci și o rețetă de quiche cu praz și bacon.